• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πληθαίνουν οι μαθητικές καταλήψεις

January 14, 2022 119


Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Παιδείας

Σιγή ιχθύος τηρούν το υπουργείο Παιδείας και τα συστημικά ΜΜΕ για τις μαθητικές καταλήψεις, που πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τη διατήρηση των εγκληματικών πρωτοκόλλων υπερμετάδοσης του ιού. Ο λόγος είναι προφανής: να μην υπάρξει τσουνάμι καταλήψεων, που αμφισβητούν και καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, τη στιγμή μάλιστα που ο αγώνας των μαθητών είναι, σε αυτήν τη συγκυρία, στο ίδιο μήκος κύματος με την αγωνία των γονιών και της εργαζόμενης κοινωνίας.

Εντωμεταξύ, μέχρι και χθες «άφαντα» παραμένουν τα 17.747 κρούσματα που διαπιστώθηκαν με self-tests τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των σχολείων (10 και 11 Γενάρη) στους μαθητές και τα 25.247 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς ο ΕΟΔΥ δεν τα ενσωματώνει στον αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνει, «μαϊμουδίζοντας» έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων (υποτίθεται ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι πλέον γνωστός γιατί έχουν γίνει και τα επαναληπτικά rapid tests).

Στην ίδια ρότα και η Κεραμέως. Ακόμη και σήμερα (13/1) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μόνο 2 τμήματα σχολείων σε όλη την επικράτεια εμφανίζονται να είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κοροναϊού (ως γνωστόν ισχύει το 50%+1)!

Μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέλει να παρουσιάσει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, γιατί αυτό βοηθά την ανάπτυξη ανοσίας αγέλης με νόσηση, που προωθεί, η ζωή, όμως, άλλα δείχνει.

Μαθητές, φοιτητές και γονείς δεν είναι αγέλη. Γι’ αυτό και δεν χάβουν τα παραμύθια της κυβέρνησης, αγωνιούν και αντιστέκονται. Λέγεται ότι πάνω από 200 είναι οι μαθητικές καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε τον ακριβή αριθμό, εκείνο που ξέρουμε όμως είναι ότι καθημερινά νέα σχολεία προστίθενται στη λίστα των καταλήψεων.

Με σημερινή ενημέρωση γνωρίζουμε ότι υπό κατάληψη είναι και το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (φωτογραφία κορυφής), καθώς και 35 σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε απόγνωση είναι και οι γονείς στο Γυμνάσιο Γουβών. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εκφράζει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων «με τους ίδιους όρους, χωρίς κάποιο επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους» σε συνθήκες καλπασμού του πανδημικού κύματος και των κρουσμάτων στους μαθητές, ενώ περιγράφει και τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο, που ασφαλώς και δεν αποτελούν εξαίρεση σε ό,τι συμβαίνει στα σχολεία ανά την Ελλάδα: «Ειδικότερα στο σχολείο μας, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μας δημιουργούν έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης:

Στο σχολείο μας έχει προσληφθεί μόνο 1 καθαρίστρια για 300 παιδιά.
Υπάρχουν αίθουσες με πολύ λίγα τετραγωνικά που δεν αερίζονται επαρκώς και ενώ έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση 2 οικίσκων από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί.
Το σχολείο μας διαθέτει μόνο 3 τουαλέτες αγοριών και 3 κοριτσιών που καλύπτουν τις ανάγκες 300 παιδιών.
Τέλος το γεγονός ότι στο δήμο μας δεν υπάρχει μόνιμο κέντρο διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ σε καθημερινή λειτουργία αποτελεί μεγάλο αγκάθι για εμάς τους γονείς, που για μια ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη».
Στο δρόμο θα βρεθούν και οι μαθητές στην Αθήνα, που προγραμματίζουν κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 14/1 στο υπουργείο Παιδείας.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Mαθητών Αθήνας:

ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ- Ο,ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στα μαθητικά συμβούλια των σχολείων σε όλη τη χώρα. Σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Παίρνονται συνεχώς αποφάσεις ενάντιά μας, παίζουν με την υγεία, τη μόρφωση και το μέλλον μας.

Πολλά εξαρτώνται από τις απαντήσεις που θα δώσουμε.

Θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να κάνει ότι θέλει και να καθορίζει τις ζωές μας;

Θα βρίζουμε απλά τις επιλογές που κάνουν ή θα τους κάνουμε δύσκολη τη ζωή;

Είμαστε αυτοί που έχουμε καταφέρει να: ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ.Είμαστε αυτοί που έχουμε δίκιο και αν μας ακούγατε και δεν μας αγνοούσατε δε θα φτάναμε ως εδώ. Είμαστε αυτοί που πέρσι και φέτος κατεβήκαμε χιλιάδες στους δρόμους και δεν μας σταμάτησαν ούτε η τρομοκρατία, ούτε οι εκβιασμοί (μία με το webex, μια με τις αποβολές), ούτε τα χημικά, τα ΜΑΤ, ακόμα και οι συλλήψεις μαθητών!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Για το άνοιγμα των σχολείων, απαιτούμε:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.
Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Oχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.
Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.
Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.
Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).
Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Oχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.
Δε θα σας αφήσουμε άλλο να παίζετε με την υγεία και τις ζωές μας σαν να μη μετράνε! Γιατί εν μέσω πανδημίας αντί να μειώνετε τους μαθητές στις τάξεις τους αυξάνετε; Το πιο πρόσφατο “διαμάντι” είναι της Κεραμέως: “Η αραίωση στις τάξεις δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας” (!!!)

“Τα σχολεία είναι ασφαλή…. γιατί οι μαθητές κάνουν συχνά σελφ-τεστ… σπίτι τους” (!!!). Τι κοροϊδία είναι αυτή;

Καμαρώνετε για τα λίγα Τμήματα που έχουν κλείσει με το απαράδεκτο πρωτόκολλο 50%+1, δε λέτε όμως τίποτα για το σχεδόν 30% των ημερήσιων κρουσμάτων που ήταν μαθητές πριν την Oμικρον. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα στατιστικής!

“Καλύτερα σχολείο, παρά αλλού”. Το “αλλού” είναι δικό σας δημιούργημα. Μην μας το φορτώνετε. Oχι, δε φταίμε για τα πάντα εμείς και εσείς για τίποτα. Εσείς αποφασίσατε οι εργαζόμενοι στις καφετέριες που μας κατηγορείτε ότι μαζευόμαστε να γυρνάνε για δουλειά μετά από 5 μέρες καραντίνα και χωρίς να απαιτείται αρνητικό τεστ. Εσείς αποφασίσατε να μην βάλετε περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ και να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Εσείς αποφασίσατε να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά και εμείς να περιμένουμε ατελείωτες ώρες για ένα δωρεάν τεστ.

Eνα ερώτημα απασχολεί τους μαθητές κάθε τάξης “ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΥΛΗ”, “ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;” Μόνο το Υπουργείο που έχει την ευθύνη δεν αναρωτιέται!

Τώρα έχετε το θράσος να λέτε: “Καλύτερα σχολείο χωρίς ασφάλεια, παρά webex που δεν μαθαίνετε ”…. Oταν μήνες ολόκληρους φωνάζαμε πως με την τηλεκπαίδευση δε μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα, πως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, εσείς λέγατε πως “Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί εξαιρετικά”.

Δεν έχετε χρόνο και Ινστιτούτα εκεί στα Υπουργεία να κάνετε μια μελέτη να δείτε τι κενά έχουμε και να κάνετε μια ολική προσαρμογή της ύλης σε κάθε τάξη; Αλλά βρήκατε 400+ θέματα σε κάθε μάθημα για να δώσουμε εξετάσεις τον Ιούνη με την Τράπεζα Θεμάτων;

Σε τι ΠΕΤΥΧΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΒΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ; Γιατί μας τσακίζετε εν μέσω πανδημίας; ΦΤΑΝΕΙ!

Χιλιάδες παιδιά έγραψαν στις εξετάσεις αλλά δεν πέρασαν στη σχολή τους, Πανεπιστήμια έμειναν χωρίς φοιτητές, μόνοι σας λέτε ότι “υπήρξαν αστοχίες και προβλήματα!”. Αυτές οι αστοχίες σας είναι το μέλλον μας, όμως! Και τώρα θέλετε να παίξουμε και στοίχημα με τις 10 μόνο επιλογές στο μηχανογραφικό!

Σαν μαθητές βροντοφωνάζουμε πως θέλουμε ένα σχολείο, που να μην μας αγχώνει, να μην μας καταπιέζει, να μην μας τσακίζει κάθε όνειρο. Που να μην παθαίνουμε κρίσεις πανικού όταν είναι να δώσουμε εξετάσεις, να μην δίνουν οι γονείς μας 1.2 δις το χρόνο για φροντιστήρια, όπως έγινε πέρυσι. Είναι παράλογο να πάμε σε ένα σχολείο που απλά μας βάζει εμπόδια συνεχώς.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.
Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.
Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!
Κα. Κεραμέως, το πρόβλημα δεν είναι πως αυτά που λέμε δε γίνονται.

Το πρόβλημα είναι πως το Υπ. Παιδείας, σήμερα όπως και πάντα, δε θέλει να τα κάνει.

Μετράτε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σε ευρώ. Είμαστε κόστος για το κράτος σας και την πολιτική που ακολουθείτε. Επιλέγετε να δίνετε τα χρήματα και τους φόρους των γονιών μας αλλού- όχι στα σχολεία μας. 1,8 ΔΙΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ τα τελευταία 11 χρόνια και για το 2022 προβλέπονται 0 ΕΥΡΩ για μόνιμους καθηγητές!

Δίνετε ζεστό χρήμα, άδειες και “όλα τα καλά” άμα είναι να πάνε σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματιές. Στην αύξηση της καταστολής, σε πολεμικούς εξοπλισμούς σκάτε δισ κάθε χρόνο, αλλά σε καθηγητές δε μπορείτε. Νόμοι που σας βολεύουν ψηφίζονται σε μια νύχτα, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, άλλα άμα είναι να αλλαχθούν τα κοντέινερ που έχουμε για τάξεις, παίρνει 20+ χρόνια…

Προχωράμε σε:

Δευτέρα 10/1 έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών. Ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων
Καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις στους διευθυντές, στις Βθμιες, σε Δήμους-Περιφέρειες. Με κάθε τρόπο ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ- ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!
Τρίτη 11/01 συμμετέχουμε με φοιτητές, καθηγητές, γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 5.30 μ.μ. για μέτρα προστασίας για όλο το λαό.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και όλοι στο Υπ. Παιδείας Παρασκευή 14/01 στις 12:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΥΓ. Σε μαζική απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στην ιμπεριαλιστική Γαλλία, γιατί και εκεί η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στην εκπαίδευση τούς έχει κάνει τη ζωή κόλαση.

Γιούλα Γκεσούλη

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search