Print this page

Φοιτητική Πορεία – Εκπαιδευτικός Όμιλος: Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Πέμπτη 20 Γενάρη!

January 19, 2022 318

 

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

Μέτρα για την προφύλαξη της υγείας όλων σε σχολεία και σχολές!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Όλοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Πέμπτη 20 Γενάρη!

Η νέα χρονιά βρίσκει την Δημόσια Εκπαίδευση, σχολεία και πανεπιστήμια, αντιμέτωπη με την κυβερνητική επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας κομπάζουν ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία σχολείων και σχολών όταν επιβεβαιώνεται ότι κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα δεν έχει παρθεί για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επαναλαμβάνουν μονότονα το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», ρίχνοντας το βάρος των ευθυνών σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Στα σχολεία οι μαθητές στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα και στα ΑΕΙ οι φοιτητές στριμώχνονται σε πλημμυρισμένα αμφιθέατρα την ώρα που ξαναέρχεται το πλαστό και αντιεκπαιδευτικό δίλημμα: άνοιγμα χωρίς κανένα μέτρο ή τηλεξεταστική.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εφαρμόζει ακάθεκτη τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψήφισε, το ένα μετά το άλλο. Η αξιολόγηση των σχολείων προχωρά ασθμαίνοντας εν μέσω κυβερνητικών απειλών και εκβιασμών ενώ τα επιτελεία του ΥΠΑΙΘ προωθούν με ένταση την λεγόμενη «αυτονομία της σχολικής μονάδας» δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και την ταξική κατηγοριοποίηση των Δημόσιων Σχολείων. Η διαβόητη Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής επικρέμανται απειλητικά πάνω τη νέα γενιά και διαμορφώνουν ένα νέο πλέγμα ταξικών φραγμών στη μόρφωση.

Στα ΑΕΙ συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Κυβέρνηση και ΜΜΕ, αξιοποιούν τις προβοκατόρικες ενέργειες ομάδων ξένων προς το φοιτητικό κίνημα για να κατασυκοφαντήσουν το άσυλο. Λιπαίνουν το έδαφος για να ενεργοποιήσουν το κατασταλτικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τον ελεύθερο φοιτητικό συνδικαλισμό. Την ώρα που «κόβει» 40.000 υποψηφίους από την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, πριμοδοτούν προκλητικά τα ιδιωτικά κολέγια, ενώ δείχνουν την έξοδο από τις σχολές για χιλιάδες φοιτητές με το ταξικό μέτρο των διαγραφών.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν τους φοιτητές να συσπειρωθούν μαζικά στους φοιτητικούς συλλόγους τους, τους εκπαιδευτικούς στα σωματεία τους και να προχωρήσουν σε μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Να πιάσουμε το νήμα των περσινών αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος το οποίο πρώτο, μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες τις καραντίνας και των lockdown, πρόβαλλε το αίτημα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία κόντρα στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο της τηλεκπαίδευσης, βγήκε μαζικά στο δρόμο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές σπάζοντας στην πράξη το σιδερόφρακτο αστυνομικό καθεστώς της κυβέρνησης, των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Κόντρα στη γραμμή της ένοχης σιωπής και της ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις, το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να βρεθεί μαζικά ξανά στο δρόμο του αγώνα!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ! ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 13.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00

19 Γενάρη 2022

Φοιτητική Πορεία – Εκπαιδευτικός Όμιλος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.