• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθυντής έδωσε στην αστυνομία ονόματα μαθητών!

January 25, 2022 678

Η ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλει ότι διευθυντής σε υπό κατάληψη Λύκειο του Πύργου έδωσε στην αστυνομία ονόματα μαθητών. Παράλληλα καταγγέλλει περιστατικά αυθαιρεσίας και αυταρχισμού ε υπό κατάληψη σχολεία.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Την Τρίτη 21 Γενάρη 2022, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας έκανε παρέμβαση στο Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης για το θέμα των μαθητικών κινητοποιήσεων και την παροχή τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας ανέφερε ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους για τον τρόπο που η Διοίκηση (Υπουργείο Παιδείας, Δ/ντής Δ/θμιας, μεμονωμένοι Δ/ντές Σχολείων) χειρίζονται το εν λόγω ζήτημα.

Για ακόμα μια φορά υιοθετείται η τακτική των προφορικών εντολών για την επιβολή του “νομοθετικού πλαισίου”. Όπως και με το ζήτημα των συγχωνεύσεων, η Διοίκηση επικαλείται το νομικό πλαίσιο για να πιέσει τους συναδέλφους να κάνουν τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.


Διευκρινίζουμε όμως ότι κανένα νομικό πλαίσιο δεν ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει το δικό του εξοπλισμό για την παροχή τηλεκπαίδευσης. Κανένα νομικό πλαίσιο δεν ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση από χώρο διαφορετικό από το σχολείο τοποθέτησης του (σπίτι, άλλη σχολική μονάδα κ.α.) Κανένα νομικό πλαίσιο δεν ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως σε προφορικές εντολές της Διοίκησης.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι αντισυναδελφικές και αυταρχικές και δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στα σχολεία.

Άλλωστε, η θέση του κλάδου και της ΟΛΜΕ είναι ξεκάθαρη: όργανα καταστολής και καταδοτικός μηχανισμός δε θα γίνουμε, απουσίες σε μαθητές που κάνουν κατάληψη, δε θα βάλουμε. Εν ολίγοις, στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην καταστολή που η κυβέρνηση και το Υπουργείο θέλει να επιβάλλει δε θα υποκύψουμε.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε δίπλα στους μαθητές μας και στο δίκαιο αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Πρόκειται εξάλλου για έναν αγώνα που και εμείς οι εκπαιδευτικοί και το γονεϊκό κίνημα δίνουμε από κοινού.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε δίπλα στους συναδέλφους και θα καταγγέλλουμε άμεσα οποιοδήποτε φαινόμενο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού από όπου και αν προέρχεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταγγέλλουμε Διευθυντή Λυκείου της πόλης του Πύργου που έδωσε στην Αστυνομία ονόματα μαθητών του σχολείου του ενώ αυτό τελούσε υπό κατάληψη. Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με το παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και είναι καταδικαστέες.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων στις 25/09/2021 έχει κηρυχθεί Απεργία-Αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search