• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μέτρα σε όλα τα σχολεία! - Όλοι στο απνεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ Πέμπτη, 20/1, 13.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

January 19, 2022 201

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Μέτρα σε όλα τα σχολεία!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ

Πέμπτη, 20/1, 13.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Την Πέμπτη 20/01 για ακόμη φορά εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες θα συναντηθούν ενωμένοι στους δρόμους. Διαδηλώνουμε γιατί η Κυβέρνηση της Ν.Δ για μια ακόμη φορά δεν παίρνει κανένα μέτρο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Διαδηλώνουμε γιατί απέναντι μας έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που το μοναδικό που προσφέρει απλόχερα, είναι η σκανδαλώδης στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας, είναι τα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ για την πλειοψηφία του κόσμου εκατόμβες θανάτων, μαζικές εισαγωγές ασθενών, τεράστια κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω ελλιπούς στελέχωσης, το κλείσιμο του Παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Η αγανάκτηση απέναντι στην δολοφονική και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, από πλευράς κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση των πάντων ,η ακρίβεια, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, η καταστολή και η τρομοκρατία, μας βρίσκουν όλους στην ίδια πλευρά: εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενους και άνεργους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Διαδηλώνουμε, ξαναφωνάζουμε για μια ακόμη φορά, και για όσο χρειαστεί, ότι δεν θα συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών!

Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, του ΕΣΥ διότι μόνο ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την πανδημία. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022, το κλείσιμο του Παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση – αρκετά κερδίσανε όλο αυτό τον καιρό.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να αναπαράγει το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης για να μετακυλήσει στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού τις βαρύτατες δικές της ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και να υποβαθμίσει έτσι τη σοβαρότητα της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ü Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!

ü Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας και περικοπές θέσεων εργασίας όπως συνέβη φέτος. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!

ü Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

ü Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι

ü Να χορηγηθούν δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ) και να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές παρακολούθησης και ανανέωσης της ποιότητας του αέρα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης

ü Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.

ü Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.

ü Να ληφθούν υπόψη οι παιδαγωγικές εκτιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας για το τρέχον σχολικό έτος. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.

ü Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!

ü Να καταργηθεί αμέσως η απόφαση που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος

ü Να ληφθεί ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα

ü Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς

ü Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Όλοι στους δρόμους – Όλοι στον αγώνα!

Ιανουάριος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search