• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γιατί μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον φόρεσαν φούστες

February 03, 2022 494

 

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον φόρεσαν φούστες διαμαρτυρόμενοι για σχόλιο καθηγητή σε τρανς μαθήτρια 

Έναν ιδιαίτερο τρόπο να απαντήσουν σε αρνητικό σχόλιο καθηγητή κατά μιας τρανς μαθήτριας, επέλεξαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου στο Ίλιον. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» ο καθηγητής έκανε ένα αισχρό σχόλιο στη μαθήτρια επειδή φορούσε φούστα. Έτσι οι μαθητές, αποφάσισαν την επόμενη μέρα να πάνε στο σχολείο όλοι ντυμένοι με φούστες. «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» αναφέρουν οι μαθητές σε σχετική δημοσίευση στα social media

Ίλιον: Μαθητές φόρεσαν φούστες για να στηρίξουν συμμαθητή που δέχτηκε ομοφοβικό bullying από καθηγητή

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Μουσικό Σχολείο του Ίλιον, το ομοφοβικό σχόλιο ενός καθηγητή σε μαθητή που μπήκε στην αίθουσα, φορώντας φούστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, του μίλησε υποτιμητικά μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του, ενώ τον έστειλε στο γραφείο του διευθυντή.

Όταν οι γονείς κλήθηκαν στο σχολείο, διαπίστωσαν με έκπληξή τους τι είχε συμβεί, την ώρα που έντονες ήταν οι αντιδράσεις στη μαθητική κοινότητα για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του καθηγητή. Όπως ανέφεραν συμμαθητές του παιδιού, τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «το ρούχο δεν έχει φύλο».

Μετά την συμπεριφορά του καθηγητή, οι μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν, αντιγράφοντας την καμπάνια δασκάλων στην Ισπανία κατά του ομοφοβικού bullying. Έτσι, πολλά αγόρια εμφανίστηκαν στο σχολείο με φούστα και κορίτσια με τζιν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο.

Με φούστα πήγαν στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον οι συμμαθητές του παιδιού που δέχτηκε τη λεκτική επίθεση από καθηγητή

Με σύνθημα «τα ρούχα δεν έχουν φύλο» τα παιδιά υπερασπίστηκαν τη φίλη και συμμαθήτριά τους, περνώντας ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή. 

 

Η σελίδα Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη ανήρτησε σχετικά:

UPDATE: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που είχαμε ο λόγος αντίδρασης των παιδιών ήταν ένα αισχρό σχόλιο κάποιου καθηγητή ενώ δεν ισχύει ότι η μαθήτρια δέχτηκε επίπληξη.

Τα ρούχα δεν έχουν φύλο! 

Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια τρανς συμμαθήτριά τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

 

Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν τη φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή. 

Είμαστε μαζί τους.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search