• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παρεμβάσεις Στ. Γκίκα

May 10, 2020 4744

 

Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα με πληττόμενες επιχειρήσεις, εργαζόμενους, Φορείς και Σωματεία της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, ο Βουλευτής ενημερώνεται καθημερινά για τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των πολιτών, που την παρούσα περίοδο σχετίζονται κυρίως με την κρίση του κορονοϊού.

Αιτήματα και ανησυχίες των κλάδων και επαγγελματικών ομάδων μεταφέρονται από τον Στέφανο Γκίκα στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ληφθούν υπόψη στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής και στην επεξεργασία μέτρων στήριξης και αποφάσεων.
Τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Γκίκας προέβη μεταξύ άλλων σε τρεις παρεμβάσεις που αφορούν στα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Στέφανος Γκίκας άνοιξε το ζήτημα των 16 επιστημόνων που εργάστηκαν στην Π.Ε. Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέσω του κοινωφελούς προγράμματος 8/2018 για 14 μήνες. Όπως τεκμαίρεται και από την Περιφέρεια, οι συγκεκριμένοι επιστήμονες προσέφεραν σημαντικό έργο στην υποστελεχομένη Π.Ε. Κέρκυρας, εργάστηκαν στους τομείς της Διοίκησης και του Περιβάλλοντος και απέκτησαν την εμπειρία για να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις απαιτήσεις της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που προκαλούνται από την εξάπλωση του κορονοϊού και της παράλληλης δημιουργίας νέων δομών στην Περιφέρεια, π.χ. ως συνέπεια της ψήφισης του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, ο Βουλευτής πρότεινε την εξέταση της δυνατότητας παράτασης των συμβάσεων για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κρίση του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, το αίτημα αρκετών επιχειρηματιών που αφορά σε ληγμένες επιταγές. Συγκεκριμένα, παρόλο που οι ΚΑΔ τους εντάχθηκαν στον κατάλογο των πληττόμενων επιχειρήσεων κατά τον πρώτο ή δεύτερο κύκλο διεύρυνσης του σχετικού καταλόγου, αρκετοί εξ αυτών δεν προχώρησαν έγκαιρα στην ηλεκτρονική προσκόμιση των επιταγών τους, προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς αναστολής της προθεσμίας λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών και συναλλαγματικών στις Τράπεζες κατά 75 ημέρες.

Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σφραγιστούν αυτές οι επιταγές, ο Βουλευτής Κέρκυρας πρότεινε να εξεταστεί, σε συνεννόηση με τις Τράπεζες, το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τις πληγείσες επιχειρήσεις του πρώτου και του δεύτερου κύκλου, ώστε να δηλωθούν οι επιταγές στις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες των Τραπεζών.

Τέλος, εστάλη επιστολή προς τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, που αφορά στην χορήγηση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα που ωστόσο πρέπει να λυθεί σύντομα. Καθώς τον Ιούνιο αναμένονται οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 πιέζει η ανάγκη για την διευθέτηση του θέματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search