Print this page

Δεν κάνουμε τηλε- «εκπαίδευση» από το σπίτι, δε μεταβαίνουμε σε κλειστά σχολεία

January 27, 2022 378

Δεν κάνουμε τηλε- «εκπαίδευση» από το σπίτι, δε μεταβαίνουμε σε κλειστά σχολεία

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, τα σχολεία θα είναι κλειστά και αύριο Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους τα εξής:

● Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλε-«εκπαίδευσης» από το σπίτι μας. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 16/10/21, σύμφωνα με την οποία «Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ές να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία».

● Η τηλε- «εκπαίδευση» δεν αποτελεί εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν τη νομιμοποιούμε. Ότι γίνει αυτές τις 2 μέρες θα ξαναγίνει στην τάξη γιατί το ρεζίλι με τα κινητά με ακούς σε ακούω δεν είναι μάθημα.

● Τα σχολεία είναι κλειστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας. Επειδή τα ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις, τα σχολεία έκλεισαν για όλους, προφανώς και για τους εκπαιδευτικούς,

● Το έγγραφο Κόπτση δεν αναφέρεται σε υποχρέωσή μας να μεταβούμε στα σχολεία μας και μάλιστα κλειστά.

● Υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που δεν μπορούν και να ήθελαν, να μεταβούν στα σχολεία, λόγω παγετού σε περιοχές που διαμένουν.

● Υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που έχουν παιδιά και χωρίς άδειες ειδικού σκοπού δεν μπορούν και να ήθελαν, να μεταβούν στα σχολεία

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους να ενημερώσουν τις διευθύνσεις των σχολείων τους για την αδυναμία πρόσβασής τους στα – κλειστά έτσι κι αλλιώς - σχολεία τους και για την αδυναμία τους, επίσης, να κάνουν τηλε-«εκπαίδευση» από το σπίτι τους.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Γενάρης 22

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.