• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εξοργισμένος ο Ν. Καπραβέλος για το άνοιγμα των σχολείων [βίντεο]

January 05, 2022 818

 

Εξοργισμένος  κει με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και κατά της Επιτροπής Επιστημόνων.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, ειλικρινά».  Με τη φράση αυτή ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως ακριβώς τα έκλεισε, και να μην δώσει καν μια μικρή παράταση πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τη λύπη του, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισε τα σχολεία, χωρίς να δώσει καν μια παράταση στο σύστημα υγείας για να ανταπεξέλθει στην πίεση που προέκυψε από την άνοδο των κρουσμάτων την περίοδο των εορτών.

«Το μεγάλο θέμα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μου είναι να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία, με κεφαλαία γράμματα. Δεν υπάρχει κανείς γονιός και κανείς Έλληνας πολίτης που θέλει ανοιχτά τα σχολεία και κλειστά τα νοσοκομεία» τόνισε στο Mega ο Ν. Καπραβέλος. Όπως είπε, μιλά ύστερα από μια πολύ δύσκολη εφημερία, με 57 εισαγωγές που αν ισχύουν όσα λέει ο ΕΟΔΥ το 70% πρέπει να είναι Όμικρον. Την ίδια ώρα, οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες 100% και υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

 

«Άρα αυτή τη στιγμή δεν κατανοώ τη συζήτηση. Δεν ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, δεν ζητήσαμε κλείσιμο καμίας δραστηριότητας. Ζητήσαμε απεγνωσμένα να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία. Για μας εκείνο που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» τόνισε. «Δεν κατανοώ αυτή τη στιγμή ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι υποβαθμίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής» συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας στα θύματα που έχουμε κάθε μέρα, στους αρρώστους που είναι εκτός ΜΕΘ, στην υποβάθμιση των υπολοίπων ασθενειών του νοσοκομείου και να μην συζητάμε για μια μικρή παράταση των σχολικών διακοπών ώσπου να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει» ανέφερε ακόμη.

Στο σχόλιο δε του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου ότι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που υιοθετήθηκε στα σχολεία πριν κλείσουν εφαρμόστηκε καλά κι ότι δεν είδαν αύξηση κρουσμάτων, ο Νίκος Καπραβέλος εξερράγη: «Τι λέτε; Εμείς μες στην εντατική αυτό λέμε;»

 

«Δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η επιτροπή από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας στα σχολεία. Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;» σημείωσε ακόμη.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχόλιο του Ν. Ευαγγελάτου πως οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία ως επιτυχημένο εξερράγη λέγοντας «Τι λέτε; Εμείς μες στην εντατική αυτό λέμε; Δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η επιτροπή από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας στα σχολεία. Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;».Τέλος, ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι έγιναν πολλά τραγικά λάθη στη διαχείριση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο γιατρός - ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προέβη σε δυσμενείς προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και υπογραμμίζοντας ότι θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και στη συνέχεια θα κολλήσουν και οι γονείς τους.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search