• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατάληψη της ΑΣΟΕΕ - Τα αιτήματα των φοιτητών

January 14, 2022 48

 

Σε κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) προχώρησαν φοιτητές το πρωί της ΠαρασκευήςΤην απόφαση  έλαβε ύστερα από γενική συνέλευση ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», υπό το φως των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Οι αποκαλύψεις για τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη που έχει ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση μέσα σε αίθουσα, αλλά και η στρατηγική της έντασης που ακολουθεί η κυβέρνηση για να αλλάξει την ατζέντα και να προπαγανδίσει την πανεπιστημιακή αστυνομία φέρνουν δυναμικές κινητοποιήσεις από τους φοιτητές με διευρυμένα αιτήματα.

Στην ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος ζητά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις, αλλά και για αδικήματα σεξουαλικής φύσης, απαιτώντας, παράλληλα, «να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης»


Μεταξύ άλλων, διεκδικούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Ανάμεσα σε άλλοι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι φοιτητές διεκδικούν:

Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.

Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.

Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.

Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική: 1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές. 2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. 3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.
Το χρονικό της έντασης
Όλα ξεκίνησαν από την τραμπούκικη επίθεση κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ μέσα στην αίθουσα, με την κυβέρνηση να αρπάζει την ευκαιρία και να σκηνοθετεί σκηνικό έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και στο ΑΠΘ, επιχειρώντας να προπαγανδίσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και να στρέψει αλλού την προσοχή μετά το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στην διαχείριση της πανδημίας.

Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, για τον καθηγητή-θύμα ξυλοδαρμού, και η εμπλοκή του σε δυσώδεις υποθέσεις που ξεκινούν απ τοκογλυφία και φθάνουν έως την παιδεραστία, έφεραν οργισμένες αντιδράσεις από την φοιτητική κοινότητα.

Λάδι στη φωτιά αποτέλεσε και η επιδρομή της ΟΠΚΕ την Τετάρτη στο κτίριο, η οποία έφερε τη σύλληψη έξι ατόμων, τα οποία κατηγορούνται με πλημμελήματα και θα απολογηθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Η πρώτη αντίδραση του φοιτητικού κινήματος ήρθε χθες με μαζική παρουσία στην κινητοποίηση εντός ΑΣΟΕΕ, αλλά και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search