• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Περιμένοντας την ανάπτυξη…

April 28, 2022 4220
 
 
Τη στιγμή που η ακρίβεια μαστίζει τη χώρα, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι πολίτες προσπαθούν να ανακάμψουν από την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ένα άλλο δυσβάσταχτο βάρος έρχεται να προστεθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού. Πρόκειται για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος.
 
Χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, το ένα μετά το άλλο, ανοίγοντας τους λογαριασμούς του ρεύματος δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τετραψήφια ποσά σε οικιακά τιμολόγια, ακόμα και κοινωνικά τιμολόγια, για μηνιαίες ή δίμηνες περιόδους κατανάλωσης. Πέρα από την αυξημένη τιμή της κιλοβατώρας, που με πρόφαση τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός, και τις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος ο λογαριασμός του ρεύματος «εμπλουτίζεται» με την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, που δεν είναι άλλο από τη σύνδεση της τιμής του ρεύματος με το χρηματιστήριο ενέργειας. Οι κυβερνήσεις μας έχουν μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι λόγω των κυρώσεων που η χώρα μας έχει επιβάλει στη Ρωσία, κατευθύνεται στην προμήθεια φυσικού αερίου από την Αμερική σε τιμή τουλάχιστον διπλάσια. Αναλογιζόμενοι ότι το 40% του ρεύματος στη χώρα μας παράγεται από φυσικό αέριο, η μετάβαση αυτή αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Η χώρα μας σήμερα έχει την ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη, αποτέλεσμα των επιλογών των κυβερνήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, με άμεσο στόχο την ασύστολη κερδοφορία των εταιριών παροχής ενέργειας στη χώρα της
Τι είναι εν τέλει η ρήτρα αναπροσαρμογής; Είναι μία αυθαίρετη μεταβολή των συμβάσεών ρεύματος από της εταιρίες. Οι εταιρίες ρεύματος αποφάσισαν να επιβάλουν από την 5η Αυγούστου του 2021 της λογαριασμούς των πελατών της τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που διαμορφώνεται με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος τη στιγμή έκδοσης του λογαριασμού. Για να γίνει αυτό πιο κατανοητό, απλά αποφάσισαν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα από της πελάτες της. Αυτή η κίνηση αποτελεί μονομερή ενέργεια των εταιριών ενέργειας.
Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στο όλο ζήτημα; Για ακόμα μία φορά σφυρίζει αδιάφορα, όταν καταπατώνται τα δικαιώματα του λαού. Αφήνει να συμβαίνει μία κίνηση επιθετική και παράνομη σε βάρος των πολιτών της και με τις ευλογίες της οι εταιρίες ρεύματος κατακλέβουν τον ελληνικό λαό, με την απειλή βέβαια πάντα της διακοπής του ρεύματος. Μάλιστα η κυβέρνηση δε διστάζει να μας εμπαίζει, δίνοντας επιλεκτικά πενιχρά επιδόματα και καταγέλαστες επιδοτήσεις για το ρεύμα.
 
Από την άλλη πλευρά τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν. Τη στιγμή που κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, αποσιωπούν την κοινωνική καταστροφή που έχει επέλθει στα λαϊκά στρώματα. Έχουν φθάσει μάλιστα στο σημείο να αποκρύβουν την πρώτες αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις, που ξεπηδούν σε όλη την χώρα.
Το ζήτημα αφορά άμεσα και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Οι δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα υπέρογκα τιμολόγια της ρήτρας, και θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν τα δημοτικά τους τέλη ανάλογα, αποδίδοντας φυσικά το λογαριασμό και πάλι στους πολίτες, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους λογαριασμούς ρεύματος. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι ο δήμος μας έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. Παράλληλα οι πάροχοι ρεύματος καθυστερούν σε πολλές περιπτώσεις την απόδοση των τελών αυτών, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στα οικονομικά των οργανισμών αυτοδιοίκησης.
Όμως η κάθε κοροϊδία έχει και τα όριά της! Ο λαός κουράστηκε τους εμπαιγμούς και τα ψέματα των κυβερνήσεων. Ο λαός αδυνατεί και αρνείται να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά που του επιβάλλουν οι εταιρίες, για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τα «golden boys» της ΔΕΗ. Ο λαός δεν ανέχεται πια να επιβαρύνεται για χάρη της ανάπτυξης των λίγων και αρίστων της κυβέρνησης και της συντεχνίας τους. Για το λόγο αυτό μαζί με το ΙΝΚΑ πλήθος πολιτών προβαίνει σε Συλλογική Αγωγή κατά των παρόχων ρεύματος για την αναδρομική άρση των υπέρογκων χρεώσεων και σε ασφαλιστικά μέτρα για το πάγωμα της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ προτρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση και να δράσουν ενάντια σε αυτά τα άδικα αντιλαϊκά μέτρα.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search