• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαθητής Γυμνασίου Κέρκυρας για σχολεία: Εμάς, μας ρώτησε κανείς αν νιώθουμε ασφαλείς;

January 05, 2022 271

 

Θα ήθελα να σας εκφράσω την δυσαρέσκεια & την ανησυχία μου σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, είμαι μαθητής Β΄ γυμνασίου και φοιτώ σε ένα από τα γυμνάσια της Κέρκυρας.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως τα περισσότερα self test δεν διενεργούνται από τους μαθητές με αποτέλεσμα να μην έχετε την πλήρη εικόνα από το “τσουνάμι” κρουσμάτων των μαθητικών κοινοτήτων. Να τονίσω δε, πως από τους περισσότερους μαθητές τα μέτρα ατομικής προστασίας ΔΕΝ τηρούνται, τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και στα διαλλείματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχολείο μου μετρά τουλάχιστον 38 κρούσματα και κανένα τμήμα δεν έχει κλείσει εξαιτίας του εξωφρενικού μέτρου 50%+1! Η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική και όσο για τα “τα σχολεία είναι ασφαλείς” τόσο και  “Το 50%+1 ,είναι ένα όριο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία” και άλλα τέτοια ψευδή στοιχεία μου ακούγονται εντελώς ανυπόστατα.

 

Εσείς δεν ξέρετε πραγματικά τί συνθήκες βιώνουμε εμείς τα παιδιά. Κάθε οικογένεια έχει ένα άτομο με υποκείμενο νόσημα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα σε συνδυασμό με την επέλαση του στελέχους Όμικρον που μεταδίδεται ταχύτατα, αλλά και το νέο στέλεχος από την Γαλλία! Είναι ήδη βεβαρημένη η κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας και έχω μείνει με την εξής απορία.

Πώς η επιτροπή εμπειρογνωμόνων καθιστά ασφαλή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι επιδημιολόγοι εισηγούνται κλείσιμο σχολείων, ΕΝΏ πέρυσι την ίδια εποχή με 900 κρούσματα ήταν τα πάντα κλειστά;

Αιτούμαι (υποκύπτοντας τόσο στην ανησυχία των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών & εφόσον είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε) την οριζόντια επαναφορά της τηλεκπαίδευσης έως ότου τα επιδημιολογικά στοιχεία να καθιστούν με ασφάλεια την επαναφορά της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

 

Εμάς, μας ρώτησε κανείς αν νιώθουμε ασφαλείς; Είμαι 14 χρόνων και σε 4 χρόνια καλούμαι να ψηφίσω…..Με ποιο κριτήριο θα προστατέψω το μέλλον μου, όταν θα έχει αποδεκατιστεί η γενιά μου και η οικογένειά μου, οι άνθρωποι που θα με στηρίξουν στο πρώτο ξεκίνημα της ζωής μου; Εσείς; Υπάρχει χρόνος να διορθωθεί αυτό το χάσμα όμως τον πρώτο & τελευταίο λόγο έχετε εσείς, η κυβέρνηση.

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν σας και με σεβασμό στις απόψεις των ειδικών…..Όχι στο βωμό του χρήματος.

Με εκτίμηση,

Μαθητής Γυμνασίου Κέρκυρας 

 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search