• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία ξεσήκωσε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

January 10, 2022 550

 

Κύμα καταλήψεων σε Γυμνάσια – Λύκεια σε όλη τη χώρας προκάλεσε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τις επόμενες μέρες θα φουσκώσει ακόμα περισσότερο! Πολλά σχολεία της χώρας τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να εκφράζουν την αντίθεση τους απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αποφασίσηκε να επαναλειτουργήσουν.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Αιτωλοκαρνανία, την Πάτρα και την Κρήτη αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, ενώ σε αρκετά οι μαθητές κάνουν αποχή από το μάθημα διαμαρτυρόμενοι.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει απροστάτευτα τα σχολεία. Βασική της επιδίωξη να χρησιμοποιηθούν τα σχολεία ως εργαλείο για να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης με φυσική νόσηση, αφού οι μαθητές έχουν οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και θα συμβάλουν στη μετάδοση του ιού σ’ αυτό.

Οι μαθητές αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς θεωρούν ότι τα self test δεν αποτελούν ασφαλή τρόπο εντοπισμού του κορονοϊού. Όσον αφορά το 50%+1 που έχει θέσει η κυβέρνηση για όριο κλεισίματος ενός τμήματος θεωρόυν ότι είναι αρκετά υψηλός ο αριθμός και θα υπάρξει μεγάλη διασπορά.

Επιπλέον, μέσα στα αιτήματα περιλαμβάνεται η δωρεάν παροχή μάσκας από το κράτος για όλους τους μαθητές, αλλά και η απαίτηση να υπάρξουν λιγότεροι μαθητές ανά αίθουσα -παράλληλα με τον διορισμό περισσότερων καθηγητών- ωστέ να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η επαναλειτουργία των σχολείων άρχισε με προβλήματα, καθώς το 12% των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δηλαδή περίπου 200.000 άτομα δεν κατάφεραν να βρουν self test για να εξετάσουν αν νοσούν ή όχι.

Παρά τις ελλείψεις, ωστόσο, από την Κυριακή 9 Ιανουαρίου μέχρι την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, νωρίς το πρώι, με τα τεστ που έγιναν, βρέθηκαν πάνω από 15.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί, με τους γονείς να ανησυχούν ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα, αφού ένα μεγάλο ποσοστό δεν κατάφερε να διενεργήσει έλεγχο για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Τέλος, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσεί με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από τις αίθουσες είναι περίπου στους 6.500. Οι 2.500 είναι από τα self test που δηλώθηκαν μέχρι και την Κυριακή για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι υπόλοιποι 4.000 νόσησαν νωρίτερα.

Να θυμίσουμε την τραγική κατάσταση στα σχολεία που αντί της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές αίθουσες, είχαμε πύκνωση 27 και 28 μαθητών, με πολλούς μαθητές να νοσούν, να μεταδίδουν τον ιό στους συμμαθητές και στους γονείς τους αλλά να μην υπάρχει πρωτόκολλο προστασίας και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους. Κάπως έτσι τους τελευταίους δύο μήνες νόσησαν με κορονοϊό πάνω από 35.000 νέοι κάτω των 17 ετών, το 25% των συνολικών κρουσμάτων.

 

Αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα. Εύρεση και διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων (ή σε περίπτωση αδυναμίας, εκ περιτροπής λειτουργία ή βάρδιες).Ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία – Όχι στην καταστροφική τηλεκπαίδευση
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για τη διενέργεια τεστ σε –εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, ειδικά στις περιοχές, που δεν υπάρχουν μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσθήκη επιπλέον δρομολογίων για να καλυφθούν οι ανάγκες στις μεταφορές των μαθητών.
  • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ.
  • Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Δραστική περικοπή της ύλης, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ενίσχυση της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αλλά και προγραμματισμός φροντιστηριακών μαθημάτων μέσα στα σχολεία, ώστε να καλύπτουν όλους τους μαθητές. Επιστημονικός σχεδιασμός για την κάλυψη και την αναπροσαρμογή της ύλης.

 

  • Πρόσληψη μόνιμων νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Drepani.gr – argyrades.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search