• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να μην τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας! - Όλοι - ες τη Δευτέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

January 09, 2022 4225

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τα self-test

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΗ 1:30 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 1ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (1-2 μ.μ.) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση διαμαρυρίας.

Το μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων και τα self test συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν καταφέρει να τα προμηθευτούν, κάτι που επιβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας που παραπέμπει όσους δεν βρήκαν τη Δευτέρα στα σχολεία, εφόσον όμως αυτά διαθέτουν self test!

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται πως "εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες".

Προσθέτει ότι "στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας".

Οπότε τη Δευτέρα και αυτό το πρόβλημα, από τα φαρμακεία μετατίθεται στα σχολεία που θα πρέπει να βρουν self test για τους μαθητές... Επί της ουσίας ζητά από τα σχολεία και τους γονείς να αλληλοεπικοινωνήσουν να μετρηθούν και έπειτα να προμηθευτούν self test από τη Σχολική Επιτροπή.

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Εγκληματεί συνειδητά σε βάρος της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, αφού:

· Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι νοσηλευτές ή γιατροί για να διενεργούν τα self-test

· Οι μαθητές είναι ανήλικοι και πρέπει να γίνει με ευθύνη των γονιών τους, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει για όλους τους εργαζόμενους γονείς σε εργάσιμη μέρα και ώρα.

· Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται με κωδικούς taxisnet, κάτι για το οποίο είναι πάλι απαραίτητη η παρουσία του γονέα.

· Η παρουσία ενδεχομένως θετικού μαθητή στο σχολείο, ο οποίος θα διαγνωστεί εκείνη την ώρα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών. Ο μαθητής θα έρθει με λεωφορείο, θα συγχνωτιστεί με άλλους μαθητές αλλά και με τους εκπαιδευτικούς. Επιπροσθέτως, αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος, κάτι που είναι δύσκολο στο σχολείο. Πόσο μάλλον να είναι περισσότεροι οι θετικοί μαθητές, οι οποίοι θα διαγνωστούν στο σχολείο.

Το αυτονόητο αίτημα για μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ και δεν είναι καν στον προσανατολισμό του υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει ούτε καν τα απαραίτητα τεστ, κανένας εκπαιδευτικός και μαθητής να μην μπει στην τάξη! Να μην επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο κανένας μαθητής και εκπαιδευτικός!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει κάθε Σύλλογο Διδασκόντων που θα πάρει ανάλογες αποφάσεις. Να αναλάβει επίσης τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μη κινδυνέψουν οι συνάδελφοι!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΗ 1:30 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search