Print this page

Επτά καίριες , αν και αυτονόητες, επισημάνσεις για την τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία - Περί υποχρεωτικότητας και άλλων δαιμονίων...

January 24, 2022 619



Περί υποχρεωτικότητας και άλλων δαιμονίων...


Επτά επισημάνσεις για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία που αποφασίστηκε λόγω του χιονιού, κάνει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) Αγγελική Φατούρου.

Οι 7 επισημάνσεις
1. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία υποχρέωση να μετατρέψουν το σπίτι τους σε χώρο εργασίας, ούτε οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ούτε οφείλουν να τον παραχωρούν στο Υπουργείο [λέμε τώρα...] Παιδείας. Καμία τηλεκπαίδευση από τα σπίτια μας και με δικά μας μέσα.
2. Όλα τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα εκτελούνται στα σχολεία μας. Όταν οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στο σχολείο -όπως κρίνει η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής– τότε τίθεται ζήτημα ασφαλούς μετάβασης στον χώρο εργασίας και άρα δεν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα. Αλλιώς, οφείλει η διοίκηση να εκδώσει επίσημη απόφαση ότι τα σχολεία είναι κλειστά ΜΟΝΟ για τους μαθητές [όπως επί λοκ ντάουν] και να αναλάβει την ευθύνη της ασφαλούς πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε αυτά.

3. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε αν θα κάνουμε ή όχι τηλεκπαίδευση. Οι γραπτές απαντήσεις προϋποθέτουν γραπτή εντολή. Καμία εγκύκλιος δεν έχει σταλεί από το υπουργείο που να αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οποιαδήποτε εντολή της υπηρεσίας θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη και δεν εκτελείται. Η διοίκηση δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με προφορικές εντολές, άτυπα sms ή ηλεκτρονικά μηνύματα.

4. Είναι νωπές οι τελευταίες ανακοινώσεις ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση, το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ... Η Υπηρεσία θα δώσει επιτέλους εξηγήσεις στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων για όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον;

5. Μοναδική Προϋπόθεση για την αναπλήρωση των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών από την αρχή του σχολικού έτους είναι η κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις, και μάλιστα μονίμων, εκπαιδευτικών.

6. Τα σωματεία μας θα σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών ενάντια σε κάθε απειλή, διοικητική αυθαιρεσία, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και ωραρίου.

7. Διεκδικούμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος για ανοιχτά σχολεία, με υγειονομική προστασία και ασφαλή λειτουργία τους υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 


 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.