• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Εισαγγελία για την κατάληψη στην Ιωνίδειο

January 21, 2022 232

 


Η εισαγγελική κλήση για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για ρεπορτάζ που σχετίζεται με την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής προκαλεί ερωτηματικά, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου στο news247.gr

Αναλυτικά το ρεπορτάζ: Δημοσιογράφος του NEWS 24/7 κλήθηκε σε... ανωμοτί εξηγήσεις μετά από ρεπορτάζ για την Ιωνίδειο Σχολή

Είναι σχεδόν δεκαέξι μήνες τώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ανοίξει δικογραφία, αναζητώντας τους φερόμενους ως υποκινητές της κατάληψης που έγινε στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά το Σεπτέμβριο του 2020.

Αξιοποιώντας καταγγελίες, δύο Εισαγγελείς του Πειραιά επιχείρησαν να βρουν άκρη στο νήμα της υπόθεσης εξετάζοντας όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων γονείς και μαθητές.

Επιπλέον η Εισαγγελία, μέσω του αρμοδίου αστυνομικού τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κάλεσε και το δημοσιογράφο του NEWS 24/7, που κάλυψε την υπόθεση της κατάληψης της Ιωνιδείου με αφορμή κομμάτι που δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίο του 2020.

Ο υπογράφων, κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη σχετική εισαγγελική παραγγελία που ερευνά αν συντρέχει λόγος για απαγγελία κατηγοριών περί ηθικής αυτουργίας στην τέλεση αδικήματος που προβλέπεται στο νόμο 2811/2000 και περί διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα. Ψάχνει, κοντολογίς, η Εισαγγελία αν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την κατάληψη στο σχολείο.

Αφήνοντας κατά μέρος ότι ο νόμος 2811/2000 έχει καταργηθεί από τον Ν 4386/2016 (συγκεκριμένα άρθρο 45, παράγραφος 2), η κλήση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Το ρεπορτάζ, βάσει του οποίου κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις, κάνει απλή παράθεση των ανακοινώσεων του συλλόγου γονέων του σχολείου χωρίς επιπλέον σχόλια παρά μόνο προφανέστατες επισημάνσεις.

Εκτοτε, δημοσιεύσαμε τουλάχιστον άλλα πέντε ρεπορτάζ που αφορούν στην υπόθεση, χωρίς κανένα να διαψευστεί.

Σε κάθε περίπτωση, θέλοντας να επιδείξουμε πνεύμα συνεργασίας με τους θεσμούς (στην προκειμένη περίπτωση, την Εισαγγελία του Πειραιά), παρείχαμε γραπτές εξηγήσεις όπως ο νόμος προβλέπει.

Η έρευνά μας για την εν λόγω υπόθεση θα συνεχιστεί, ενώ έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search