• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία: Τηλεκπαίδευση όταν έχει κρύο και χιόνια; Ούτε να το σκεφτούν!!! - Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

January 23, 2022 1295

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία καλούν τους εκπαιδευτικούς να μη σκύψουν το κεφάλι σε παράνομες εντολές του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού για παροχή τηλεκπαίδευσης λόγω χιονιά. Κοινός παροπνομαστής ότι "οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι –ούτε από το νόμο- να διαθέτουμε δικό μας εξοπλισμό και να κάνουμε τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια μας. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι : «δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή" . Ενδεικτικά παραθέτουμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Σάμου και Πειραιά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

Κλείσιμο σχολείων

Με απόφασή τους οι δύο δήμοι της Σάμου έκλεισαν τα σχολεία για τις 24 και 25/1/2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με εντολή του υπουργείου καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τηλεεκπαίδευση.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας ότι η τηλεεκπαίδευση δεν αποτελεί εκπαίδευση και για το λόγο αυτό τα σχολεία φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο λόγος για τη σημερινή εντολή του είναι ότι πρέπει να φαίνεται ότι όλα λειτουργούν κανονικά, σε συνθήκες ομαλότητας, ώστε να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός του (αξιολόγηση, εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κλπ.).

Θα θέλαμε να πούμε ρητά ότι ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι –ούτε από το νόμο- να διαθέτουμε δικό μας εξοπλισμό και να κάνουμε τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια μας. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι : «δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή, αφού - σύμφωνα με την απόφαση των δήμων - κρίνεται επικίνδυνη» .

Σάμος, 23-01-2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Τηλεκπαίδευση όταν έχει κρύο και χιόνια; Ούτε να το σκεφτούν!!!

-Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης, καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση!

-Καλούμε την ΔΟΕ να πάρει σαφή θέση ενάντια στις εξελίξεις αυτές, να καλύψει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς και να χρησιμοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό μέσο για τη διεκδίκησή του!

Σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ τα σχολεία προβλέπεται να μείνουν κλειστά εξαιτίας της επέλασης της «Ελπίδας». Μαθαίνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στις Διευθύνσεις να ενεργοποιηθεί η τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία και όσες μέρες μείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας.

Τους απαντάμε: Ούτε να το σκέφτεστε!

Είναι απαράδεκτο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα και στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» να ανοίγει και πάλι τον δρόμο για την τηλεκπαίδευση. Οι κίνδυνοι που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή για γενίκευση της εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» για κάθε ημέρα και στιγμή που για οποιοδήποτε λόγο θα κλείνει το σχολείο ή θα απουσιάζει ο εκπαιδευτικός, επιβεβαιώνονται. Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Παιδείας αξιοποιεί την τηλεκπαίδευση ως “φάρμακο για όλες τις χρήσεις”. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα. Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση.

Θέτουν τις βάσεις για νομιμοποίησή της και μονιμοποίησή της ως ισότιμη διαδικασία εκπαίδευσης με τη ζωντανή διδασκαλία. Αποτελεί ένα μέσο για να πληγούν ανεπανόρθωτα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ιδιαίτερα των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, καθώς και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ταιριάζει γάντι με στους νόμους που ψηφίζουν, τον έναν μετά τον άλλον και αποδομούν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προωθούν την ιδιωτικοποίησή της και καταργούν εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ και την προώθηση της αξιολόγησης, η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» ανάγεται σε οργανικό μόνιμο στοιχείο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τονίζαμε ήδη από πέρυσι ότι τα ζητήματα που ανοίγονται είναι τεράστια! Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η

τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά για λίγες μέρες. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην το αποδεχτούμε! Το υπουργείο παιδείας επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα και τετελεσμένα που θα τα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας!

· Η τηλεκπαίδευση ακόμα και όταν το σχολείο κλείνει και ως κτήριο λόγω καιρικών συνθηκών σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός υποχρεώνεται να διαθέσει το σπίτι του ως χώρο εργασίας και να έχει και να διαθέσει προσωπικό του εξοπλισμό για να την πραγματοποιήσει. Καθιερώνεται λοιπόν, με εντολή του κράτους ότι ο εκπαιδευτικός οφείλει να έχει και να παρέχει τα απαιτούμενα εργαλεία ο ίδιος προσωπικά και δεν αποτελεί αυτό υποχρέωση της πολιτείας!

· Επιχειρείται και φέτος να νομιμοποιηθεί ότι είναι φυσικό ακόμα και για ευτελείς λόγους και για ολιγοήμερη διακοπή του σχολείου, να «λειτουργεί» υποτίθεται το σχολείο χωρίς μέρος των μαθητών του (όσοι δεν έχουν εξοπλισμό κ.λπ.) ή να θεωρείται φυσικό να παρακολουθούν οι μαθητές μέσω κινητών και να συνεχίζονται όλα «κανονικά».

· Νομιμοποιείται ότι οι γονείς γίνονται μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας μόνιμα και σταθερά κι όταν δεν μπορούν αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά τους ή λείπουν εργάζονται κ.λπ., δεν πειράζει, το παιδί δε θα συμμετέχει ενώ το σχολείο υποτίθεται ότι συνεχίζεται κανονικά.

· Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι εκπαιδευτικοί είναι αντιμέτωποι/ες με πραγματικά προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων, κομμένο ρεύμα και νερό ή καταστροφές στα σπίτια. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ όχι μόνο αδιαφορούν για την επίλυση αυτών των βασικών ζητημάτων επιβίωσης για τους ανθρώπους, αλλά υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς σε τηλεκπαίδευση, ενοχοποιώντας τους για να κάνουν για μια μέρα εξ αποστάσεως «εκπαίδευση».

· Παράλληλα, το ΥΠΑΙΘ δεν έχει απαντήσει τίποτα ακόμα για την απόφαση της αρχής προστασίας προωπικών δεδομένων που επισημαίνει σοβαρές παραβιάσεις ακόμα και του νέου νομοθετικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα και πάλι επιδιώκεται να χρησιμοποιειθεί η εταιρεία της Cisco, η οποία την περσινή χρονιά πληρώθηκε εν τέλει από το ΥΠΑΙΘ (ενώ είχε παρουσιαστεί ως δωρεάν σύμβαση) με σκοπό το προσωπικό της όφελος, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών μας. Δεδομένα που παραχωρήθηκαν στις κερδοσκοπικές ορέξεις της εταιρείας αυτής από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς τη συναίνεσή μας και αποτελούν ένα πραγματικό «χρυσορυχείο» για την αμερικάνικη πολυεθνική.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου έδωσαν πανελλαδικές σε ύλη που δεν διδάχτηκαν ΠΟΤΕ στο σχολείο, αλλά «διδάχτηκαν» από το κινητό του τηλεσχολείου! Και όταν οι παιδαγωγοί καθηγητές σεβόμενοι τον ρόλο τους, αρνούνταν να καταγράψουν στα βιβλία της ύλης ότι η παράδοση στο τηλεσχολείο είναι προχώρημα της ύλης, απειλήθηκαν με πειθαρχικά! Αν στεφτούμε μάλιστα, ότι με την τράπεζα θεμάτων αυτή η ύλη γίνεται εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις!

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η επιμονή της κυβέρνησης «να σπάσει» τους αγώνες των μαθητών, με τη χρήση της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, αποδεικνύοντας τις πραγματικές επιδιώξεις του ΥΠΑΙΘ!

Μπορεί η Νίκη Κεραμέως να έλεγε πέρυσι ότι «η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει» και φέτος να υποστηρίζει, αυτό που λέγαμε εμφατικά από την αρχή, ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση. Μπορεί η ίδια να φάσκει να αντιφάσκει, όχι όμως και εμείς. Εμείς ξαναλέμε: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, τα σχολεία δεν πατάνε ένα κουμπί, με όποια ευκαιρία, και μεταμορφώνονται σε τηλεσχολεία. Η εμπέδωση της εξ αποστάσεως και της τηλεκπαίδευσης δεν ήταν καθόλου αθώα και

δεν αφορούσε την πανδημία! Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την απόλυτη διάλυση του δημόσιου σχολείου, το πέταγμα των μαθητών στον μορφωτικό Καιάδα της εξ αποστάσεως.

Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε!

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθώς ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει ότι: «. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Θυμίζουμε παράλληλα και την καταδικαστική για το υπουργείο Παιδείας και την εταιρία Cisco, απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στις 16/11/2021, με την 50/2021) για τη διακινδύνευση - παραβίαση των Προσωπικών Δεδομένων».

Επίσης δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ο χώρος του σχολείου παραμένει ο χώρος εργασίας μας και μέσα σε αυτόν παρέχουμε το έργο μας. Οι εκπαιδευτικοί εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο χώρο εργασίας μας, δεν μπορούμε να παρέχουμε εργασία και άρα ούτε τηλεκπαίδευση. Στην ιδιωτικότητα του σπιτιού μας δεν μπορούμε να διαθέσουμε ούτε το χώρο αλλά και ούτε τα μέσα για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναικλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, όχι τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Σε αυτή την περίοδο, από την αρχή της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται με αλληλεγγύη και παιδαγωγική υπευθυνότητα στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με απόλυτα εγκληματικό τρόπο τα δυομισι χρόνια πανδημίας. Η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι εκπαίδευση. Δεν θα την νομιμοποιήσουμε ούτε και θα την μονιμοποιήσουμε ως τέτοια.

Δηλώνουμε ότι όταν τα σχολεία μας είναι απροσπέλαστα από το χιονιά και κλείνουν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία τηλεκπαίδευση ούτε από τα σχολεία ούτε από τα σπίτια.

Οι μέρες αυτές ανήκουν στη χαρά του χιονιού! Αυτές τις μέρες το καθήκον των εκπαιδευτικών και των παιδιών είναι το παιχνίδι με τα χιόνια και όχι με τις τηλεοθόνες! Αυτό καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες μας να κάνουν. Μόνη μας έγνοια κι ανησυχία, τα σπίτια των παιδιών μας που δεν έχουν θέρμανση. Αυτή την έγνοια οφείλει να έχει και το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση. Να ζεσταθούν όλα τα σπίτια, μόνο αυτό!

-Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης, καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση!

-Καλούμε την ΔΟΕ να πάρει σαφή θέση ενάντια στις εξελίξεις αυτές, να καλύψει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς και να χρησιμοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό μέσο για τη διεκδίκησή του!

 

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος         Η γραμματέας

 

Τόλη Πολίνα                  Πετροπούλου Έλενα

 

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κλειστά σχολεία λόγω χιονιά!

ü Αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία!

ü Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο!

Τα σχολεία, σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και στην Αττική, κλείνουν λόγω των καιρικών συνθηκών, αυτή τη φορά. Τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία, η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, το κυβερνητικό σχέδιο «ανοιχτές πόρτες και παράθυρα», σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές και τα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων, δημιουργούν για μια ακόμα φορά μια εκρηκτική κατάσταση!

Είναι αυτονόητη απαίτηση το 2022, τα σχολεία μας να είναι χώροι ασφαλείς, με σύγχρονες υποδομές που δεν θα κλείνουν με το πρώτο κρύο, δεν θα πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, δεν θα καταρρέουν λόγω παλαιότητας.

Υπουργείο Παιδείας, Δ/νσεις Εκπαίδευσης και Δήμοι, αιφνιδιάζουν και πάλι γονείς και μαθητές, κάνουν πειράματα, ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς να παίρνουν κανένα άλλο μέτρο για την προστασία της ζωή των εργαζομένων από τα φυσικά φαινόμενα, χωρίς μέτρα για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς.

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι… τι άλλο; Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών». Ήδη η ΠΔΕ Αττικής και η ΔΙΔΕ Πειραιά στέλνουν οδηγίες για ενεργοποίηση του «αμαρτωλού» WEBEX τις επόμενες μέρες. Αλήθεια, σε μια περιοχή που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα από τον χιονιά, που υπάρχει αδυναμία μετακίνησης ή και αποκλεισμοί το πρωτεύον είναι η τηλεκπαίδευσης;

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που ούτως ή άλλως κινείται σε «βαρομετρικά χαμηλά»! Δε θα δεχτούμε καμία προσπάθεια καθιέρωσης της τηλεκπαίδευσης εκτός πανδημίας στο όνομα των όποιων «έκτακτων συνθηκών». Σήμερα είναι ο καιρός, χθες ήταν οι μαθητικές καταλήψεις και η απόπειρα να μετατραπούν οι καθηγητές σε καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές.

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε (χτες ανακοινώθηκε voucher-κοροϊδία των 200 ευρώ, που δεν φτάνει ούτε για “ζήτω”) και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν!

Θέλουμε να ρωτήσουμε το Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που δεν διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, τους συναδέλφους που επιθυμούν να

χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο, εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει με τους μαθητές, ειδικά των πιο μικρών ηλικιών. Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι;

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των έκτακτων αναγκών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή.

- Να αποσύρει τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού. Να καλυφθούν όλα τα κενά εδώ και τώρα, που αποτελούν και το βασικό λόγο για την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών.

- Οι εκπαιδευτικοί, οι Σύλλογοι Διδασκόντων γνωρίζουν τον τρόπο για να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και αυτό θα πράξουν με το άνοιγμα των σχολείων.

- Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης προσωπικών τεχνολογικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε “κυρώσεις” σε συναδέλφους. Καμία απειλή και διοικητή αυθαιρεσία προς τους εκπαιδευτικούς δε θα γίνει αποδεκτή. Σε ορισμένα σχολεία στον Πειραιά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες συγκεκριμένες καταγγελίες για πιέσεις πραγματοποίησης τηλεκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

- Το ΥΠΑΙΘ και η ΔΙΔΕ οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα στην σχολική μονάδα για όλους τους εκπαιδευτικούς.

- Με δεδομένες τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να μεταβούν στην σχολική μονάδα. Προέχει η ασφάλεια.

- Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search