• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση αφημένοι στο έλεος της πανδημίας, μαζί με τους μαθητές!»

January 02, 2022 339

«Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι αφημένοι στο έλεος της πανδημίας, μαζί με τους μαθητές!».

Αυτό σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (ΣΕΦΚ) αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών την Δευτέρα 3/1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εκτίναξη των κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες, και η ακόμα μεγαλύτερη αναμενόμενη αύξηση έχει φέρει την κοινωνία σε πανικό. Είναι σαφέστατο πια πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να δημιουργήσουν φραγμό στη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων. Τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από την Πέμπτη, αφορούν σε ένα μεγάλο μέρος ιδιωτικούς χώρους και επιχειρήσεις, ωστόσο για το επικείμενο άνοιγμα των φροντιστηρίων και των υπόλοιπων χώρων ιδιωτικής εκπαίδευσης στις 3 Γενάρη ούτε λέξη!

Οι χώροι των φροντιστηρίων, κατεξοχήν υγειονομικές «βόμβες», ήδη από το προηγούμενο διάστημα με απόκρυψη κρουσμάτων, συνωστισμό μέσα και έξω από τις αίθουσες, μετατρέπονται τώρα σε «βόμβες» μεγατόνων: με άνοιγμα 3 μόλις ημέρες μετά το ρεβεγιόν, ενώ τα σχολεία θεωρητικά ανοίγουν μια βδομάδα μετά, είναι σαφές ότι τα φροντιστήρια θα αποτελέσουν για τους μαθητές τον χώρο που θα κολλήσουν, πριν καλά –καλά εμφανιστούν τα συμπτώματα στους νοσήσαντες!

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, καθώς δεν υπάρχει ορισμένο κάποιο ποσοστό κλεισίματος τμημάτων ή υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης σε περίπτωση μαζικής νόσησης.

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι αφημένοι στο έλεος της πανδημίας, μαζί με τους μαθητές!

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραταθεί το άνοιγμα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης, μέχρι να ανοίξουν με ασφάλεια και οι δημόσιες δομές-μέχρι τότε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά και να μην χαθεί ούτε μια μέρα από την άδειά τους.
Να γίνουν με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους πριν το άνοιγμα των δομών.
Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους πριν το άνοιγμα και τακτικές απολυμάνσεις. Ταυτόχρονα, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός σε μαθητές και εργαζόμενους (μάσκες υψηλής προστασίας, τακτικοί μοριακοί έλεγχοι).
Σε περίπτωση νόσησης, να χορηγηθεί άδεια στον εργαζόμενο με πλήρεις αποδοχές μέχρι την πλήρη ανάρρωση και στη συνέχεια να διενεργηθεί δωρεάν μοριακός έλεγχος για την επιστροφή στο χώρο εργασίας.
Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search