• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας πραγματοποιούν «συσκέψεις» αποκλιμάκωσης του αγώνα!

February 11, 2022 632

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας πραγματοποιούν «συσκέψεις» αποκλιμάκωσης του αγώνα!

Κόντρα στην απραξία και την αδράνεια!

Τα εκπαιδευτικά σωματεία να μπουν σε θέσεις μάχης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Οι εκπαιδευτικοί όπως και ολόκληρος ο λαός μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οι αυξήσεις – φωτιά στο ρεύμα και στη θέρμανση αλλά και οι καθηλωμένοι μισθοί, βυθίζουν όλους σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της βάζει πλάτη στην ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού ενώ μοιράζει ψίχουλα στο λαό που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη.

Την ίδια ώρα με την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό να συνηθίσει ως «κανονικότητα» τους εκατό – και πλέον – νεκρούς κάθε ημέρα. Οι εκατόμβες των νεκρών που κατατάσσουν τη χώρα σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως υποχρεώνονται άλλωστε να ομολογήσουν δημόσια και τα στελέχη της κυβέρνησης.

Παράλληλα η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.Προωθούν την αξιολόγηση και τα αντιδραστικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας.Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA». Μεθοδεύουν τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης αλλάζει ριζικά προς το χειρότερο το DNAτου Δημόσιου Σχολείου, πολλαπλασιάζει και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στις ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, κρυμμένες πίσω από την ταμπέλα της «πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία», κήρυξαν την αδράνεια και την απραξία. Αντί να οργανώσουν τη μαζική απεργιακή απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, προχωρώντας σε γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, επέλεξαν να προχωρήσουν σε περίκλειστες περιφερειακές συσκέψεις των «συνδικαλιστικών στελεχών» και χαμηλών πτήσεων τοπικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Και ενώ λοιπόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και η ανάγκη μαζικού απεργιακού αγώνα είναι περισσότερο από επιτακτική, οι δυνάμεις αυτές ξοδεύουν ολόκληρο το Φλεβάρη ως και τις 9 Μάρτη σε περιοδείες που θυμίζουν περισσότερο «συνδικαλιστικό τουρισμό» παρά προετοιμασία και οργάνωση του αναγκαίου αγώνα. Ροκανίζουν το χρόνο, αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος στην κυβέρνηση να συνεχίσει ακάθεκτη και ανεμπόδιστη το αντιλαϊκό και αντιδραστικό της έργο. Με την γραμμή που επιβάλλουν οι δυνάμεις αυτές στην ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, στην πράξη προσφέρουν συναίνεση και τελικά πολύτιμη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση θέτει σε πλήρη εφαρμογή το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη», που αμφισβητεί ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία.Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται στα λόγια για αυτή την παρελκυστική τακτική στην πράξη σύρονται πίσω από τις επιλογές των δυνάμεων αυτών.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! Τα σωματεία να μπουν σε θέσεις μάχης! Πρέπει να σπάσει άμεσα το καθεστώς της αναμονής και της αδράνειας, να υπάρξει άμεσα μαζικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και απεργιακός αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή πρότειναν, τόσο στην ΟΛΜΕ όσο και στην ΑΔΕΔΥ ένα πρόγραμμα πάλης στα πλαίσια της οργάνωσηςενός επίμονου και πολύμορφου απεργιακού αγώνα:

1. Να κηρυχθεί άμεσα πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία μέσα στο Φλεβάρη ως πρώτη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Οι αποφάσειςκαι οι ενδεικτικές ημερομηνίες προς αυτή την κατεύθυνση να περιλαμβάνουν την ενοποίηση όλων των αγωνιστικών δράσεων που έχουν αποφασιστεί από σωματεία (πχ στις 23/2 απεργία στην υγεία)

2. Αντί για κλειστές «συσκέψεις στελεχών», οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να προχωρήσουν πανελλαδικά μέσα στο Φλεβάρησε Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ καισε Γ.Σ προέδρων.

3. Να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας επιδιώκοντας να πάρει πανδημοσιοϋπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά με νέα απεργία στις αρχές Μάρτη.

4. Να γίνει πλατιά εκστρατεία αποκάλυψης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας της κυβέρνησης, ως πλευρά της αντιδραστικής της πολιτικής, που θα οδηγήσει σε κοινές δράσεις με γονείς – μαθητές – φοιτητές για την ανατροπήαυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

5. Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πάρουν αποφάσειςγια την οργάνωση του αγώνα με σκοπό την ακύρωση των εξετάσεων PISA.Να αποφασίσουν την κήρυξη Απεργίαςτη μέρα των εξετάσεωνκαι συγκεντρώσεις έξω από τασχολεία.

6. Να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία – αποχή και από τις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ στο δρόμο που χάραξαν οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.

7. Να πάρουν πρωτοβουλία οι ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ και να απευθυνθούν σε σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για κοινό απεργιακό αγώνα με αιχμή την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Δεν δίνουμε κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν εφαρμόζουμε ηλεκτρονικές εκλογές - Γ/Σ!

8. Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη τη Μέρα της Γυναίκας!

9. Νέες Γ.Σ και νέα Γ.Σ προέδρων στα μέσα Μαρτίου για κλιμάκωση του αγώνα!

Θέσαμε ως αιτήματα – αιχμές του απεργιακού αγώνα

1. Τις αυξήσεις σε μισθούς – συντάξειςμε κάλυψη των απωλειών από όλες τις περικοπές των Μνημονίων, να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός εδώ και τώρα!

2. Να μην περάσει η επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»!

3. Να ανατραπεί το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης (αξιολόγηση, αυτονομία, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ , PISA κλπ)!

4. Να αναχαιτιστεί και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης των δομών και υπηρεσιών στην ιδιωτική εκμετάλλευση και κερδοφορία (υγεία, παιδεία, ενέργεια, ρεύμα, δρόμοι, μεταφορές κλπ)!

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να ενεργοποιηθούν άμεσα και να προχωρήσουν σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση συσπειρώνοντας μαζικά τον κλάδο.

Με μαζικό απεργιακό αγώνα υπερασπίζουμε τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία, την εργασία μας και τη ζωή μας!

Κάτω η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης!

Φεβρουάριος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search