• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Προγράμματα "Ελληνικής Αγωγής": Αιδώς Αργείοι!

February 23, 2022 238

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ’’…ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Η γενική κατακραυγή τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και ευρύτερα της κοινωνίας ανάγκασε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει, δια του Προέδρου του ΙΕΠ, την έγκριση προγράμματος της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, με θέμα τη θεωρία του "αγέννητου παιδιού" και τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα».

Το υλικό που ήταν έτοιμο να σταλεί στα σχολεία βρίθει από ρατσιστικές, αποκρυφιστικές, ανορθολογικές δοξασίες και ακροδεξιές ως ανοιχτά φασιστικές ιδεολογίες βιολογικής υπεροχής. Πέρα από τη σκοταδιστική ταύτιση της σεξουαλικότητας με τη γονιμότητα και τη γονεϊκότητα, προβάλλονται απόψεις όπως οι «έξυπνοι γονείς γεννούν έξυπνα παιδιά», «η έγκυος δεν πρέπει να κάνει παρέα με ελαττωματικούς», «το DNA του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους», αν η μητέρα θέλει κορίτσι και βγει αγόρι τότε μπορεί να γίνει ομοφυλόφιλος, αλλά και η άποψη ότι «Μόνο έθνη με ικανές μητέρες ευδοκιμούν» που παραπέμπει στη φασιστική θεωρία της Άριας Φυλής, διανθισμένη με «επιστημονικές» ατάκες!

Η ανάκληση του προγράμματος συνοδεύτηκε με δικαιολογίες για αβλεψίες και ισχυρισμούς ότι το ΙΕΠ “εγκρίνει προγράμματα που δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με το περιεχόμενό τους”!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγήκε στη δημοσιότητα η έγκριση όχι ενός, αλλά 14 προγραμμάτων της Εταιρείας “Ελληνική Αγωγή” του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη όπου μεταξύ των άλλων μητρική γλώσσα των σημερινών παιδιών θεωρείται η αρχαία ελληνική, εκθειάζεται η υπεροχή και το αναλλοίωτο του ελληνικού έθνους, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι γραμμένος στα Ελληνικά ή ότι κάθε τι έχει τις ρίζες του στο ένδοξο ελληνικό παρελθόν! Είναι πολύ σοβαρό πολιτικό και παιδαγωγικό ζήτημα για την εκπαίδευση η νομιμοποίηση μέσω του ΙΕΠ της προσέγγισης της αρχαίας γλώσσας και σκέψης από εκπαιδευτικά μορφώματα τύπου "Ελληνικής Αγωγής .Βέβαια, εκτός από τη γνωστή προγονοπληξία του τηλεπωλητή Υπουργού, μνημειώδης είναι και η ατάκα του στη διάρκεια των τηλεπωλήσεων “ας μη ξεχνιόμαστε, όσο εγώ μιλάω, εσείς παραγγέλνετε”. Είναι σαφές και το οικονομικό όφελος από λεφτά του ΕΣΠΑ, αλλά και από τη διαφήμιση των προγραμμάτων.

Πέρα, λοιπόν, από το αντιεπιστημονικό, σκοταδιστικό και αναχρονιστικό περιεχόμενο αυτών των προγραμμάτων είναι εξοργιστικό και σκανδαλώδες Υπουργός της Κυβέρνησης να προωθεί επιχείρησή του μέσω του Υπουργείου Παιδείας!

Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σημαντική προσπάθεια να γίνει πιο αντιδραστικό το σχολείο. Η έγκριση τέτοιων προγραμμάτων δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε λάθος κίνηση. Εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση που θέλουν να πάρει το σχολείο με τις αντιδραστικές αναπροσαρμογές που προωθούν ,όπου η αξιολόγηση, η αυτονομία, τα εξεταστικά πλέγματα πανε χέρι-χερι με τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και το περιεχόμενο των μαθημάτων και με την προώθηση αντιεπιστημονικών, συντηρητικών, αντιδραστικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων στο σχολείο.

Ο νέος άνθρωπος πρέπει να εξωθηθεί στην ευέλικτη και ελαστική εργασία, την πλήρη υποταγή του στις ανάγκες του κεφαλαίου, τη ζωή χωρίς δικαιώματα και ταυτόχρονα να αποδεχτεί ιδεολογικά τη σύγχρονη κοινωνική βαρβαρότητα. Οι μαθητές/τριες πρέπει να “διδαχθούν” ότι είναι φυσικό φαινόμενο οι έμφυλες ανισότητες, οι διακρίσεις και οι εξουσιαστικές σχέσεις. Ότι είναι ατομική ευθύνη και παρεκκλίνουσα συμπεριφορά η φτώχεια, η ανεργία και η οικονομική ή άλλη εκμετάλλευση. Ότι η κοινωνία “ευδοκιμεί” όταν οι μητέρες μεγαλώνουν τα παιδιά τους στα πρότυπα της Άριας Φυλής. Η ιδεολογική συγγένεια αυτών των προγραμμάτων με το αντιδραστικό τρίπτυχο “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” και τα τρία Κ (Küche:κουζίνα, Kirche: εκκλησία, Kinder:παιδιά) της ναζιστικής ιδεολογίας για το ρόλο της γυναίκας είναι καταφανής.

Αφού μείωσαν τις ώρες της Βιολογίας και της Χημείας στο Γυμνάσιο, κατάργησαν τις κοινωνικές επιστήμες, εξαφάνισαν την καλλιτεχνική παιδεία από το Λύκειο και στη θέση τους έβαλαν θεματικές βδομάδες και εργαστήρια δεξιοτήτων, εγκρίνουν κάθε χρόνο πάνω από 1.300 «εκπαιδευτικά προγράμματα»!

Αποδεικνύουν από τη μια πλευρά την άμεση παρέμβαση στο περιεχόμενο σπουδών κάθε είδους επιχειρήσεων, ΜΚΟ, ευαγών Ιδρυμάτων, Τραπεζών (μέχρι και η αμερικάνικη πρεσβεία έχει κατά καιρούς βάλει πόδι) και από την άλλη πως το δημόσιο σχολείο αποτελεί νέο πεδίο επιχειρηματικών επενδύσεων και κερδοφορίας με θύματα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για μια πολιτική που συνεχίζεται κλιμακούμενη από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και που επιδιώκει να κάνει τα σχολεία ξέφραγκα αμπέλια σε κάθε λογής οικονομικές ή πολιτικές αντιδραστικές επιδιώξεις.

Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η ανατροπή της αξιολόγησης, η κατάργηση των εξεταστικών φραγμών (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA) και κάθε αντιεκπαιδευτικού μέτρου.

Απαιτούμε:

· Να ανακληθεί η έγκριση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αγωγής

· Επαναφορά των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας

· Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης

· Παλεύουμε για δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search