• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο Τρίτη 15/3 στις 18:00 στην Ανουντσιάτα

March 13, 2022 3262

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 18:00 στην ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ

ü Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. στην Ουκρανία

ü Αντιπολεμικός αγώνας τώρα ενάντια στους επικίνδυνους, πολεμοχαρείς, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλης της Ευρώπης. Οι νεκροί, οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολλαπλασιάζονται. Τα καραβάνια των προσφύγων πυκνώνουν. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει όσο η σύγκρουση παρατείνεται και επεκτείνεται. Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να σταθούμε σιωπηροί, απαθείς και απλοί τηλεθεατές σε όλα αυτά που συμβαίνουν για άλλη μια φορά στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επαναφέρει μνήμες και ζητήματα από σύγχρονες αντίστοιχες επιθετικές, πολεμικές διαδικασίες, όπως στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία. Η εγγύτητα του γεγονότος ταράζει, όμως δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη και δυστυχώς, ούτε αιφνίδια.

Το χρονικό αυτού του προαναγγελθέντος πολέμου είναι αποτέλεσμα των γεωπολιτικών, οικονομικών συμφερόντων, του οικονομικού πολέμου και -άρα- των παιχνιδιών εξουσίας, μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης και των χειρισμών από πλευράς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ΡΩΣΙΑΣ και ΚΙΝΑΣ.

Ø Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει προσδέσει τη χώρα μας στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους, καθιστώντας την στόχο του αντίπαλου μπλοκ και προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας. Είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ευρύτερης ανάφλεξης στην Ευρώπη, με την ξεκάθαρη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μεγάλη είναι η ανησυχία του λαού και της νεολαίας μας για αυτές τις εξελίξεις.

Ø Οι αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο εγκυμονούν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή και στην οποία δεν έχουμε καμία δουλειά να εμπλακούμε. Η μεταφορά βαριού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη από τις δεκάδες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας, βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τους τον ελληνικό λαό.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται η κινητοποίηση του λαϊκού και του εργατικού κινήματος διεκδικώντας άμεσα:

ü Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα.

ü Να σταματήσει η εισβολή και να αποχωρήσει τώρα ο ρώσικος στρατός.

ü Να πάψει κάθε επέμβαση των υποκριτών και πολεμοκάπηλων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο εσωτερικό της Ουκρανίας που εδώ και δεκαετίες επεμβαίνουν στην Ουκρανία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ü Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις.

ü Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

ü Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

ü Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλεί:

è Όλους τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας, να πάρουν σε κάθε σχολείο πολύμορφες πρωτοβουλίες (καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές κ.α.) μαζί με τους μαθητές μας. Εκθέσεις ζωγραφικής, happenings και ότι άλλο μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της φρίκης του πολέμου, στο ότι οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

è Τους εκπαιδευτικούς, τον λαό της Κέρκυρας, τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ. στην Ανουντσιάτα.

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

 

Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search