Print this page

Οι εκπαιδευτικοί αψηφούν την καταιγίδα αυταρχισμού του ΥΠΑΙΘ και το νέο έγγραφο Κόπτση για τηλεπαίδευση

January 24, 2022 658

 

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα αψήφσαν σήμερα την καταιγίδα αυθαίρετων και παράνομων εντολών του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού  για παροχή τηλεκπαίδευσης. Όλα όσα λεέι η ΥΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως ότι «σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά» είναι μεγάλα ψέματα! Υπάρχουν δεκάδες σχολεία που ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν έκανε τηλεκπαίδευση. Σχετικά μικρό είναι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που υπέκυψε στις πιέσεις και την καταιγίδα αυταρχισμού ΥΠΑΘ και διοικητικού μηχανισμού. Παράλληλα χιλιάδες μαθητές είχαν σοβαρά τεχνικά ή άλλα προβλήματα με αποτέλεσμα όλη αυτή η επικοινωνιακή εκστρατεία του ΥΠΑΙΘ ότι όλα πάνε καλά με την τηλεκπαίδευση να αποδεικνύεται μια μεγάλη … μπαρούφα.

Οι σπασμωδικές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ παίρνουν κωμικοτραγικές διαστάσεις. Σήμερα που έκλεισε η Βουλή, έκλεισε όλο το Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, που η ξεφτίλα του "επιτελικού κράτους" της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν πιο έντονη και από τη χιονόπτωση, οι εκπαιδευτικοί θεωρείται ότι μπορούν να πάνε στα σχολεία μας, που είναι "πανέτοιμα", για να κάνουμε τηλεανοησία! Έτσι και νέο έγγραφο για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας, απέστειλε σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ.Αλέξανδρος Κόπτσης, επιμένοντας στην οδηγία να γίνεται τηλεκπαίδευση και αγνοώντας τις ενστάσεις των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

Φυσικά καμιά αναφορά στο έγγραφο για την υποχρέωση του ΥΠΑΙΘ να παρέχει εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς, ούτε βέβαια γίνεται αναφορά στο αν πραγματοποιηθηκαν οι εντολές της ΑΠΔΠΧ για το webex, αντιθέτως οι οδηγίες «φορτώνουν» τα πάντα στους εκπαιδευτικούς...

Ο A. Κόπτσης αναφέρει:

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς σας για τα παρακάτω:

- Όλοι οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιείται κανονικά τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες. Ταυτόχρονα να αποστέλλουν στους μαθητές από την προηγούμενη ημέρα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

- Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να μεριμνούν ώστε να αποστέλλονται σε όλους τους μαθητές οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις – σύνδεσμοι webex όλων των εκπαιδευτικών την προηγούμενη της έναρξης της τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα να φροντίσουν εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο άμεσης ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε το έγγραφο πατώντας ΕΔΩ

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση – είναι τηλεπαίδευση

Ο απολογισμός της λεγόμενης τηλε-«εκπαίδευσης» έχει γίνει στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Και είναι εκκωφαντικός! Οι οδυνηρές συνέπειες στους μαθητές -ειδικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων-, τα γνωστικά κενά και η συνολική διαλυτική κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πράγματα που, πια, ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της διαδικασίας αυτής δεν τολμούν να αρνηθούν.

Στην ανακοίνωση του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας με περίσσια υποκρισία και κυνισμό μας ενημερώνει πως “ Η τηλεκπαίδευση, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας “ όταν :

Α) αίρεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού πολλοί μαθητές δεν διαθέτουν τα μέσα ή λόγω κακοκαιρίας δεν θα έχουν σύνδεση. Εξάλλου το ίδιο το υπουργείο δεν έχει εξασφαλίσει δύο χρόνια τώρα τον στοιχειώδη εξοπλισμό των μαθητών για την συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση που επιθυμούν.

Β) όταν αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πλέον ότι : «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», αφού η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση και δημιούργησε κατά κοινή πλεον ομολογία μαθησιακά κενά, όξυνση των μορφωτικών ανισοτήτων, και τεράστια ψυχοσωματικά και συναισθηματικά προβλήματα

Για όλα αυτά το Υπουργείο, όχι απλά αδιαφορεί, αλλά αγνοεί με πρωτοφανή κυνισμό τα αιτήματα των εκπαιδευτικών (αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης (ιδιαίτερα των ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ), κατάργηση ΕΒΕ, τράπεζας θεμάτων, εξετάσεις PISA κλπ.)

Ακόμα το υπουργείο, μέσω της υπουργού, εκδήλωσε όψιμο ενδιαφέρον για την κάλυψη τεχνολογικού εξοπλισμού στους συναδέλφους, μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας «voucher», με το «αστρονομικό» ποσό των 200€… (!!!)

Τέλος η νομιμότητά της πλατφόρμας WEBEX κρίθηκε με απόφαση κόλαφο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και η μόνη της «χρησιμότητα», για τις μέρες που θα είναι κλειστά τα σχολεία μας, είναι να συνθέσει το υπουργείο το αφήγημα για «καμία ώρα χαμένη»,όταν μάλιστα υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πάγια κενά εκπαιδευτικών πανελλαδικά με ευθύνη του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να με μετατρέψουν τον χώρο της οικίας τους σε χώρο εργασίας κι αφού αυτός είναι κλειστός με απόφαση του Περιφερειάρχη, δεν μπορεί να τελείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κανένας στην τηλε - μπαρούφα αύριο!!

 

Drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.