• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οργάνωση της πάλης για τους εργαζόμενους οδηγούς Μεταφορών & Διανομών Κέρκυρας

February 27, 2022 5553

 

Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εργαζόμενους οδηγούς μεταφορών και διανομών στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας.


Από την σύσκεψη αναδείχθηκαν τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου και παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των διεκδικήσεων των εργαζομένων.


Στις τοποθετήσεις τους οι συνάδελφοι με καθαρές κουβέντες ανέλυσαν ένα προς ένα όλα τα βασικά προβλήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά στη δουλειά τους. Κορυφαίο ζήτημα είναι το θέμα της εντατικοποίησης που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες χτυπάει κόκκινο, καθώς και αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Εντατικοποίηση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 15 ώρες ημερησίως εξαντλητικής δουλειάς!


Παράλληλα, αναλυτική συζήτηση έγινε για τους μισθούς πείνας με τους οποίους αμείβονται οι συνάδελφοι, που όπως κατήγγειλαν μέρος αυτών είναι μαύρα, για να γλυτώνουν οι εργοδότες εισφορές! Μαύρα που πολλές φορές δεν τα βλέπουν και ποτέ!


Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για το αν θα γυρίσουν σώοι στα σπίτια τους τα βράδια, καθώς πολλά από τα οχήματα που καλούνται να οδηγήσουν είναι πεπαλαιωμένα και κακοσυντηρημένα με κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπόλοιπους, που κυκλοφορούν γύρω τους! 


Τέλος, καταγγέλθηκε ότι λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, οι ίδιοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εκτελούν εργασίες άσχετες με το αντικείμενο της σύμβασής τους (οδηγούν, κουβαλάνε, κρατούν ταμείο, τιμολογούν, κάνουν τους αποθηκάριους κ.ά)


Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια  της η μεγλοερογδοσία είναι το απαραίτητο μείγμα για την αύξηση της κερδοφορίας της σε βάρος των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής των συναδέλφων!


Στο πλαίσιο αυτό προκύπτει η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της πάλης και των διεκδικήσεων των συναδέλφων του κλάδου, η συσπείρωση στο Σωματείο μας, ο κοινός αγώνας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των άλλων κλάδων. Για τον λόγω αυτό ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους συναδέλφους οδηγούς μεταφορών και διανομών σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη 2 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search