• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από τον άγνωστο αριθμό 1-1-4 του 1962 στους γνωστούς 114 του 2022

February 21, 2022 394

To σχόλιο της Δευτέρας: Από τον άγνωστο αριθμό 1-1-4 του 1962 στους γνωστούς 114 του 2022

 

της Βιολέττας Πατέλη, selidodeiktis.edu.gr

1962

Το 114, που γράφτηκε μυστηριωδώς στους τοίχους της Αθήνας, δεν ήταν απλά ένας αριθμός, αλλά το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, το οποίο έλεγε ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Κάτω από αυτή την αρχή ξεκίνησαν αγώνες για την Παιδεία, τη δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας. Ήταν αυτό που πυροδότησε πραγματικούς αγώνες διεκδικήσεων και μαχών αληθινών με το κατεστημένο της εποχής. Μέχρι που στις 18 Ιουλίου του 1962 δύο φοιτητές με μια τολμηρή πράξη καταγγελίας του κρατικού αυταρχισμού ανέβηκαν κρυφά στην Ακρόπολη των Αθηνών και ύψωσαν την ελληνική σημαία με το 114 στο κέντρο της!!!

2022

114 εκπαιδευτικοί διευθυντές/ντριες, προισταμένες/οι σχολείων υψώνουν μια άλλη σημαία, που στο κέντρο της γράφει ΑΓΑΠΗ για το δημόσιο σχολειό και σηκώνουν στις πλάτες τους την ιστορία, το βάρος και την αξιοπρέπεια όλου του εκπαιδευτικού κινήματος των 30 τελευταίων χρόνων που διερρήγνυε τα ιμάτιά του και καταφερόταν ενάντια στην καταστροφική αξιολόγηση -λαίλαπα -διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Σήμερα το 114 δεν είναι ένας μυστηριώδης αριθμός. Είναι ένας αριθμός φωτεινός με ανθρώπους «σπαθιά». Είναι ο αριθμός που από πίσω του κρύβει τους δικούς μας ανθρώπους, συνάδελφους και φίλους που σεβάστηκαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων τους. Είναι αυτοί που επώνυμα αρνήθηκαν να υποθηκεύσουν το μέλλον των σχολείων που υπηρετούν και αγαπάνε, στις αξιολογοπλατφόρμες του ΙΕΠ. Είναι αυτοί που πρώτοι συμμετέχουν στην προκηρυγμένη ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των σωματείων τους που είναι σε ισχύ. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται τη δημοκρατία στο σχολείο. Είναι αυτοί που δεν υπηρετούν τη θέση ευθύνης, αλλά από θέση ευθύνης απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους, το σωματείο τους, τη συλλογικότητα.

Είναι οι 114 εκπαιδευτικοί που μας μαθαίνουν για άλλη μια φορά ότι σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α: Αντίσταση, Αγώνας, Αξιοπρέπεια.

Είναι η Ελευθερία, η Ξένια, ο Κωνσταντίνος και ο Κώστας, η Στέλλα, η Μαρία, η Ελένη, η Χαρά, η Γεωργία, η Αθηνά και άλλοι… και … άλλες.

Είναι οι 114 επώνυμοι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι της καρδιάς μας. Αυτοί που παλεύουν καθημερινά με τα κλάματα μιας τάξης νηπίων, τις διαμάχες 10χρονων ή τις αγωνίες οργισμένων εφήβων, τις ελλείψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τις επικινδυνότητες εγκαταλειμμένων από το κράτος σχολείων και τις απαιτητικές διοικητικές δουλειές, τις καταγραφές των κρουσμάτων, τις επιλύσεις προβλημάτων, τις ατέρμονες συζητήσεις με γονείς!

Είναι οι 114 εκπαιδευτικοί που με Απόφαση του υπουργείου Παιδείας τούς «επιβάλλονται ονομαστικά οι κυρώσεις της αναστολής οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης…».

Είναι οι 114 απεργοί εκπαιδευτικοί στους οποίους επιβάλλονται οι παράνομες κυρώσεις μιας κυβέρνησης που στοχεύει στην τρομοκράτηση και την υποταγή, που τσαλαπατά Σύνταγμα και δικαιώματα σε κάθε στροφή της κεφαλής της!!! Μιας κυβέρνησης που τολμά και απειλεί τόσο ξεδιάντροπα, που θέλει τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, που μετατρέπει το σχολειό σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελούς έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των μαθητριών/τών μας.

Είναι οι 114 για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι που δεν διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο.

Είναι οι 114 που εμείς οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να πειραχτεί ούτε τρίχα από την κεφαλή τους, που θα καταγγείλουμε την παρανομία, που θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους, το δικαίωμα όλων στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Είναι οι 114 που θα γίνουν η αφορμή συσπείρωσης-συστράτευσης όλων μας, ανατροπής της αυθαιρεσίας και της επιβολής αντιεκπαιδευτικών πολιτικών!

Γιατί η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΕΙΤΑΙ! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΙΚΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search