Print this page

Παρέλυσε η πρωτεύουσα - την ίδια στιγμή 111 νεκροί από την πανδημία… - Στους δρόμους για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας!

January 25, 2022 273

Παρέλυσε η πρωτεύουσα - την ίδια στιγμή 111 νεκροί από την πανδημία…

Στους δρόμους για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας!

 

Βροχή, χιόνι, ζέστη, κρύο. Κάθε απόκλιση από τις μέσες συνθήκες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εργαζόμενο λαό. Ένα κράτος ιδιαίτερα αποτελεσματικό να δέρνει αγωνιστές, να τρομοκρατεί τη συνδικαλιστική δράση και να παρακολουθεί τα πάντα, αποδεικνύεται παντελώς απόν όταν απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία υπεράσπισης της ζωής του λαού.

Και ενώ όλη η πρωτεύουσα παρέλυσε και οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα και αβοήθητοι να γυρίσουν σπίτια τους -μετατρέποντας σε ανέκδοτο την “κρατική ετοιμότητα” για το προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο-, την ίδια στιγμή, ο μετρητής καθημερινών νεκρών από την πανδημία ανέβηκε στο 111!

Αυτό το σύστημα και αυτή η κυβέρνηση είναι σαφείς: Οι φτωχοί είναι… ελεύθεροι να πεθαίνουν στους δρόμους. Το κράτος είναι μόνο μηχανισμός καταστολής και μεσάζοντας για την κερδοφορία του κεφαλαίου που αγοράζει κοψοχρονιά / εκμε-ταλλεύεται τις διάφορες υποδομές για να αφήνει την όποια Αττική Οδό να δίνει την εικόνα του τελευταίου επαρχιακού δρόμου. Οι όποιες αποζημιώσεις, εκτός του ότι είναι “ψίχουλα” από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν, αποτελούν το “άλλοθι” για να μην αλλάξει τίποτα, για να μην υπάρχει η ελάχιστη υποδομή στα όσα αφορούν τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες.

Η ταλαιπωρία του κόσμου δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Η εγκληματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η παράλυση του κράτους, με τον πρώτο χιονιά, που, η εμφάνιση και η έντασή του, είχαν προβλεφθεί, εδώ και μέρες, δεν είναι αποτέλεσμα μιας απλής πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησης της ΝΔ, των Περιφερειών και των Δήμων. Αποτελούν τις συνέπειες των πολιτικών που, εδώ και τριάντα χρόνια, με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία 12 χρόνια, υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Διαλύθηκαν ή υπολειτουργούν όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του κράτους και των ΟΤΑ. Το λιγοστό προσωπικό, είτε είναι γερασμένο, είτε είναι συμβασιούχοι που εργάζονται σε άσχημες συνθήκες. Βασικές τους δε υποδομές και υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή έχουν εκχωρηθεί σε εργολάβους, όπως κραυγαλέα φάνηκε στα βασικά οδικά δίκτυα της Αττικής και της Εθνικής Οδού, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου πολίτες είναι εγκλωβισμένοι σε συρμούς, στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπου η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ μας έχει αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Μοναδικό τους μέλημα είναι η αποκόμιση του εύκολου και υψηλού κέρδους και η παραχώρηση σε ιδιώτες.

Παράλληλα η ακρίβεια στην ενέργεια οδηγεί πάρα πολλά νοικοκυριά να κατοικούν σε παγωμένα σπίτια, να προσπαθούν να ζεσταθούν με υποτυπώδη θερμαντικά σώματα. Αυτή είναι η ξεφτίλα του “επιτελικού κράτους” της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιας βαθιά αντιλαϊκής κυβέρνησης που στόχο έχει την απαξίωση του δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, τη διάλυση των δωρεάν δημόσιων λειτουργιών και παράλληλα την ενίσχυση και διόγκωση του ιδιωτικού τομέα σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. Όλα στους ιδιώτες, αυτή είναι η αιτία. Από Αττική οδό, Εθνική οδό, ΟΣΕ, τα πάντα. Κι οι ιδιώτες το μόνο που έχουν στο μυαλό τους και ως στόχο είναι το κέρδος. Διαχρονικά, όλες τι κυβερνήσεις, με ή χωρίς μνημόνιο, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την ευθύνη της ιδιωτικοποίησης , που σημαίνει ότι δεν γίνεται καμία δαπάνη για συντήρηση και πρόληψη. Το δόγμα τους είναι: καλύτερα Rafale, παρά εκχιονιστικά και πυροσβεστικά. Καλύτερα περιπολικά και αστυνομικούς πάρα νοσοκόμους, εκπαιδευτικούς και δασοπυροσβέστες.

Μετά την άρνηση των χιλιάδων εκπαιδευτικών να παρέχουν τηλε-“εκπαίδευση” ενώ έκλεισαν τα σχολεία, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν κάτω από την κατακραυγή. Όπως γράψαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή, όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών, δεν μπορεί να λειτουργεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Η τηλε-“εκπαίδευση” ΔΕΝ είναι εκπαίδευση. Δεν θα τη νομιμοποιήσουμε, ούτε και θα τη μονιμοποιήσουμε ως τέτοια.

Η πλάκα που γίνεται στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι εύστοχη και σε πολλές περιπτώσεις πολύ διασκε-δαστική. Όμως, δεν δίνει διέξοδο, όπως διέξοδο δεν δίνει και η αναμονή για την επόμενη κυβερνητική εναλλαγή λόγω φθοράς του Μητσοτάκη. Μαζί ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ και τα ενεργειακά δίκτυα που καταρρέουν, μαζί δεν άφησαν δρόμο για δρόμο που δεν χάρισαν στις 4 μεγάλες κατασκευαστικές, μαζί εφάρμοσαν το μνημονιακό 10 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη για παιδεία, υγεία, ΟΤΑ, πολιτική προστασία.

Όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση γίνεται πραγματικά επικίνδυνη για εμάς και τα παιδιά μας.

Η οργάνωση αγώνων είναι το μόνο που μπορεί να δώσει αξία στην ανθρώπινη ζωή, η οποία απαξιώνεται πλήρως από το σύστημα και τις κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Τώρα χρειάζεται μια αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική επίθεση. Να οργανωθούν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να διεκδικήσουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα δώρα στην αστική τάξη, μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία, ΟΤΑ και κοινωνικές δομές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.