• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία

January 26, 2022 195

«Καταγραφή αριθμού νοσούντων εκπαιδευτικών & μαθητών από covid 19 την εβδομάδα 17 – 21 Ιανουαρίου 2022 του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας – Έλλειψη self test για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στα σχολεία – Μη χορήγηση self test στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων».

1. Κατά την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας (17 – 21 Ιανουαρίου 2022), μετά τις Χριστουγεννιάτικες – Πρωτοχρονιάτικες διακοπές, των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων της Κέρκυρας δηλώθηκαν ως νοσούντες από τον ιό covid 19: Εκπαιδευτικοί: 8 και Μαθητές: 165. Σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (10 – 14 Ιανουαρίου 2022) δηλώθηκαν 40 εκπαιδευτικοί και 109 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ είναι ιδιαίτερα αυξητική η τάση αυτή την εβδομάδα.

2. Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο διάθεσης των self test που χρειάζονται για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε μαθητές από τις Διευθύνσεις Π. Ε. της χώρας και τη μεταφορά τους από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, ώστε να διανεμηθούν στους γονείς των μαθητών, χωρίς κανένα απολύτως νομικό πλαίσιο και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα διότι δεν είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών της χώρας να μετατρέπονται σε φαρμακοποιούς προκείμενου να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ σε ό, τι αφορά την αποτυχία των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας. Επιτέλους, ας αποφασίσει η κυβέρνηση ποιος είναι αρμόδιος για τη χορήγηση των self test στους γονείς των μαθητών που τα έχουν ανάγκη, οι Διευθύνσεις Π. Ε. ή οι Σχολικές επιτροπές των Δήμων ή τα φαρμακεία, διότι επικρατεί η απόλυτη διάλυση και σε αυτό το ζήτημα δημιουργώντας εικόνες ντροπής για το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση. Καλούμε για ακόμα μια φορά τους Δήμους τις περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους αναφορικά και με την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test για τους/τις μαθητές/μαθήτριες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

3. Διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες ότι το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας προσέρχεται στα σχολεία – χώρο εργασίας του χωρίς να τους έχει χορηγηθεί και να έχουν κάνει χρήση self test. Αυτό είναι άλλη μια απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης και των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, διότι εκτίθενται σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι αυτοί ενώ κινδυνεύει και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των σχολείων. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση των «αρίστων» είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι μέλη της σχολικής κοινότητας είναι και οι εργαζόμενοι του προσωπικού καθαριότητας. Είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που περνούν από όλους τους χώρους των σχολείων για τον απαραίτητο καθαρισμό κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος. Δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι των σχολείων δεν δικαιούνται δωρεάν self test όπως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές; Καλούμε την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να προβούν άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων self test και στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων μας και επιτέλους να φροντίσουν για την άμεση αναπλήρωση των εργαζομένων της καθαριότητας που νοσούν προκειμένου να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο και να συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search