Print this page

Καμία δίωξη σε όσους δεν αναρτήσουν τους άξονες αξιολόγησης

January 12, 2022 207



Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση καλεί η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, απαιτώντας παράλληλα να μην πραγματοποιηθούν διώξεις καθηγητών που δεν θα αναρτήσουν τους άξονες αξιολόγησης την Τετάρτη.

«Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση - πέρα από την εγκληματική υγειονομική πολιτική - επιμένει, μέσα σε συνθήκες κοινωνικού ζόφου, να εφαρμόσει το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης, επιδιώκοντας τη διάλυση και των υπολειμμάτων των κατακτήσεών μας στην Εκπαίδευση», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

• ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
• ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-1
• ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
• Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΚ/ΠΑΣΚ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΠΕΡΙΩΣΗ- ΠΑΜΕ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ.


Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν πήρε κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας εκθέτοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στον ύψιστο κίνδυνο, επείγεται να εφαρμόσει το αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης, ορίζοντας ως ημερομηνία λήξης της ανάρτησης των περιωνύμων Αξόνων Αξιολόγησης την Τετάρτη 12/1.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση - πέρα από την εγκληματική υγειονομική πολιτική - επιμένει, μέσα σε συνθήκες κοινωνικού ζόφου, να εφαρμόσει το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης, επιδιώκοντας τη διάλυση και των υπολειμμάτων των κατακτήσεών μας στην Εκπαίδευση.

Απέναντι στη βάρβαρη αυτή πολιτική η πλειονότητα του κλάδου απάντησε με αντίσταση.


Ο συλλογικός αγώνας όμως υπονομεύτηκε με ευθύνη των κυρίαρχων παρατάξεων του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ).

Σ' αυτό το τοπίο, δυστυχώς, αναδιπλώνεται η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- ΠΑΜΕ και έτσι- αντί να καλέσει τη βάση του κλάδου να συνεχίσει τη δίκαιη συλλογική πάλη της- κατάθεσε προτάσεις συμμετοχής(!) στην Αξιολόγηση με συγκεκριμένα κείμενα, ακυρώνοντας στην πράξη τις προηγούμενες διακηρύξεις για απεργία-αποχή και καλώντας τους συναδέλφους, ουσιαστικά, να προσαρμοστούν στα αντιδραστικά μέτρα.

Πρόκειται για μια συνδικαλιστική στάση διγλωσσίας που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογική πάλης συνολικότερα.

Στη βάση αυτή, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΑΜΕ υπερέβηκε κάθε όριο, ψηφίζοντας λευκό(!) ακόμα και στην πρόταση που καταθέσαμε στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 9/1 για κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 12/1, με στόχο την κάλυψη των συναδέλφων που δικαίως αντιστέκονται και αρνούνται να αναρτήσουν τους Άξονες.

Παρά την καταθλιπτική κυριαρχία των γραφειοκρατικών δυνάμεων και τη συνοδοιπορία της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ- ΠΑΜΕ με αυτές, καλούμε τους συναδέλφους να μην υποχωρήσουν και να συνεχίσουν τη συλλογική πάλη, η οποία- μέσα σ' αυτές τις συνθήκες της επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής- νομοτελειακά θα αναπτυχθεί, ανεξάρτητα από τους συνδικαλιστικούς φραγμούς που τίθενται από τις πολύχρωμες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

• ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ
• ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
• ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.