• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέα φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Καταγγελία γονέων

January 18, 2022 108

 

Μαθητές και εξωσχολικοί επιτέθηκαν σε μαθητές που καλούσαν σε γενική συνέλευση για τα θέματα της παιδείας.
Νέα επίθεση στο πολύπαθο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει η ομοσπονδία ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην παιδεία, το κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη, τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία και για τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ, δέχτηκαν επίθεση από εξωσχολικούς.

Συγκεκριμένα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου και αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά με προπηλακισμούς και στη συνέχεια με χτυπήματα, προσπαθώντας να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία. Οι ίδιοι κατέβασαν πανό που είχαν αναρτήσει οι μαθητές με το οποίο ζητούσαν «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».


«Είναι οι ίδιοι γνωστοί “μαθητές” που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία», τονίζει η ομοσπονδία γονέων ξεκαθαρίζοντας ότι «δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα. Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία».

Θεσσαλονίκη - Καταγγελία γονέων: Εξωσχολικοί χτύπησαν μαθητές και γονείς, κατέβασαν  πανό - Parallaxi Magazine
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία γονέων καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί γονείς, μαθητές, φοιτητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.Την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1 αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ.Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».Είναι οι ίδιοι γνωστοί “μαθητές” που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία. Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα! Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία.Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμβάλλουν με δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν της αξίες της αλληλεγγύης ,της οργανωμένης δράσης του συλλογικού αγώνα. Διεκδικούμε μαζί με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.Καλούμε γονείς και μαθητές την Πέμπτη 20/1 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου να διεκδικήσουμε οργανωμένα συλλογικά κόντρα σε κάθε λογής φασιστικές λογικές που δεν θέλουν οργανωμένους φορείς ασφάλεια μόρφωση υγεία για μας και τα παιδιά μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search