• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πανελλαδικός Συντονισμός ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ Κυριακή 23/1

January 22, 2022 200

Συντονίζουμε και οργανώνουμε τη δράσης μας - Θωρακίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας είναι ένα από τα βασικά συνθήματα του συντονισμού των ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ την ώρα που συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΟΛΜΕ & ΔΟΕ έχει σηκώσει λευκή σημαία απέναντι στην κυβερνητική και εκπαιδευτική πολιτική. Ενδεικτικά παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Αναλυτικά:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ - ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας! Θα νικήσουμε!

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/1, 11π.μ.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ είναι εγκληματική! Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά. Με το άνοιγμα των σχολείων καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων, με κατηργημένες τις άδειες σε ευπαθείς ομάδες, με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας, με τη διατήρηση του τιμωρητικού διαχωρισμού για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και την άρνηση συνταγογράφησης των τεστ.

Παράλληλα, καθώς βρισκόμαστε ήδη τέσσερις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, μετράμε ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας με τα κενά να αυξάνονται, καθώς σε αυτά που προϋπήρχαν, προστέθηκαν κι άλλα λόγω νόσησης εκπαιδευτικών από covid.

Το Υπουργείο για άλλη μια φορά διαστρέφει την πραγματικότητα και επιχαίρει τον εαυτό του ότι “τα σχολεία άνοιξαν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας”! Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η παραγωγή και η αγορά. Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα και να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν ενάντια στα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα.

Δεν αποδεχόμαστε να μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και να παίζουν με τη ζωή μας βάζοντας ως προτεραιότητα την αγορά και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών, την επίθεση στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας. Απέναντι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση η αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και της κοινής δράσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ με συγκεκριμένο αγωνιστικό και απεργιακό σχέδιο.

Μέσα στη βδομάδα δόθηκε για άλλη μια φορά παράταση στις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, αποδεικνύοντας ότι δεν προχωρούν όλα απρόσκοπτα, όπως θέλει να εμφανίζει το Υπουργείο. Από την άλλη, έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις των συντονιστών εκπαίδευσης με βασική κατεύθυνση όλα τα σχέδια δράσης να έχουν ποσοτικά και μετρήσιμα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη και σύγκριση σχολείων και εκπαιδευτικών. Είναι φανερό ότι έχουμε μπει σε μια νέα φάση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, γιατί παρά τις απειλές, την τρομοκρατία, τα δικαστήρια, την υπονόμευση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την προδοτική στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, στη συνείδηση της τεράστιας πλειοψηφίας του κλάδου η αξιολόγηση και οι στόχοι της έχουν αποκαλυφθεί. Τα πρωτοβάθμια σωματεία που κήρυξαν απεργία αποχή από την αξιολόγηση και συνεχίζουν το συντονισμό της δράσης τους αυξάνονται, ήδη έφτασαν τα 20, και κρατούν ανοιχτό το μέτωπο του αγώνα ανοίγοντας καινούργιους δρόμους. Μετά τη συνάντηση συντονισμού στις 9/1 στην οποία κατέθεσαν πρόταση αγώνα, κρίνεται αναγκαίος νέος αγωνιστικός συντονισμός ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και μαχόμενων εκπαιδευτικών στις 23/1, όπως ήδη συμφωνήθηκε στην αρχική.

Σε αυτό το περιβάλλον, το Υπουργείο τόλμησε να ανακοινώσει τον κατάλογο των σχολείων που επιλέχθηκαν για τη συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό PISA μέσα στο Μάρτιο, ενώ προχωρά ακάθεκτη στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις PISA σε ΣΤ' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου, την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και την διεύρυνση της ΕΒΕ.

Είναι προκλητικά φανερό: εκτός από τον ιό του κορονοϊού, τα σχολεία και οι μαθητές απειλούνται και από τον ιό της αμάθειας και της ιδιωτικοποίησης! Αυτή η επίθεση είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της εξασφάλισης των κερδών των επιχειρήσεων και αποτυπώνεται στην ακρίβεια και τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων που πλήττει τις εργατικές οικογένειες.

Μπροστά σε όλα αυτά καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα δράσης των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με αποφάσεις των σωματείων μας με άμεσους σταθμούς αγώνα: κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, παλλαϊκές συγκεντρώσεις το Σαββάτο 22/1 για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Να πάρουν μέρος στη σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ την Κυριακή 23/1 Στηρίζουμε τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων σωματείων οι ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ να κηρύξουν τώρα 24ωρη απεργία για την υγεία.

Είναι αναγκαίο οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουμε και κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συντονιστούμε μεταξύ μας αλλά και με τον υπόλοιπο λαό, με αγωνιστικό πρόγραμμα σύγκρουσης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για ακύρωση της αξιολόγησης, για κήρυξη Απεργίας Αποχής από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες!

Καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη αγώνα που οργανώνεται από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Κυριακή 23/1 στις 11π.μ. παρακάτω link https://us02web.zoom.us/j/83381283183 και το meeting ID είναι 833 8128 3183

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                     Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search