• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αποκαλύψεων συνέχεια για τη διαπλοκή Αδ. Γεωργιάδη - Ν. Κεραμέως - Το ΥΠΑΙΘ είχε απορρίψει εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρόμοιο με του Αδ. Γεωργιάδη!

February 08, 2022 568

 

Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Μάστορας στο alfavita.gr, το 2019, απορρίφθηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρόμοιου σκεπτικού με το εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής της εταιρίας του Αδωνι Γεωργιάδη που εγκρίθηκε για το σχολικό έτος 2020- 2021!
Με δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως κινείται το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εγκρίνονται για τα σχολεία.


Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μικροί ρήτορες» της ΦΡΟΝΕΙΝ IKE, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α/θμιας, για το σχολικό έτος 2019-2020. Το πρόγραμμα είχε ως βάση τὴν ὕλη τοῦ σχολικοῦ βιβλίου ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ τῆς Γ΄Δημοτικοῦ.

Η σχολή «Φρονείν» είναι μια σχολή που διδάσκει αρχαία ελληνικά και την έχει δημιουργήσει η κ.ἡ Εἰρήνη Μαυροπούλου, φιλόλογος, διδάκτωρ τῶν Ἐπιστημῶν Ἀγωγῆς καὶ συγγραφεύς τῆς μεθόδου διδασκαλίας ἀρχαίων Ἑλληνικῶν “Διαλεχθῶμεν Ἑλληνικῶς “

Μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως το σκεπτικό της απόρριψης: «καθώς ο φορέας υλοποίησής του χαρακτηρίζεται ως εμπορικός οργανισμός, παράμετρος που προσκρούει στις Προδιαγραφές Αξιολόγησης Αιτημάτων Έγκρισης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Δραστηριοτήτων και Εκπαιδευτικού Υλικού (Πράξη 37/21-9-2017, Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.).»

1.jpg

Αυτομάτως προκύπτει το ερώτημα:

Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος της Ελληνικής Αγωγής που εγκρίθηκε μετά, δεν χαρακτηρίζεται ως εμπορικός οργανισμός; Αυτή η παράμετρος δεν προσκρούει στις Προδιαγραφές Αξιολόγησης Αιτημάτων Έγκρισης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Δραστηριοτήτων και Εκπαιδευτικού Υλικού; Η μήπως το όνομα Γεωργιάδης είναι κατά κάποιον τρόπο καταλληλότερο από το όνομα Μαυροπούλου;

Να σημειωθεί, ότι στην απάντηση που έδωσε το ΙΕΠ όταν ο δάσκαλος κ.Δ.Πολυχρονιάδης αποκάλυψε την αδειοδότηση της Ελληνικής Αγωγής, ήταν -μεταξύ άλλων- η εξής:

«Όπως ρητά προβλέπεται στην σχετική έγκριση, η συμμετοχή είναι προαιρετική και δωρεάν, το υλικό δεν μπορεί να αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση/προώθηση εμπορικών προϊόντων φορέων, επιχειρήσεων ή υπηρεσιών ατόμων ή φορέων, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανενός είδους διαφημιστικό ή άλλο εμπορικό σκοπό, ενώ δεν επιτρέπεται και οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική διάθεση του εκπαιδευτικού προγράμματος και συνοδευτικού υλικού με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης»

Βλέπουμε λοιπόν ότι το ΥΠΑΙΘ απορρίπτει ένα πρόγραμμα που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτό που ενέκρινε λίγο καιρό μετά και το ΙΕΠ δικαιολογείται με ισχυρισμούς που θα ίσχυαν και στις δύο περιπτώσεις. Οπότε προς τι η διάκριση; Για να μη μιλήσουμε για τα άλλα, αντιεπιστημονικά προγράμματα που ενέκρινε και τα πήραν πίσω όταν έγινε σούσουρο.

Αναμένουμε απαντήσεις από τη συνήθως ομιλητική κ.Κεραμέως: Το πρόγραμμα του κ.Γεωργιάδη βγάζει καλύτερους «Μικρούς ρήτορες»;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search