• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το ψηφοδέλτιο & η διακήρυξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά (Δευτέρα 24/1)

January 18, 2022 554

Προεπισκόπηση εικόνας

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΓΕΝΑΡΗΣ 2022

Κόντρα στην επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τη γραμμή της υποταγής των ηγεσιών

Να ενισχυθεί η γραμμή του αγώνα

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η κυβέρνηση μας οδηγεί στην εγκληματική ανοσία αγέλης. Αφού άφησε το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς καμία στήριξη, αφού δεν πήρε κανένα μέτρο -εκτός του εμβολιασμού- για να προστατεύσει τη ζωή του λαού, αφού ανοιγοκλείνει την κοινωνία με κριτήριο τον τουρισμό, τώρα μετράει 70-100 νεκρούς την ημέρα. Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή την εξέλιξη!

Το σύστημα και η κυβέρνησή του, όχι μόνο άφησαν τον λαό απροστάτευτο, αλλά και χρησιμοποίησαν και αυτή την «κρίση» ως ευκαιρία για να συντρίψουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα. «Αξιοποιώντας» την πανδημία επιτάχυναν την προσπάθεια κατάργησης ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο νόμος Χρυσοχοΐδη ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και ο νόμος Χατζηδάκη βγάζει στην παρανομία τις απεργίες και την αγωνιστική δράση των σωματείων.

Ιδιαίτερο μένος έχει επιδείξει η κυβέρνηση απέναντι στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων οδηγούν χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ, την ίδια στιγμή συγχωνεύονται τμήματα και πανεπιστημιακές σχολές. Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαι-δευτικών είναι ένα αντιδραστικό πολυεργαλείο, που έρχεται να υπηρετήσει τον στόχο της κατηγοριοποίησης σχολείων και της μετατροπής των εκπαιδευτικών σε απλούς ιμάντες μεταβίβασης της αντιδραστικής κρατικής πολιτικής απέναντι στους μαθητές.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, κάτω από τη σιωπή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, ένα άλλο, επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, γεγονός είναι σε εξέλιξη. Η συμμετοχή της χώρας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια για την περικύκλωση της Ρωσίας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και οι ονειρώξεις για «ρήγμα» Δύσης-Τουρκίας, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο να συντριβεί η χώρα μας στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.

Για την αξιολόγηση και τη μάχη που δόθηκε

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία/αποχή, με τη μεγάλη απεργία και τις μαζικότατες διαδηλώσεις στις 11 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί κάναμε σαφές σε όλους πως δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση που διαλύει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τα δικαιώματα των μαθητών μας στις σπουδές. Η αγωνιστική αυτή διάθεση υπονομεύτηκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Επιστρατεύτη-καν ανοιχτά συνδικαλιστικά πραξικοπήματα, «ενιαία κείμενα» και κάθε λογής μεθοδεύσεις για να τσακίσουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών. ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ΠΑΜΕ έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης για αυτή την εξέλιξη. Τίποτα όμως δεν τελείωσε - ο αγώνας είναι στην αρχή του.

Για τη στάση των παρατάξεων

Τα δύο χρόνια πανδημίας ήταν πολύ αποκαλυπτικά όχι μόνο για τις στοχεύσεις του συστήματος, αλλά και για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των κυρίαρχων παρατάξεων στην ΕΛΜΕ Πειραιά:

- Η ΔΑΚΕ ουσιαστικά έβαλε πανιά για την ανοιχτή και απροκάλυπτη εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής, μέσω των δοτών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τα άλλοτε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, τώρα, κάθονται ως διορισμένοι, στις καρέκλες του ΠΥΣΔΕ. Η παρουσία της στην ΕΛΜΕ είναι ανύπαρκτη.

- Η ΠΕΚ, χωρίς μόνιμη παρουσία, επενδύει στην επιχείρηση κέντρων του συστήματος να αναστήσουν τον πολιτικό της φορέα. Δεν έχει καμία κινηματική παρέμβαση.

- Οι ΣΥΝΕΚ έχουν ολοκληρώσει την απαλλαγή τους από κάθε αγωνιστικό προσωπείο, ποντάροντας στην επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς θώκους. Η μάχη που «έδωσαν ενάντια στην αξιολόγηση» ήταν (όσο ήταν) ενάντια στην «κακή αξιολόγηση» της ΝΔ.

- Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ είναι σε φάση πλήρους αποκάλυψης της λογικής της ήττας και του «ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του και να δει τι θα ψηφίσει στις εκλογές». Τα «ενιαία κείμενα» που παρουσίασε στην τελευταία συνέλευση απογύμνωσαν την κενότητα του «αγωνιστικού» της βερμπαλισμού.

Οι παραπάνω δυνάμεις συντάχθηκαν, σε διαφορετικό βαθμό, με τις κυβερνητικές επιλογές την περίοδο της τηλε-«εκπαίδευσης», δεν έκαναν τίποτα στην κατεύθυνση συγκρότησης κινήματος αντίστασης και διεκ-δίκησης, συνεργάστηκαν στην παύση κινήματος κόντρα στην αξιολόγηση.

Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής παλέψαμε να ισχυροποιηθεί η αντίσταση και το ζωντάνεμα του σωματείου. Δεν επαναπαυτήκαμε, δεν υποταχθήκαμε στον αρνητικό συσχετισμό, παλέψαμε, μαζί και με άλλους συναδέλφους, να γίνουν μαζικές συνελεύσεις, στηρίξαμε στην ΕΛΜΕ τις λίγες στιγμές που επέλεξε να στηρίξει στοιχειώδεις αντιστάσεις, σταθήκαμε κριτικά στην απραξία και την υποταγή.

Από δω και πέρα

Ο αγώνας που δόθηκε κόντρα στην αξιολόγηση, πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε ούτε στην κυβερνητική τρομοκρατία ούτε στην αδράνεια και στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη χρονιά καθώς κρίνεται:

ü Αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιβάλει ένα σχολείο πλήρως εμπορευματοποιημένο, πιο ταξικό και ανταγωνιστικό.

ü Αν οι εκπαιδευτικοί θα μετατραπούν σε φοβισμένους, υποταγμένους υπαλλήλους.

ü Αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει συνδικαλιστικό κίνημα με στοιχειώδη δημοκρατική δομή ή ο γραφειο-κρατικός, κυβερνητικός, εργοδοτικός και κομματοκεντρικός συνδικαλισμός θα το οδηγήσουν στην υπο-ταγή, τον κρατικό έλεγχο και τον συμβιβασμό.

Στα επείγοντα καθήκοντα απαντάμε καθαρά!

- Να προετοιμαστεί ο κλάδος για παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα με βασικούς άξονες την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, του ν. Χατζηδάκη. Με προκήρυξη απεργίας/αποχής, απεργία, διαδηλώσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων.

- Δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες αυτοαξιολόγησης / αξιολόγησης - δεν ανεβάζουμε δείκτες - δεν ψηφίζουμε κείμενα - συντονισμός ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που πρέπει να πάρουν επάνω τους την οργάνωση του αγώνα.

- Ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης σχολείων - Κατάργηση των νόμων Κεραμέως.

- Μέτρα για προστασία της ζωής του λαού, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Μικρά τμήματα - μαζικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ - προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών/γιατρών.

- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Καμία αύξηση ωραρίου, όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες.

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις - Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

- Δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Κάτω ο νόμος Χρυσοχοΐδη για τις διαδη-λώσεις και ο αντιαπεργιακός αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη.

- Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Αποχώρηση από τους ιμπεριαλιστικούς σχημα-τισμούς. Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1, 2 μ.μ.,

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ (δεν δόθηκε συνδικαλιστική άδεια)

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ 24/1, 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Στην προσπάθεια απαξίωσης και κατάργησης των σωματείων απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή μας!

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

 

Στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ, στηρίξτε τη γραμμή του αγώνα

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search