Η γελοιότητα και προκλητικότητα έχει αγγίξει ταβάνι. Το υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει γιατί, λέει, χάρις στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανιχνεύθηκαν 16.000 κρούσματα (15.547 για την ακρίβεια), που χωρίς την υποχρέωση για επιστροφή στα σχολεία δεν θα ήταν γνωστά και θα κυκλοφορούσαν άνετα στην κοινότητα.

Πανηγυρίζει, δηλαδή, που η πανδημία στην κοινότητα αλωνίζει, γιατί όλα αυτά τα κρούσματα είναι αποτέλεσμα της κινητικότητας των γιορτών, που η κυβέρνηση χάριν της καπιταλιστικής οικονομίας έριξε το σύνθημα «ψωνίζουμε και διασκεδάζουμε».

Σημειώνουμε ότι από τις 4 Γενάρη έως και τις 8 Γενάρη τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 σε ημερήσια βάση ήταν πάνω από 7.000.

Σήμερα δε, 10 Γενάρη, οι μολύνσεις σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ήταν 6.033. Το υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ, όμως, δεν μας είπαν αν αυτές είναι μέσα στις 15.547 ή αν πρόκειται για πρόσθετα κρούσματα. Μιλάμε για τόσο σοβαρή ενημέρωση!

Όλοι, λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε τι έχει να επακολουθήσει τις επόμενες ημέρες με τα σχολεία ανοιχτά, σε ένα περιβάλλον μάλιστα που καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων στην κοινωνία, μεγάλη αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες (διασωληνώσεις, θάνατοι) επιδεινώνονται.

Ήδη, η κρατική ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι μέσα στα 15.547 κρούσματα περιλαμβάνονται και 6.500 νοσήσεις εκπαιδευτικών. Το ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (3.576 τριμηνίτες και 1.208 αναπληρωτές με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους) φανερώνει ότι τα κενά είναι τεράστια και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με τα αυξανόμενα κρούσματα.

Γκάγκα και Μακρή έλαβαν εντολή, επειδή εκεί στο Μαξίμου βλέπουν ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση η παραπλάνηση και κοροϊδία των πολιτών, να διασκεδάσουν τις ανησυχίες γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά και της εργαζόμενης κοινωνίας (μέχρι και η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας, αλλά και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν αντίθετες με το άνοιγμα των σχολείων, τουλάχιστον για τη βδομάδα που διανύουμε), και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το εγκληματικό 50%+1: «Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα»: Μίνα Γκάγκα. «Το υπουργείο ενεργεί βάσει των οδηγιών των ειδικών και αν δούμε ότι λόγω της Ομικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1, θα αλλάξει»: Ζέττα Μακρή.

Όπως και να το κάνουμε είναι και αυτό μια ομολογία ότι πάμε σε χιλιάδες κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, με άμεσες επιπτώσεις στην αλυσίδα των μολύνσεων. Και μια ομολογία ότι το 50%+1 είναι μια πολιτική απόφαση ενταγμένη στη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.

ΥΓ. Σημερινά στοιχεία (11/1). Τα ανακοίνωσε ο Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Επιπλέον 9.700 κρούσματα (περισσότερα από 1.000 σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές) από τις 15.547 που δηλώθηκαν χθες, αναφέρθηκαν στη σχετική πλατφόρμα.

Ολοι αυτοί πήγαν χθες κανονικά στο σχολείο, επειδή τα περίφημα self-tests δεν τους ανίχνευσαν.

Πέρα από την αξιοπιστία αυτού του είδους του testing, τα νούμερα αυτά φανερώνουν τους τεράστιους κινδύνους που έχει η επαναλειτουργία των σχολείων σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του πανδημικού κύματος.

Μάθαμε επίσης από άλλα ραδιοκάναλα ότι 1.440 μαθητές στη Λέσβο, 700 στη Χίο και κάμποσοι άλλοι στη Λήμνο, κ.λπ. (τα νούμερα ανέφερε η διευθύντια εκπαίδευσης), δεν προσήλθαν χθες στα σχολεία, όχι γιατί ήταν κρούσματα, αλλά επειδή φοβήθηκαν.

Προφανώς, το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο, γιατί στην κοινωνία είναι διάχυτος ο φόβος, που επιτείνεται λόγω της διαχείρισης που κάνει η κυβέρνηση με τα εγκληματικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού.

Μάθαμε επίσης ότι αυξάνονται οι μαθητικές καταλήψεις. Ηδη στην Πετρούπολη έχουμε 6 νέες καταλήψεις σχολείων, επειδή οι μαθητές αντιδρούν στην επαναλειτουργία των σχολείων και στις συνθήκες με τις οποίες αυτά ανοίγουν.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr