• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη σύσκεψη με αφορμή τον σχεδιαζόμενο τσεκούρι στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των καθαριστριών

January 31, 2022 4018

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Την Πέμπτη 27 Γενάρη, ύστερα από κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμμετοχή συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων των δήμων του νησιού, καθώς και με συμβασιούχους στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού.

Θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το σχεδιαζόμενο τσεκούρι από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας χιλιάδων συναδέλφων. Με βάση πρόταση διυπουργικής επιτροπής (βασισμένης σε προηγούμενη πρόταση της "επιτροπής σοφών" του ΣΥΡΙΖΑ), που υπογράφεται από το υπουργείο Οικονομικών προτείνονται 2 σενάρια για την κατηγοριοποίηση στα ποσά του επιδόματος και στην απένταξη ειδικοτήτων και χώρων που θα δικαιούνται ή όχι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Και στα 2 σενάρια οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα υποβιβάζονται σε βαθμίδες και προτείνεται η λήψη επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ μεικτά που παίρνουν σήμερα. Γίνεται δε φανερή η πρόθεση των κυβερνήσεων να κόψουν τελείως το επίδομα αυτό σε βάθος χρόνου!

Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα της απληρωσιάς που συνεχίζεται στους δήμους του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόμαστε στο 2022 δεν έχουν δοθεί ακόμα επιδόματα (ΜΑΠ, γάλακτος) στους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων από το 2020 μέχρι και σήμερα. Ακόμα και τα Μέσα Ατομικής Προστασία που δίνονται είναι με το σταγονόμετρο και αυτά πολλές φορές ακατάλληλα ενώ μέχρι και τα self test αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Παράλληλα, όπως καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους, για να κλείσουν στόματα και να σταματήσει η διεκδίκηση, οι δημοτικές αρχές πότε χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και τις απειλές πότε "αξιοποιούν πρόθυμους" για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά προσπαθώντας να "πείσουν" τους συναδέλφους να κάνουν υπομονή, να μην "ενοχλούν" τον δήμο με ερωτήσεις, να μην βγαίνουν στο δρόμο να πιέζουν και να διεκδικούν, να μην έχουν επαφές με το Σωματείο μας κ.ά. και πότε όλα μαζί!

Χαρακτηριστικές είναι και οι καταγγελίες, που ήρθαν για την δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και την γνωστή πια υπόθεση της "μαύρης εργασίας" των συναδέλφων. Με βάση τις παραπάνω καταγγελίες, στον Δήμο αυτόν γίνεται

προσπάθεια να φορτωθούν στους γονείς τα ποσά που οφείλει ο Δήμος στις συναδέλφισσες, οι οποίες με ευθύνη της δημοτικής αρχής εργάστηκαν "μαύρα" κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτέμβρη! Όπως λοιπόν καταγγέλθηκε στο Σωματείο μας γίνονται "προτάσεις" σε συλλόγους γονέων να αναλάβουν την αποπληρωμή των χρωστούμενων της δημοτικής αρχής!!!

Παράλληλα, οι συνάδλεφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ κατήγγειλαν την ομηρεία που βιώνουν εδώ και χρόνια με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου! Κατήγγειλαν την διοίκηση του ΓΝΚ που ετοιμάζεται να δώσει πάλι ζεστό χρήμα σε εργολάβους στους οποίους σκοπεύει να αναθέσει την καθαριότητα του Νοσοκομείου, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους έμπειρους εργαζόμενους που τόσα χρόνια και σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και τους ασθενείς. Κατήγγειλαν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου των καθαριστριών του Νοσοκομείου, που φέρει τεράστιες ευθύνες για την παραπάνω εξέλιξη και για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έβαζε και βάζει εμπόδια στον αγώνα των συναδελφισσών, για την διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα!

Επισημάνθηκε ότι για όλα τα παραπάνω προβλήματα, σταθερή επωδός κυβέρνησης και δημοτικών αρχών είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι δε μπορούν να κάνουν μαγικά κόλπα για να λύσουν αυτά τα προβλήματα... Την ίδια ώρα βέβαια, περισσεύουν για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ (βλέπε πρόσφατη αγορά μαχητικών αεροσκαφών πολλών δις ευρώ), περισσεύουν για την χρηματοδότηση των "πράσινων" και άλλων επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέλος, αναδείχθηκε ότι το μόνο αποκούμπι των συναδελφισσών βρίσκεται στον δικό τους αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Βρίσκεται στην πάλη τους μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους και σε κοινό βηματισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς, τον λαό!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search