• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένωση Γονέων Κέρκυρας: Είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με τα «μεγάλα λόγια» - Να μη διανοηθεί το Υπουργείο να εφαρμόσει τη ζωντανή αναμετάδοση - Αγωνιστικό ραντεβού Τετάρτη 13 Μαΐου στα Γενικά Λύκεια

May 11, 2020 4842

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ένωση  συλλόγων γονέων Κέρκυρας, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που διοργανώνουν  ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την προσεχή Τετάρτη στα Λύκεια.

Η ανακοίνωση

Τους τελευταίους μήνες ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες και σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας. Συνθήκες που προκαλούν θλίψη, αγωνία για το μέλλον και αβεβαιότητα.

Για εμάς προτεραιότητα είναι η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών, αλλά  και των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό και η επιστροφή στα θρανία της Γ’ Λυκείου από τη Δευτέρα 11/5 και των υπολοίπων τάξεων από τις 18/5, μας δημιουργεί έναν προβληματισμό. Είναι προφανές ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ώστε οι μαθητές να γευτούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση αλλά και στην τόσο σημαντική για την ηλικία τους κοινωνικότητα , αλλά είναι επίσης προφανές ότι αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ούτε η υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας ούτε η δημόσια υγεία.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, κατά πόσον οι σχολικές δομές είναι έτοιμες να δεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο ΕΟΔΥ έχει θέσει! Γιατί το Υπουργείο Παιδείας εκτός από το να επικαλείται την κανονικότητα και την ετοιμότητα των δομών (ελπίζοντας, βέβαια, ταυτόχρονα να μην πάνε πολλοί μαθητές στα σχολεία και να αποφευχθεί ο συνωστισμός!), οφείλει να πάρει και μέτρα ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι προϋποθέσεις του ΕΟΔΥ, κάτι που μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει γίνει.

Επειδή, λοιπόν, είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι με τα «μεγάλα λόγια» που ακούμε, ζητάμε από αύριο στα σχολεία να έχουν αντιμετωπιστεί τα παρακάτω ζητήματα, που είναι απαραίτητα για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία:

Ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός για όλους τους συμμετέχοντες, δηλαδή μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Η απαιτούμενη απόσταση του 1,5 μ. ανά μαθητή, μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη.

Η απολύμανση και ο καθαρισμός των σχολείων στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας. Προστατευτικές στολές για τους υπεύθυνους καθαρισμού.

Η μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, δηλαδή με την τήρηση της απαιτούμενης απόστασης ασφάλειας και με τη χρήση μάσκας υποχρεωτικά. Να διασφαλιστεί ότι δε θα μείνει κανένας μαθητής έξω από τα λεωφορεία, με δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί να μειώσουν στο 50% τον αριθμό των επιβαινόντων.

Μόνο αν τηρηθούν οι παραπάνω όροι μπορούμε να είμαστε σύμφωνοι με το άνοιγμα των σχολείων. Και μάλιστα με δεδομένο ότι από το φθινόπωρο, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, θα υπάρξει και δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού, ζητάμε να προετοιμαστούν τα σχολεία από τώρα στη βάση των παραπάνω, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε τραγικές καταστάσεις. Η Κυβέρνηση, αντί να επαίρεται για την ετοιμότητα και το επιτυχές σχέδιο, οφείλει να δρομολογήσει στην πράξη την προετοιμασία των σχολικών μονάδωνμέσω γενναίαςχρηματοδότησης ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές την ίδια ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.

 

Τέλος, απαιτούμε να μη διανοηθεί το Υπουργείο να εφαρμόσει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, όπως αποφάσισε μέσω τροπολογίας. Δεν θέλουμε να «βγουν στη φόρα» τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας, δεν θέλουμε να γίνουν πρωταγωνιστές σε ριάλιτι σόου ούτε viral, δε θέλουμε να εκχυδαϊστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ούτε να υποβαθμιστεί το παιδαγωγικόέργο. H ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία με ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη είναι το «κερασάκι στην τούρτα» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου, είναι άκρως αντιπαιδαγωγική αλλά και επικίνδυνη, αφού δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν θα καταγράφεται. Υπονομεύει την αρμονική διαδικασία της σχολικής ζωής στην τάξη και την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Η παιδαγωγική διαδικασία δεν μπορεί να καταγράφεται ούτε να ελέγχεται με κάμερα γιατί τότε παύει να είναι ζωντανή, αληθινή και ουσιαστική, αφού δε βασίζεται στις ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητή και δάσκαλο. Πόσο ο αδύναμος ή ο συνεσταλμένος μαθητής θα αποφασίσει ελεύθερα να μιλήσει, να ρωτήσει ή να απαντήσει λανθασμένα υπό το φόβο της πιθανής γελοιοποίησής του; Πόσο η ζωντανή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο μαθητές ή ανάμεσα σε μαθητή και καθηγητή (αφού η τάξη είναι ένα ζωντανό κύτταρο) μπορεί να στιγματίσει και να οδηγήσει σε σοβαρές καταστάσεις; Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως διατείνεται η κυρία Κεραμέως, αλλά με τον έλεγχο της σχολικής τάξης μιας ήδη υποβαθμισμένης παιδείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας με ταυτόχρονη προστασία της υγείας τους.

Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού θα δοθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 12 η ώρα στα Γενικά Λύκεια, όπου συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που αποφάσισαν η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ για να πιέσουμε το Υπουργείο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αλλά και για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά, η ζωή των παιδιών μας είναι στο χέρι μας. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search