• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαμαρτύρονται για την κατάργηση και την συγχώνευση τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου

February 26, 2022 282



Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στο πλαίσιο της παραπέρα περικοπής των δαπανών για την εκπαίδευση καλά κρατούν. Συγκεκριμένα  πρόκειται για κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου που έχει πολλα[πλές παρενε΄ργειες, όπως την ανακατανομή των μαθητών σε νέα τμήματα, την διάθεση ορισμένων καθηγητών/τριων σε άλλα σχολεία και τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  καλούν σε παρέμβαση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 και ζητούν συνάντηση με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ώστε να επανεξετάσει το θέμα της κατάργησης – συγχώνευσης των τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρουν:

«Με πρώτιστο γνώμονα τους μαθησιακούς στόχους του/της εκπαιδευτικού, η αιφνίδια διακοπή της ομαλής ροής των παιδαγωγικών πράξεων έχει δυσμενείς συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αρχικά, τίθεται θέμα ετεροκάλυψης της ύλης. Όπως είναι φυσικό, τα τμήματα δεν συμβαδίζουν απόλυτα στη διδασκαλία ενός μαθήματος και ο ρυθμός κάλυψης της ύλης εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε τμήματος. Έτσι, οι μαθητές/τριες των οποίων το τμήμα καταργείται και κατανέμονται στα εναπομείναντα τμήματα,θα χρειαστεί είτε να επαναλάβουν μέρος των μαθημάτων είτε, ακόμη χειρότερα, να καλύψουν μόνοι τους μέρος της ύλης.Οι συνέπειες, ειδικά για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και για όσα θα εξετασθούν με την τράπεζα θεμάτων, είναι ιδιαιτέρως επιζήμιες.

Επιπλέον, ηανάθεσηενός νέου μαθήματος στους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να νοηθεί ως μία άνευ ουσίας απόφαση που μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή. Περιλαμβάνει την προετοιμασία του/της καθηγητή/τριας στο συγκεκριμένο μάθημα, την οργάνωση και την έγκριση προγραμμάτων, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αξιολόγησης των μαθητών/τριών. Η αλλαγή ανάθεσης μαθημάτων στην μέση της χρονιάς ή και η διάθεση των εκπαιδευτικών/τριων σε άλλα σχολεία, ακυρώνει τον ετήσιο εκπαιδευτικό σχεδιασμό για τον οποίο μάλισταο/η εκπαιδευτικός καλείται να αξιολογηθεί.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι ειδικές συνθήκες ενός Εσπερινού Λυκείου απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία και μία εν τω βάθει παιδαγωγική προσέγγιση, που σκοπό θα έχει να καταστήσει το σχολείο ακόμη πιο ελκυστικό και ουσιώδες, μέσα από ένα σταθερό πλαίσιο. Η σταθερότητα αυτή διαταράσσεται μεταξύ άλλων και από τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία καθώς ανατρέπεται όχι μόνο η εκπαιδευτική αλλά και η προσωπική τους ζωή.

Τέλος, σημειώνεται ότι, προς έκπληξή μας, για μία ακόμη φορά η πανδημία δεν λαμβάνεται ως παράγοντας λήψης αποφάσεων σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ισχυριζόμαστε ότι προτεραιότητα στο δημόσιο σχολείο αποτελεί ο/η μαθητής/τρια όταν αντιμετωπίζεται ως απλός αριθμός και όχι ως μοναδική οντότητα, τη στιγμή μάλιστα που πολύς λόγος γίνεται για την διαφοροποιημένη διδασκαλία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 και ζητάμε συνάντηση με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσδοκώντας, σε ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας, να επανεξετάσει το θέμα της κατάργησης – συγχώνευσης των τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search