• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ζ. Μακρή: Δεν εξετάζεται η μείωση της ύλης των εξετάσεων - Και όμως θα μειωθεί και η Τράπεζα δε θα εφαρμοστεί!

February 17, 2022 976

 

Το υπουργείο Παιδείας προς το παρόν τουλάχιστον δεν σκέφτεται να μειώσει την ύλη λόγω κορονοϊού όπως έγινε πέρυσι, ξεκαθάρισε η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 Fm.

Είναι γνωστή η εμμονή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων που λειτουργεί ως κόφτης για τους μαθητές των ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων και στρωμάτων και η αντίθεση στη μείωση της εξεταστέας ύλης του Λυκείου, όπως δικαιολογημένα ζητούν μαθητές και γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί φορείς. Να σημειωθεί ότι το κύμα των καταλήψεων των σχολείων από τους μαθητές το προηγούμενο διάστημα είχε ως τρία από τα βασικά αιτήματα την νκατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)  και τη μείωση της ύλης. Πρόκειται για κοινά αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως προβάλλονται και από τα εκπαιδευτικά συνδικάτα.

Παρά την αδιαλλαξία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ θεωρούμε περίπου βέβαιη τη μείωση της ύλης και τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων τουλάχιστον για φέτος. Βέβαια οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ αργότερα. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ είναι πολύ στριμωγμένη από τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κονωνίας. Ακόμα και στις σημερινές δηλώσεις της η υφυπουργός Ζ. Μακρή χρησιμοποίησε τη φράση «προς το παρόν τουλάχιστον…». Άρα είναι ανοιχτό το θέμα. Επίσης δεν έκανε καμιά αναφορά στην Τράπεζα Θεμάτων.

Όπως είναι γνωστό, παρά τις δύσκολες συνθήκες φέτος η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την περσινή και την προπέρσινη ενώ παράλληλα  στις προαγωγικές εξετάσεις σε Α΄ και Β΄ θα επιλεγούν θέματα από τράπεζα θεμάτων γεγονός που πιέζει τους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν την διδακτέα ύλη ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία (οι όροι κατανόησης των μαθητών τους, κλειστά σχολεία με σεισμούς, χιόνια, κλπ, χιλιάδες μαθητές με κορονοϊό κλπ).

Σε επιστολές και κείμενα μαθητών αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια φυσιολογικά επίπεδα προ-κορωνοϊού τελικά αυξήθηκε;(π.χ Θεωρητική) Πώς οι μαθητές θα μπορέσουν να έρθουν σε μια ισορροπία με όλες αυτές τις αναστατώσεις ; Πώς θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα κ. Κεραμέως με όλα αυτά…ΠΩΣ; ΕΒΕ ,Συντελεστές , ενδοσχολικές από το Γυμνάσιο, 2 χρόνια τηλεκπαίδευση και η ύλη; …σα να μη συμβαίνει τίποτα… Σαν όλα να κυλούν ομαλά…»

Και ακόμα: «Η ψυχολογική  και η σωματική μας πίεση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η σχολική χρονιά που διανύουμε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογική, πόσο μάλλον μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης. Η ύλη είναι σε πρωτόγνωρες διαστάσεις μεγάλη με αποτέλεσμα να πιέζονται μέχρι και οι ίδιοι μας οι καθηγητές οι οποίοι "τρέμουν" στην ιδέα να ασθενήσουν μήπως βρεθούν πίσω στην ύλη. Περνάμε το ίδιο δύσκολα όπως και τα περσινά παιδιά της Γ' Λυκείου.»

Αν σε αυτά προσθέσουμε το γενικότερο κλίμα δισαρέσκειας λόγω της διαχείρισης της πανδημίας με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 καθημερινά και το τσουνάμι της ακρίβειας που σκορπίζει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε συνδυασμό με την προοπτική της διεξαγωγής των εκλογών, τότε θα καταλάβουμε ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ πρέπει να αρχίζουν να μακιγιάρουν το αποκρουστικό πρόσωπό τους και να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μείωση της ύλης και μη εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search