Print this page

Απαράδεκτες – κυνικές δηλώσεις Γ. Γρ. ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση για να κάνουν τηλεκπαίδευση οι "ελαφρά νοσούντες"

January 11, 2022 1288

 

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει για μια ακόμα φορά οι δηλώσεις του Γ. Γρ. του ΥΠΑΙΘ που ολημερίς γυρίζει από κανάλι σε κανάλι κουνώντα το δάχτυλο στους εκαπιδευτικούς και εκπέμποντας μια άκρως αυταρχική νοοτροπία σαν να απευθύνεται σε υποτακτικούς. Αυτή το φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Στις 07:15 κάλεσε από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΑ τους "ελαφρά νοσούντες" εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση "για να συμβάλουμε όλοι" σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Επίσης, δήλωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη είτε για live streaming είτε για "ασύγχρονη" για τους νοσούντες μαθητές.

Περιττό για τον «ηγεμόνα» του ΥΠΑΙΘ να θυμίσουμε ότι σύμφωμα με το θεσμικό πλαίσιο οι νοσούντες εκαπιδευτικοί βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Περιττό ναθυμίσουμε, επίσης, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι και ως παιδαγωγοί δεν πρέπει να συμμετέχουν σε καμιά διαδικασί εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία λειτουργώντας σαν on line χωροφύλακες του ΥΠΑΙΘ και τη ς κυβέρνησης τιμωρώντας τους μαθητές που επιλέγουν μια μορφή αγώνα. Αυτό προκύπτει και από την παρακάτω απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία - αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που είναι σε ισχύ.

 

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο.

Φαίνεται ότι οι Κόπτσηςδες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης θεωρούν τους εκπαιδευτικούς αναλώσιμους, σφάγια που πρέπει να θυσιαστούν στον βωμό της ανοσίας της αγέλης. Όμως δε θα τους περάσει! Οι εκαπιδευτικοί έχουν κα΄θε λόγο να αγωνίζονται και να αντιστέκονται σε αυτές τις πολικές!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.