• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές – Κανένα μέτρο προστασίας των σχολείων

December 30, 2021 486

 

Στην απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία περιλαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Με φόντο την ταχύτατη εξάπλωση της Όμικρον, οι «ειδικοί» φαίνεται να επιλέγουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει και επιμένιε στο άνοιγμά τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξετάσουν αλλαγές που θα αφορούν πιο αυστηρούς διαγνωστικούς ελέγχους (αυξημένο testing), ενώ υπάρχουν σκέψεις για την αλλαγή του πρωτοκόλλου στα σχολεία αναφορικά τον αριθμό των κρουσμάτων που θα πρέπει να καταγραφούν για να κλείσει ένα τμήμα.

Όπως είναι γνωστό πρωτόκολλο που ισχύει μέχρι σήμερρα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν παραπάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1).

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, το άνοιγμα τους όμως θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής και από τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους». Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

« Σιωπή» για τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να αγνοούν τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, επιβάλλοντας συνεχώς νέες απαγορεύσεις και εργαλειοποιούν την πανδημία για να ιδιωτικοποιήσουν ό,τι έχει απομείνει από δημόσια αγαθά και υπηρεσίες υγείας και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Ενώ η κατάσταση στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων ήταν εξαιρετικά ανησυχητική, η υπουργός Παιδείας εμπαίζει εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και όλη την κοινωνία, παίζοντας με τους αριθμούς των κλειστών λόγω κρουσμάτων τμημάτων και αποκρύπτοντας το νέο “μέτρο” με βάση το οποίο απαιτείται ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβαίνει το 50%+1

 των παιδιών για να κλείσει το τμήμα. Το δε πρωτόκολλο με τα δυο self test την εβδομάδα είναι πασιφανές ότι είναι αναποτελεσματικό. Η επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας αφέθηκε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, ενώ το Υπουργείο συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του στέλνοντας οδηγίες βασισμένες στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στην στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν τα δίκαια αιτήματά μας ως περιττό κόστος και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους!

Αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων (ή σε περίπτωση αδυναμίας, εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες).Ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία – Όχι στην καταστροφική τηλεκπαίδευση
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστ(ρι)ών με πλήρες ωράριο και σε μόνιμες θέσεις εργασίας
  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία για ιχνηλάτηση και τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα
  • Δωρεάν rapid και μοριακά test για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες
  • Δωρεάν παροχή προστατευτικών μέσων
  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων
  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Σε περίπτωση που το Υπουργείο προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από τον προσωπικό μας χώρο και με δικά μας μέσα. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μας και κάνουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο του σχολείου μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search