• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Την απόλυτη απαξίωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συνάντησε η ανεκδιήγητη εντολή του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση λόγω …χιονόπτωσης»!

January 25, 2022 779

«Την απόλυτη απαξίωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συνάντησε η ανεκδιήγητη εντολή του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση λόγω …χιονόπτωσης», υπογραμμίζει ο Α' Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή του.

Από την στιγμή που στάλθηκε η οδηγία για τηλεκπαίδευση από τη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας ΠΕ, οι εκπαιδευτικοί απάντησαν πως η τηλεκπαίδευση θα γίνεται αποκλειστικά από τις σχολικές μονάδες με εξοπλισμό που παρέχει το σχολείο και πως σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες, η τηλεκπαίδευση δεν θα γινόταν καθώς η ασφάλεια των εκπαιδευτικών είναι ισάξια με αυτή των μαθητών.

Αναλυτικά:
Την απόλυτη απαξίωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συνάντησε η ανεκδιήγητη εντολή του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση λόγω …χιονόπτωσης!

Οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός της Αττικής έρχονται αντιμέτωποι με το κύμα κακοκαιρίας που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές μέρες. Δεν είναι όμως μόνο «ο κακός μας ο καιρός». Ο νους μας βρίσκεται στα παιδιά και τις οικογένειές τους, σε κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί να ζεσταθεί αυτές τις παγωμένες μέρες. Κάθε εκπαιδευτικός, μαθητής ή οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες και χρειάζεται στήριξη μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με το Δ.Σ του Συλλόγου.


Από την πρώτη στιγμή που στάλθηκε η σχετική οδηγία για τηλεκπαίδευση από τη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας ΠΕ, με ανακοίνωσή μας απαντήσαμε ξεκάθαρα στο ΥΠΑΙΘ:

1. Η τηλεκπαίδευση γίνεται αποκλειστικά με τα μέσα που μας παρέχει το υπουργείο. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τα χρήματα να παίρνουμε εξοπλισμό! Επιτέλους υψηλόμισθοι του υπουργείου, νιώστε ότι δεν περισσεύουν σε όλους! Και τέλος, δεν «τηλεργαζόμαστε» από το σπίτι μας αλλά από τις σχολικές μονάδες. Η κατηφόρα των περασμένων δύο ετών λαμβάνει τέλος. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι/ες και δεν χρησιμοποιούμε τον προσωπικό μας εξοπλισμό. Δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας. Εξοπλισμός επιτέλους για όλες τα σχολεία!

2. Δεν προσερχόμαστε στις σχολικές μονάδες καθότι το κλείσιμο των σχολικών μονάδων από την Περιφέρεια αφορά και στους εκπαιδευτικούς για λόγους ασφαλείας. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, πρώτα η ασφάλεια του καθενός/μιάς μας.

3. Οι μαθητές μας δε θα γίνουν οι σκλάβοι του 21ου αιώνα, όπως τους οραματίζεστε. Το «δε θα χαθεί ούτε μία ώρα μάθημα» σήμερα ισοδυναμεί με το «δε θα χαθεί ούτε μία εργατοώρα» αύριο. Αυτό σας νοιάζει, ο σκυφτός αυριανός εργαζόμενος. Αν νοιαζόσαστε για τις χαμένες ώρες, ελάτε να σας δείξουμε πόσα τμήματα δεν έχουν δάσκαλο/α μέχρι και σήμερα! Όταν έχει χιόνι λοιπόν, θα συνεχίζουν να παίζουν χιονοπόλεμο!

4. Δε νοιάζεστε ούτε για τους γονείς, καθώς δεν παρείχατε γονική άδεια για να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι ώστε να «τηλεκπαιδευτούν».

5. Τέλος πια με τη συγκάλυψη της «κανονικότητας» των αποκλεισμών! Δεν έχουν όλοι οι μαθητές μας τον απαραίτητο εξοπλισμό! Για μας δεν περισσεύει κανείς!
Η συνείδηση και η υπευθυνότητά μας απέναντι στους μαθητές μας επέβαλε τη στήριξή τους στη μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Με την ίδια υπευθυνότητα λειτουργήσαμε απέναντι σε αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές εντολές ακυρώνοντας στην πράξη την επιχείρηση «τηλεκπαίδευση λόγω χιονόπτωσης» του ΥΠΑΙΘ.

Οι «διθυραμβικές» ανακοινώσεις ότι λειτούργησαν πάνω από 46.000 διαδικτυακές «τάξεις», μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσουν. Είναι άλλη μια απόδειξη πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή πολιτική και όχι η ουσία. Σήμερα, πρώτη μέρα της κακοκαιρίας, είδαμε συναδέλφους να προσπαθούν από το πρωί να πάνε στα σχολεία να κάνουν τηλεκπαίδευση και να τραυματίζονται από τον παγετό, π.χ. Μαρούσι, οι οδηγίες για τηλεκπαίδευση στάλθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα η προετοιμασία του μαθήματος να φαντάζει ανέκδοτο, χιλιάδες γονείς δεν είχαν τι να κάνουν με τα παιδιά, μια και δεν προβλέφθηκε ούτε καν άδεια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την περιβόητη τηλεκπαίδευση. Οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί που συνδέθηκαν στην πλατφόρμα διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι μαθητές ανταποκρίθηκαν, καθώς, όπως είναι πέρα για πέρα αυτονόητο και ανθρώπινο, προτίμησαν να δουν το χιόνι και όχι την οθόνη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες και τους/τις διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες νηπιαγωγείων, που τίμησαν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και το ενδιαφέρον για τις πραγματικές μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών και ακολούθησαν τις κατευθύνσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ. Ταυτόχρονα όμως, δυστυχώς, υπήρξαν περιπτώσεις που οι συνάδελφοι έγιναν μάρτυρες αυταρχικής συμπεριφοράς στελεχών εκπαίδευσης, που προετοίμαζαν την τηλεκπαίδευση και το πρόγραμμα πριν καν σταλεί σχετική οδηγία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υποχρέωσαν τους συναδέλφους σε τηλεκπαίδευση 8:15 με 13:15, που απαίτησαν σήμερα το πρωί με μηνύματα στο κινητό να απαντήσουν εγγράφως οι συνάδελφοι για ποιο λόγο δεν έκαναν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους. Με αφορμή τα παραπάνω, προειδοποιούμε τις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις στελεχών εκπαίδευσης να σεβαστούν τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Επίσης τονίζουμε εμφατικά στους/στις συναδέλφους:

• Δεν εφαρμόζουμε εμφανώς παράνομες προφορικές ή ανεπίσημες εντολές

• Δεν απαντάμε γραπτώς σε καμία περίπτωση όταν μας ζητείται προφορικά ή με ανεπίσημο τρόπο γιατί δεν κάναμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας. Εάν υπάρξει επίσημο έγγραφο που ζητά κάτι τέτοιο να έρθουν άμεσα σε επαφή με το ΔΣ του Συλλόγου.
Το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση ας αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την απαράδεκτη κατάσταση και το χάος που δημιουργήθηκε στα σχολεία τη Δευτέρα 24/1.

Όταν ο ένας υπουργός ζητούσε συγγνώμη για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων, στην Αττική Οδό, ο ανεκδιήγητος Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ έστελνε σημείωμα για την πλήρη εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης την Τρίτη 25/1. Και μετά από λίγες ώρες έστελνε άλλη «ενημέρωση» που μας εξηγούσε γιατί δεν μπορεί να γίνει η τηλεκπαίδευση! Εκτός από αντιδραστικοί που μισούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που αποστρέφονται τις λαϊκές τάξεις από το ύψος του ταξικού τους κυνισμού, είναι και ανίκανοι.

Το επιτελικό κράτος που σήμερα μετακυλύει τις ευθύνες στις εταιρείες που είναι παραχωρησιούχοι της Αττικής Οδού είναι το ίδιο κράτος που παραχωρεί το νεράκι της ΕΥΔΑΠ στις εταιρείες που κατηγορεί. Τα χιόνια θα λιώσουν, τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) όμως θα μείνουν και η κυβέρνηση θα ποντάρει στη λήθη και τη σύγχυση που σκορπίζουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ για να παραλύει την κοινωνική αντίσταση. Γιατί κάθε φορά που λιώνει το χιόνι μένει η λάσπη, που κάποιος πρέπει να την καθαρίσει. Τουλάχιστον, πριν συμβεί αυτό ας χαρούν τα παιδιά το παιχνίδι, όπως έκαναν πάντα σε αυτόν τον τόπο όταν χιόνιζε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search