• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Δεν είναι υποχρεωτική η ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/2021»

February 08, 2022 1232



Δεν είναι υποχρεωτική η ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/2021, τονίζει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

«Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τους εκπαιδευτικούς – μέλη του και τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του να μην προβούν σε κανενός είδους ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκτός του διδακτικού – εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα:
«Δεν είναι υποχρεωτική η ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/2021 για καμία/κανέναν συνάδελφο».

Ύστερα από ερωτήματα και οχλήσεις συναδέλφων Νηπιαγωγών – μελών του συλλόγου μας αναφορικά με το αν και κατά πόσο είναι υποχρεωτική η ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που εισάγεται με το νόμο 4823/2021, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει τα ακόλουθα: Με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του υπουργείου Παιδείας (ν. υπ' αριθμ. 4823/2021, ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021) οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των σχολείων βομβαρδίζονται με έναν ατελείωτο γραφειοκρατικό φόρτο ενώ επωμίζονται επιπλέον ενδοσχολικές υποχρεώσεις που έχοντας ενταχθεί στο πλαίσιο της «αξιολόγησης» γεμίζουν άγχος, αγωνία και αβεβαιότητα στους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός ωραρίου, σύνταξη και κατάθεση ηλεκτρονικών φακέλων, χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης κ.ά.


Πρόκειται για έναν νέο κυκεώνα γραφειοκρατίας ο οποίος έρχεται να φορτωθεί σε ένα ήδη γεμάτο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα με το Άρθρο 95 του νόμου 4823/2021 εισάγεται η Ενδοσχολική επιμόρφωση:

1. Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας πραγματοποιούνται, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, επιμορφωτικά σεμινάρια, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος.

2. Με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας καθορίζεται η θεματολογία των επιμορφωτικών σεμιναρίων με βάση ιδίως: α) τις ανάγκες της σχολικής μονάδας, β) τον φορέα υλοποίησης της επιμόρφωσης.

3. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια διενεργούνται εκτός του διδακτικού ωραρίου. Με το Άρθρο 96 του νόμου 4823/2021 προβλέπεται ρητά ότι:

Συμμετοχή εκπαιδευτικών στην ενδοσχολική επιμόρφωση

1. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.

2. Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιμορφωτικού σεμιναρίου, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας αναλαμβάνουν να χορηγήσουν στους εκπαιδευτικούς έντυπη ή ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης του επιμορφωτικού σεμιναρίου και καταχωρίζουν την τελευταία στον ατομικό ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο του εκπαιδευτικού του άρθρου 72.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τους εκπαιδευτικούς – μέλη του και τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του να μην προβούν σε κανενός είδους ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκτός του διδακτικού – εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αρμόδια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι η πολιτεία και οφείλει να τους την παρέχει δωρεάν και εντός του διδακτικού – εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις διεκδικήσεις του κλάδου και τις αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.

Για όλα τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του.
Καλούμε τη Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του παραπάνω θέματος και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να προβούν στη λήψη ανάλογων αποφάσεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4823/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search