• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ποιος θυμάται το Voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού;

April 22, 2022 1036


Χρήστος Κάτσικας


Σήμερα κλείνουν 3 μήνες μετά την πρώτη εξαγγελία
Στις 21 Ιανουαρίου του 2022, ημέρα Παρασκευή πριν από τρεις μήνες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει ότι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», στους οποίους θα διατεθούν επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ψηφίζεται στη Βουλή, η πολυτροπολογία του υπουργείου Παιδείας (προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη»), η οποία, ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει το εξής: "Είναι δυνατή εκπόνηση προγράμματος για ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού -Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολείται πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω συστήματος επιταγών που Θα διατεθούν στους δικαιούχους για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού..."


Στις 4 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς δημοσίων σχολείων για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και με την ευκαιρία "παρελαύνουν" νέες δηλώσεις, ανακοινώσεις, πανηγυρικοί λόγοι, συνεντεύξεις, διευκρινίσεις όλο τον Φεβρουάριο από την Υπουργό, την Υφυπουργό και το Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, μεγαλοστομίες για την "στήριξη των εκπαιδευτικών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης"

Ένα μήνα περίπου αργότερα, μιλώντας, στις 12.03.2022, στο Open και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Στις 29.03.2022, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς.

"Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία από όσο ξέρω, στην εκπαίδευση. Οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως εισοδημάτων ενίσχυση για τεχνολογικό εξοπλισμό” δήλωσε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή.


Βρισκόμαστε ήδη τρεις μήνες μετά το "πανηγύρι των διακηρύξεων" για το Voucher των 200 ευρώ.


Αυτή είναι η κωμικοτραγική επικοινωνιακή τακτική του Υπουργείου για δήθεν σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση με την παροχή voucher των 200€! Η μία της όψη, σχετίζεται με την χρησιμοποίηση του λόγου ως σανού για υπηκόους. Τρεις μήνες "πιπίλισμα" για την παροχή voucher μπορεί να πείσει όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά ακόμη και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ότι ήδη έχουν δοθεί.

Ωστόσο αυτή είναι η "αθώα" κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ, μια συνηθισμένη μεθόδευση με γνωστές σκοπιμότητες. Ακόμη πιο ύπουλη είναι η μεθόδευση περί "ψηφιακής επανάστασης" στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με την αποδοχή των voucher, δίνεται το άλλοθι στο ΥΠΑΙΘ απ’ την επόμενη κιόλας απόφασή του για «τηλεκπαίδευση» να αυξήσει κι άλλο τον δείκτη των απαιτήσεών του και να κουκουλώσει τις τεράστιες παραλείψεις κι ευθύνες του, αφού χορήγησε ένα ...ολόκληρο 200άρι(!) για αγορά ατομικού εξοπλισμού!

Παράλληλα το ποσό των 140 εκ. συνολικά, που θα πάει ως ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους άμεσα, στην πραγματικότητα τουλάχιστον τριπλάσιο, αφού θα αναγκάσει όσους επιθυμούν να το αξιοποιήσουν να βάλουν και οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, Laptop ή tablet αξιοπρεπές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search