• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο φοιτητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα

January 20, 2022 240

 

Την Πέμπτη 20 Γενάρη πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και μια σειρά από πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων φοιτητών, δασκάλων και καθηγητών.

Παράγοντας αποσυσπείρωσης ήταν η στάση των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) οι οποίες, με ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν να πραγματοποιήσουν χωριστό απογευματινό συλλαλητήριο μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 19/01.

Για μια ακόμα φορά φοιτητές και εκπαιδευτικοί διατράνωσαν τα αιτήματά τους για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πανδημία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων. Κατήγγειλαν την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και την κατηγορηματική άρνησή της να λάβει έστω και τώρα το οποιοδήποτε μέτρο, φορτώνοντας όλη την ευθύνη ξανά στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς με το γνωστό αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Παράλληλα ανέδειξαν τις αντιδραστικές πλευρές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, την ενεργοποίηση του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τους νέους ταξικούς φραγμούς που ορθώνουν η «Τράπεζα Θεμάτων» και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ και οι διαγραφές των φοιτητών, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων κλπ.

Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στο συλλαλητήριο με πανό, πλαισιωμένο από νέους φοιτητές, μοιράζοντας πλατιά την κοινή τους ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα για την πανδημία.

Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία νέων πανεκπαιδευτικών αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search