• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιμένουν οι ειδικοί για τους κινδύνους του ανοίγματος των σχολείων - 1 στα 5 κρούσματα είναι έως 18 ετών

January 05, 2022 212

Σχολεία: Επιμένουν οι ειδικοί για τους κινδύνους του ανοίγματος - 1 στα 5 κρούσματα είναι έως 18 ετών

Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων – Επιμένουν στην παράταση των διακοπών προκειμένου να φανεί η πορεία των γενικών δεικτών της πανδημίας
Για κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σε περίπτωση που θα νοσήσουν πολλά παιδιά ή οι εκπαιδευτικοί, μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως «δεν φοβίζει τόσο πολύ ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί θα νοσήσουν πολλά παιδιά ή ότι θα νοσήσουν οι εκπαιδευτικοί».
Σημείωσε δε, μιλώντας στο MEGA, πως αν το άνοιγμα των σχολείων έπαιρνε παράταση για μία εβδομάδα, θα μπορούσαν να φανούν τα στοιχεία των άλλων χωρών.


«Η απόφαση τώρα έχει παρθεί, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι την υποστηρίξουμε όσοι εμπλεκόμαστε με τα σχολεία, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλά που είναι αυστηρά και να αποδώσει αυτή η απόφαση» είπε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας ότι «όλοι θέλουν τα παιδιά να είναι στα σχολεία, όλοι θέλουν δια ζώσης εκπαίδευση».

«Το θέμα δεν είναι η γνώμη του καθενός, αλλά να υποστηριχθεί αυτή η απόφαση» συμπλήρωσε ο Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει μια εβδομάδα παράτασης των διακοπών, ώστε να φανεί η πορεία των γενικών δεικτών της πανδημίας.

Σχετικά με τα self tests που θα αυξηθούν στους μαθητές, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι το χρονικό «παράθυρο» που θετικοποιείται του συγκεκριμένου τύπου test είναι διαφορετικό από το χρονικό «παράθυρο» μετάδοσης του ιού.


«Έτσι ένα παιδί την Κυριακή να έχει αρνητικό τεστ, αλλά να επωάζεται ο ιός και να βγει θετικό την Τετάρτη. Όμως Δευτέρα και Τρίτη θα έχει μεταδώσει τον ιό στην τάξη» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Κιουμής: Εστίες συνωστισμού τα σχολεία

Υπέρ του σεναρίου της μιας εβδομάδας καθυστέρησης της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιωάννης Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της αποφυγής του συνωστισμού που επαναλαμβάνει η κυβέρνηση «υπονομεύεται από την έναρξη των σχολείων, καθώς τα σχολεία είναι εστίες συνωστισμού».

Παράλληλα, ο κ. Κιουμής σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει τα δεδομένα, καθώς πρόκειται για τον πιο μεταδοτικό ιό που υπήρξε ποτέ στην Ιστορία της Ιατρικής. «Αυτή η μετάλλαξη προκαλεί ηπιότερη νόσο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τις δώσουμε τις “ευκαιρίες” να είναι παρούσα σε υψηλές συγκεντρώσεις, γιατί τότε υπονομεύουμε το “αύριό” μας».

Τέλος, ο κ. Κιουμής υπογράμμισε ότι η εκτίμησή του είναι για ανώτερο αριθμό κρουσμάτων στις 60.000 και όχι στις 100.000. «Και από κει και πέρα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση της Όμικρον, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που προηγήθηκαν» συμπλήρωσε.

Λινού: Αλλού κλείνουν γιατί νοσούν οι εκπαιδευτικοί


Για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, μίλησε μεταξύ άλλων και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως «σε πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία επειδή νοσούν οι εκπαιδευτικοί».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την απόφαση να διατηρηθεί το πρωτόκολλο του 50+1%, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι, «θα έπρεπε να πέσει πολύ περισσότερο από το 30-40% για να προστατεύσουμε τα παιδιά».

Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς θα υποβάλλονται σε τεστ τα παιδιά, είπε πως «ιδανικά θα έπρεπε να γίνουν στο σχολείο και πριν μπει το παιδί στην αίθουσα».

Διευκρίνισε δε ότι, «το rapid και το self test δεν είναι το ίδιο», αφού «άλλο να το κάνει ένας επιστήμονας κι άλλο ένας γονιός».

Φέρνοντας, τέλος ως παράδειγμα και τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, είπε πως «αν μια μέρα δεν πάνε 2-3 δάσκαλοι, θα αναγκαστούν να ενώσουν τμήματα».

Καπραβέλος: Τα σχολεία έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου!


Πολύ σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και κατά της Επιτροπής Επιστημόνων.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τη λύπη του, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισε τα σχολεία, χωρίς να δώσει καν μια παράταση στο σύστημα υγείας για να ανταπεξέλθει στην πίεση που προέκυψε από την άνοδο των κρουσμάτων την περίοδο των εορτών.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχόλιο του Ν. Ευαγγελάτου πως οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία (50%+1) ως επιτυχημένο εξερράγη λέγοντας «Τι λέτε; Εμείς μες στην εντατική αυτό λέμε; Δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η επιτροπή από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας στα σχολεία. Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;».

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search