• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι ίδιοι που θέλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια, το 2013 απέλυαν το προσωπικό φύλαξης!

January 19, 2022 283
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα, μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, θέλει να γεμίσουν τα πανεπιστήμια με αστυνομικούς, το 2013 απέλυε το προσωπικό ασφαλείας με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ατόμων που θα συγκροτήσουν τις λεγόμενες  «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», παραβρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος  σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Σύντομα θα υπηρετείτε τους νόμους σε έναν πολύ σημαντικό τομέα: την ασφάλεια των πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας, ελευθερίας και όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να είναι χώροι απολύτως ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου». 

 

Ωστόσο, μόνο ευκολόπιστοι μπορούν να πιστέψουν πως στόχος του ΥΠΑΙΘ είναι κάποια αναβάθμιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Ιδρυμάτων και ότι αυτό το στόχο εξυπηρετεί ανάμεσα σε άλλα η λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία.

Γιατί άλλα λέει σήμερα και άλλα έκανε το 2013 ο Πρωθυπουργός, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα, μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, θέλει να γεμίσουν τα πανεπιστήμια με αστυνομικούς, το 2013 απέλυε το προσωπικό ασφαλείας με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανήγγειλε την απόλυση 1.349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονταν και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού φύλαξης.

Δεν υπήρχαν τότε περιστατικά ανομίας στα Ανώτατα Ιδρύματα; Και βέβαια υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, όπως συμβαίνει παντού και πάντα.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι ο ίδιος που σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια πριν περίπου 9  χρόνια απέλυε τους φύλακες των πανεπιστημίων. 

 

Το σχέδιο τότε και τώρα ήταν ένα: Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η αστυνόμευση θα ναι μια κανονικότητα στο ελληνικό πανεπιστήμιο- μετά τη κατάργηση του ασύλου. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην ένταση της κρατικής καταστολής στα πανεπιστήμια, μέσο που πηγαίνει χέρι χέρι με τη θωράκιση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών.

 

Στη φωτογραφία εικόνες από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΜΠ τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2013 οι οποίες τίναξαν στον αέρα εκείνη τη «μεταρρύθμιση» των μαζικών απολύσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search