• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όχι άλλος εμπαιγμός! - Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης 12/1, 1.30 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

January 12, 2022 66

Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

ΟΧΙ στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας! Όχι στην αξιολόγηση

Όχι άλλος εμπαιγμός!

Να παρθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ΤΩΡΑ!

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Τετάρτη 12/1, 1.30 μ.μ.

στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

(12μ έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας)

Ø Μέχρι 15 μαθητές στα τμήματα ΤΩΡΑ!

Ø Να δοθούν τώρα οι άδειες ειδικού σκοπού σε ευπαθείς ομάδες

Ø Να δοθούν άδειες επαπειλούμενης κύησης στις έγκυες αναπληρώτριες

Ø Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών

Ø Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας

Ø Δωρεάν όλα τα τεστ για όλους και όλες (Rapid και PCR )

Ø Κατάργηση του πρωτοκόλλου 50%+1

Ø Ενίσχυση του ΕΣΥ. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ø Να μην εφαρμοστούν τα σκληρά πλέγματα εξετάσεων

Ø (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, RISA)

Ø Να σταματήσει και να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όχι άλλος εμπαιγμός! Να παρθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ΤΩΡΑ!

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ, 12/1, 1.30 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

(12μ.-2μμ δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας)

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λεγόμενοι ειδικοί μέσω τηλεδιάσκεψης και με ρεκόρ 50.000 κρουσμάτων, αποφάσισαν αυτό που ήδη είχε διαρρεύσει ως θέση της κυβέρνησης, τα σχολεία να ανοίξουν με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που έκλεισαν, όταν δηλαδή είχαμε 2.000 κρούσματα. Η οργή ξεχειλίζει! Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας και το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα. Το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 παραμένει για να κλείσει ένα τμήμα την ώρα που η Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος, πριν την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής Όμικρον. Διαμορφώνουν συνθήκες ανοσίας της αγέλης για να μη δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η παραγωγή και η αγορά. Με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας τα σχολεία μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα. Με τη μείωση των δαπανών κατά 820 εκ για την υγεία το 2022 χειροτερεύουν το ΕΣΥ που ήδη νοσεί.

Η επίκληση της αναγκαιότητας της δια ζώσης εκπαίδευσης από αυτούς που καταδίκασαν τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση επί 9 μήνες και ξεπούλησαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκκληφθεί. Η πρόσκληση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών σε συνάντηση με την Κεραμέως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους, αποτελεί εμπαιγμός και ξεκάθαρη υποκρισία.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

· Το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα υγειονομικά δεδομένα και είναι σοβαρότατος παράγοντας διάδοσης του ιού στις σχολικές μονάδες.

· Δεν έχει γίνει τίποτε κυριολεκτικά στην κατεύθυνση της εύρεσης κατάλληλων χώρων με αποτέλεσμα το συνωστισμό σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια (υπόγεια, προκάτ, μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό), χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας το οποίο μειώθηκε από πέρυσι κατά το 1/3 λόγω περικοπής των πιστώσεων.

· Αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο προχώρησε σε μπαράζ συγχωνεύσεων και κλείσιμο τμημάτων σε όλη τη χώρα. Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αν οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν μαζικά κάτω από την επέλαση της Όμικρον όταν ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά (2000 πανελλαδικά 100 στη Δυτική Θεσσαλονίκη) στα σχολεία;

· Η κατάσταση που εμφανίζεται με τις ουρές για τεστ είναι πρωτοφανής και μαζί με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και την άρνηση της κυβέρνησης να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλες/ους, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, ευνοεί τη διάδοση.

· Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά.

· Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από τον ιδιωτικό τομέα ότι εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! Παίζουν με τις ζωές μας με ταξικό κυνισμό!

· Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα απαραίτητα πλέον μοριακά και rapid τεστ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με αδιαφορία κι αναλγησία ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τα σχολεία με συνθήκες εξάπλωσης του ιού. Αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους! Αρνούμαστε να συμβάλλουμε στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης της ΝΔ για την κάλυψη των εγκληματικών ευθυνών της. Δείχνουν ως υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, γονείς και μαθητ(ρι)ες και συνεχίζουν τον απαράδεκτο διαχωρισμό

εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων για να ενισχυθεί το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης και να αποποιηθούν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ!

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο είναι αναγκαιότητα. Με τα κλειστά σχολεία και την τηλεκπαίδευση έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά ελλείμματα και αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, καθώς και το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις RISA, αξιολόγηση, πρότυπα και πειραματικά, κ.ά.) λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

· Εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα. Το μέτρο αυτό λειτούργησε το Μάιο του 2020 με όφελος των μαθητών και μπορεί να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά.

· Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!

· Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.

· Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως.

· Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!

· Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

· Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

· Να χορηγηθούν δωρεάν μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ).

· Να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές ανανέωσης του αέρα.

· Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

· Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.

· Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα.

· Να καταργηθεί αμέσως το πρωτόκολλο του 50% + 1 για αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.

· Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.

· Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα.

· Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την προώθηση των διεκδικήσεων του κινήματος προχωράει στην υλοποίηση άμεσων κινητοποιήσεων και καλεί τους συναδέλφους να τις στηρίξουν και να συμμετέχουν:

· Κυριακή 9/1 : συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού για πανδημία/άνοιγμα σχολείων, αξιολόγηση, αντιεκπαιδευτικά μέτρα που οργανώνεται με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ που έχουν προκηρύξει απεργία αποχή (Το λινκ σε αφίσα και ανακοίνωση των σωματείων).

· Δευτέρα 10/1 : συγκέντρωση που οργανώνεται μαζί με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης. στις 2.00 μ.μ. (12μ έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας).

· Δευτέρα 10/1 : σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στις 7μμ (λινκ στα μέιλ των ΕΛΜΕ).

· Τετάρτη 12/1 (ημέρα καταληκτικής ημερομηνίας της β΄ φάσης της αξιολόγησης) : συγκέντρωση στις 1.30 μ.μ. (12μ έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας) στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με αιχμή τις διεκδικήσεις του κινήματος για το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας και για το σταμάτημα της αξιολόγησης. Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας και με συνέντευξη τύπου που θα οργανωθεί στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

· Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των κλάδων να προχωρήσουν τώρα σε 24ωρη απεργία.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search