Print this page

Εκπαιδευτικοί Αθήνας: Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας! Απεργία - αποχή από την αξιολόγηση!

January 12, 2022 289

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Αθήνα, 11-01-2022

Η Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας στη συνεδρίαση του, την Τρίτη 11/1/2022 αποφάσισε να κηρύξει Απεργία/Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Η Απεργία/Αποχή του σωματείου μας κηρύσσεται με τη τήρηση όλων των νομίμων μέτρων και καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους. Αύριο 12/1, καταθέτουμε εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Άμεσα θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη συμμετοχή μας στην Απεργία/Αποχή του σωματείου μας, η δήλωση που χρειάζεται να καταθέσουμε στη σχολική μονάδα, το εξώδικο, το Γνωμοδοτικό υπόμνημα από τον δικηγόρο.

Η ισχύς της Α/Α θα αρχίσει μετά τον απαιτούμενο αριθμό ημερών που πρέπει να περάσουν βάσει του νόμου από την κατάθεση των εξωδίκων σε ΥΠΑΙΘ και ΔΔΕ Α΄ Αθήνας. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία.

Καλούμε όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν στην Α/Α του σωματείου μας, άσχετα με την ανάρτηση των σχεδίων δράσης που προβλέπεται μέχρι την Τετάρτη 12/1. Όλοι και όλες μπορούμε και χρειάζεται να συμμετάσχουμε στην Α/Α, αφού το επόμενο διάστημα προβλέπονται η υλοποίηση των σχεδίων δράσης, οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας και των συλλόγων διδασκόντων, η αποτίμηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και πολύ ουσιαστικός.

Μέχρι σήμερα 20 πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προκηρύξει Α/Α από την αξιολόγηση. Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ προέδρων και να κηρύξει Απεργία/Αποχή.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για να πάρει το Υπουργείο επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.