• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μέτρα τώρα για Υγεία και Παιδεία! - Συνεχίζεται το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας της νεολαίας και του λαού!

January 10, 2022 479

Μέτρα τώρα για Υγεία και Παιδεία!

Συνεχίζεται το κυβερνητικό έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης και της υγείας της νεολαίας και του λαού!

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Γενάρη ΄22, 13.30, στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 12.00 – 14.00!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στη στρατηγική τους επιλογή να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα δίκαια κι αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους, σύμφωνα με το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών, όπως εκφράζεται και μέσα από τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη ενάντια στην αξιολόγηση, πρέπει να συνεχιστεί. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί, όταν χωρίς μέτρα και με πρωτόκολλα της πλάκας ανοίγουν τα σχολεία όπως τα έκλεισαν. Με ρεκόρ κρουσμάτων. Τους προειδοποιούμε να πάρουν τώρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή!

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα προστασίας τώρα!

· 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο σε κάθε τμήμα. Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

· Καθημερινοί έλεγχοι και παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ ανά ομάδες σχολείων, ιχνηλατήσεις, δωρεάν μαζικά τεστ. Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας.

· Καμία περικοπή αναρρωτικών και αδειών ευπαθών, ιδιαίτερα συναδέλφων με υποκείμενα νοσήματα. Ούτε σκέψη για τηλεκπαίδευση.

· Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.

· Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

· Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.

· Σχολικοί νοσηλευτές σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι νοσηλευτές!

· Διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Προσλήψεις σε όλους τους μαζικούς εργασιακούς χώρους.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΦ, προσλήψεις μονίμων, δωρεάν μαζικά τεστ σε όλον τον πληθυσμό, ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και περιοδείες τους στις γειτονιές, όχι στα ΣΔΙΤ.

Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε συντονισμό και συνεργασία των ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ, με φορείς και συλλόγους γονέων.

Περνάμε σε ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες διαρκείας με απεργιακές μορφές, διεκδίκησης μέτρων για τα σχολεία, να ανακληθούν όλες οι συμπτύξεις τμημάτων, η ΕΒΕ και οι τράπεζες θεμάτων, να αυξηθούν τώρα οι μισθοί μας που μειώνονται συνεχώς από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στο ρεύμα, στα καύσιμα.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους συντονιστές ομάδων να μην καταθέσουν κανένα σχέδιο αξιολόγησης στις πλατφόρμες του ΙΕΠ στις 12/1, εν μέσω της επέλασης της πανδημίας!

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα!

Για το Δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας!

Πρόταση για άμεση απάντηση:

Τετάρτη 12/1/2022, (αν βγει από ΟΛΜΕ) με συγκέντρωση στα Προπύλαια ή αν δεν αποφασίσει η ΟΛΜΕ , προχωράμε με τις ΕΛΜΕ με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στην Περιφέρεια.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Γενάρης 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search