• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ακόμα και με προσωπικές επιστολές, Διευθυντές πιέζουν τους εκπαιδευτικούς για τηλεκπαίδευση! - Αποστομωτική απάντηση των εκπαιδευτικών

January 27, 2022 590



Ακόμα μια προσπάθεια πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς να καλύψουν για μια ακόμα φορά με τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους, τις ελλείψεις, αδυναμίες και ευθύνες της κυβέρνησης στο πρόβλημα της διδασκαλίας και των ανοιχτών σχολείων, εκδηλώθηκε χθες από τη ΔΔΕ Α' Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ, ο ΔΔΕ κ.Λ.Μάντζος απέστειλε επιστολή στους εκπαιδευτικούς, με την οποία σε ύφος «φαινομενικά ευγενικό», απηύθυνε προσωπική έκκληση παράκληση σε καθένα και καθεμία συνάδελφο, να διαθέσει, όπου και όταν απαιτείται, τον προσωπικό του/της χώρο, τον ατομικό του/της ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την ιδιωτική του/της σύνδεση διαδικτύου, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια προβλήματα υποδομών, ή η αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση των μαθητών.


Η ΕΛΜΕ απαντά ότι «τα σχολεία είναι κλειστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας «με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών». Επειδή τα ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις, τα σχολεία έκλεισαν για όλους, προφανώς και για τους εκπαιδευτικούς, αλλιώς οφείλει το Υπουργείο Παιδείας ρητά και εγγράφως να μας εξαιρέσει, να αναφέρεται στην υποχρέωσή μας να μεταβούμε στα σχολεία μας ή ότι κατάσχεται το σπίτι κάθε εκπαιδευτικού για αύριο και μεθαύριο από το "επιτελικό κράτος"...»

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας
Εχθές, Τετάρτη 26-1-2022 το απόγευμα, ο Δ.Δ.Ε. Λ. Μάντζος έστειλε επιστολή προς τις-τους δ/ντριες-δ/ντές των σχολείων με την παράκληση να κοινοποιηθεί στους συναδέλφους.

Η επιστολή είναι γραμμένη σε ύφος «φαινομενικά ευγενικό», όπου ουσιαστικά θέτει και θίγει τρία σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν:
1. Ζητά καθημερινή ενημέρωση για οποιοδήποτε πρόβλημα (υπογράμμιση δική μας) αντιμετωπίζει το σχολείο στη λειτουργία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

2. Ζητά από τους εκπαιδευτικούς να διαθέσουν τον προσωπικό τους χώρο, τον ατομικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την ιδιωτική σύνδεση διαδικτύου.

3. Προσπαθεί να εξισώσει την τηλεκπαίδευση (όπως γράφει) με την δια ζώσης διδασκαλία.

Θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή, παρά το «ευγενικό ύφος», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια πίεσης προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καλύψουν για μια ακόμα φορά τις ελλείψεις, αδυναμίες και ευθύνες της κυβέρνησης στο πρόβλημα της διδασκαλίας και των ανοιχτών σχολείων. Παράλληλα η «ήπια διατύπωση» της «καθημερινής ενημέρωσης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το σχολείο ..» δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, καθώς υποκρύπτει ότι η Δ.Δ.Ε. θα γνωρίζει την θέση και στάση μας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε καμία πίεση και κανένα εκφοβισμό, όσο «ευγενικά» και αν εκφράζεται.

Υπενθυμίζουμε τα εξής:

- Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης από το σπίτι μας, όπως επισημαίνουν και οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αλλά και η ΟΛΜΕ: «… με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές –πάντα– πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης .., τονίζει για μια ακόμα φορά ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους. Τονίζουμε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.

- Συν τοις άλλοις, υπάρχει και σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ (16/10/21) «Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε η τηλεκπαίδευση να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων, με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ές να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία».

- Τα σχολεία είναι κλειστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας «με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μαθητών». Επειδή τα ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις, τα σχολεία έκλεισαν για όλους, προφανώς και για τους εκπαιδευτικούς, αλλιώς οφείλει το Υπουργείο Παιδείας ρητά και εγγράφως να μας εξαιρέσει, να αναφέρεται στην υποχρέωσή μας να μεταβούμε στα σχολεία μας ή ότι κατάσχεται το σπίτι κάθε εκπαιδευτικού για αύριο και μεθαύριο από το "επιτελικό κράτος"...

- Επιπλέον, ενημερώνουμε πως το υπουργείο εσωτερικών γνωρίζοντας το παράνομο της υποχρεωτικότητας για τηλεργασία στο δημόσιο, με ιδία μέσα και πόρους, και δεδομένων των έκτακτων καιρικών συνθηκών, διευκρινίζει ότι "σε περίπτωση που η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας".

- Οι εντάσεις που «έχουν περισσέψει και κατά το τρέχον σχολικό έτος» στα σχολεία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της ΔΔΕ και του ΥΠΑΙΘ, που καλούν σε τηλεκπαίδευση αντί να φροντίσουν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία τα οποία πυροδοτούν την δίκαιη αγανάκτηση και τις καταλήψεις, που αντί να παράσχουν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας ζητάνε το αμοιβαίο ρουφιάνεμα για το ποιοι δεν κάνουν webex και ποιοι κάνουν κατάληψη. Εκτός, βέβαια, αν ο ΔΔΕ με την φράση «έχουν περισσέψει οι εντάσεις» εννοεί «κάντε το με το καλό για να μην σας το ζητήσω με ένταση μετά»...Ας μας το διευκρινίσει!

Ενημερώνουμε λοιπόν τη ΔΔΕ ότι υπάρχει και αδυναμία πρόσβασής στα –κλειστά έτσι κι αλλιώς- σχολεία και αδυναμία, επίσης, να κάνουμε τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας!

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Η επιστολή του ΔΔΕ Α' Αθήνας
Προς Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολικών Μονάδων Α’ Αθήνας

Σε συνέχεια της εγκυκλίου 91α/26-1-2022 ΥΠΑΙΘ, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται η υποχρεωτικότητα παροχής τηλεκπαίδευσης για όσες μέρες τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε καθημερινά για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει το σχολείο σας στη λειτουργία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Θεωρώντας ότι όλοι συμφωνούμε ότι και το τρέχον διδακτικό έτος έχουν περισσέψει οι εντάσεις στα σχολεία μας, απευθύνω προσωπική έκκληση παράκληση σε καθένα και καθεμία συνάδελφο, να διαθέσει, όπου και όταν απαιτείται, τον προσωπικό του/της χώρο, τον ατομικό του/της ηλεκτρονικό εξοπλισμό και την ιδιωτική του/της σύνδεση διαδικτύου, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια προβλήματα υποδομών, ή η αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας για όσο χρόνο απαιτηθεί. Υπενθυμίζω, όπως άλλωστε είχα τονίσει και στην ευχαριστήρια επιστολή που σας είχα απευθύνει για το κλείσιμο του παρελθόντος διδακτικού έτους, ότι η περσινή απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης, παρά τα όποια κενά άφησε πίσω της μη δυνάμενη να αντικαταστήσει πλήρως τη δια ζώσης διδασκαλία, στηρίχθηκε και πάλι στην ατομική προσπάθεια, την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο και τα ίδια, κατά κύριο λόγο, μέσα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Με την παράκληση να κοινοποιηθεί το μήνυμά μου στους συναδέλφους του σχολείου σας,

Ο Δ/ντής της ΔΔΕ Α’ Αθήνας Λεωνίδας Μάντζος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search