• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το Ψήφισμα της ΓΣ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο & την εμπλοκή της χώρας μας

March 28, 2022 2948

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται ένας ακόμα πόλεμος στην γειτονιά μας, που για άλλη μια φορά "το μάρμαρο" πληρώνουν οι λαοί! Ο πόλεμος αυτό που ξεκίνησε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, δικτύων μεταφοράς ενέργειας και υποδομών, για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών του κάθε στρατοπέδου, οδήγησαν στο σημερινό αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Δυο λαών που για πάνω από 70 χρόνια ζούσαν ειρηνικά και προόδευαν στο πλαίσιο της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσπαθούν να πείσουν το λαό μας να διαλέξει στρατόπεδο ληστή, εμφανίζοντας ως αθώες περιστερές το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οργανισμοί που έχουν εξίσου με την Ρωσία στα χέρια τους το αίμα του ουκρανικού και του ρώσικου λαού! Μπλέκουν μάλιστα ολοένα και περισσότερο τον λαό μας στους ανταγωνισμούς των "μεγάλων παιχτών", με σκοπό οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες να λάβουν κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας, όπως είχαν κάνει και παλαιότερα σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. βομβαρδισμούς-διαμελισμό Γιουγκοσλαβίας). Κυνικά ομολογούν ότι αν χρειαστεί (αν δηλαδή το ορίσουν τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους) ο λαός μας θα ματώσει στα πεδία των μαχών δίπλα στους "συμμάχους" τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ) αρκεί οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν τις μπίζνες τους!

Ήδη η χώρα μας για τον παραπάνω λόγο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο, καθώς όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) την έχουν μετατρέψει σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, από την οποία εξαπολύονται επιθέσεις σε βάρος άλλων λαών, μετατρέποντας ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο στρατόπεδο ληστών. Η απαράδεκτη αποστολή όπλων στην κυβέρνηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της Ουκρανίας και στους ναζιστές των ταγμάτων "Αζόφ", "Δεξιού Τομέα" κ.ά. όχι μόνο δεν βοηθά τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας αλλά διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για τον πολλαπλασιασμό των

δυνών του. Όλοι εξάλλου θυμόμαστε πώς χρησιμοποίησαν και απέναντι σε ποιους τα όπλα τους οι ναζιστές των ταγμάτων αυτών μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία. Τα τάγματα αυτά με τα όπλα τους και την στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ άρχισαν το κυνήγι σε βάρος όποιου αντιδρούσε στα φασιστικά τους σχέδια. Πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν βασανισμούς, εκτελέσεις και βιασμούς σε βάρος του ίδιου του ουκρανικού λαού. Όλοι θυμόμαστε τα τάγματα αυτά να πυρπολούν το "σπίτι των συνδικάτων" της Οδησσού και να βρίσκουν σε αυτό, μέσα στις φλόγες, φριχτό θάνατο πάνω από 100 συνδικαλιστές-εργάτες που πάλευαν για το μεροκάματο, για τα δικαιώματα, για ένα καλύτερο αύριο των Ουκρανών εργαζομένων!

Η εμπλοκή της χώρας μας μάλιστα φτάνει σε τέτοιο σημείο που η κυβέρνηση της ΝΔ "αδειάζει" τα νησιά του Αιγαίου από τον οπλισμό τους (εφαρμόζει "αποστρατικοποίηση";) για να τον στείλει στην Ουκρανία ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και για αποστολή στρατιωτικών μονάδων εκεί...

Η Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στους λαούς όλων των χωρών που υποφέρουν από τις πολιτικές και τα σχέδια των κυβερνήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών των χωρών τους! Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν διαλέγουμε στρατόπεδο εκμεταλλευτών! Γνωρίζουμε ότι και αυτό ο πόλεμος είναι ένας άδικος πόλεμος γιατί γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων της κάθε πλευράς, των "ολιγαρχιών" που λένε και ξαναλένε στα ΜΜΕ τους, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας όσο και από την πλευρά των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ! Γνωρίζουμε ότι και αυτός ο πόλεμος είναι ένας άδικος πόλεμος, γιατί δεν γίνεται για τα συμφέροντα των λαών, για μια καλύτερη ζωή για αυτούς, το αντίθετο μάλιστα!

Λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Απαιτούμε εδώ και τώρα απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που ξεδιπλώνονται όσο εκτίνονται οι αντιθέσεις τους με Ρωσία και Κίνα. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους! Απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις που υπάρχουν στην χώρα μας!

Μόνη μας ελπίδα είναι η πάλη του λαού μας, όλων των λαών για ένα κόσμο χωρίς φτώχια, πολέμους, προσφυγιά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

 

Η Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Κέρκυρα, 27 Μάρτη 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search