• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Οι τακτικές της βίας και του παρακράτους δεν πέρασαν! - Υπερψηφίστηκε η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη!

May 06, 2022 511

Στη Γενική Συνέλευση στις 4/5 υπερψηφίστηκε η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Χ. Βαϊτσίδη!

Οι τακτικές της βίας και του παρακράτους δεν πέρασαν! Τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Ακόμα επισημαίνει:  "Η Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 είχε ως μοναδικό θέμα την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της του Χ. Βαϊτσίδη για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΓΣ ήταν προκλητικοί, προσβλητικοί, καταφανώς αντισυναδελφικοί με σκοπό να εμποδίσουν την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο Χ.Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, ανάμεσά τους και συγκεκριμένοι Διευθυντές, λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους. Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ(Βούρλας)

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Χ. Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να τις αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της. Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ενώ η ψηφοφορία εξελίσσονταν, μέλος της ΔΑΚΕ και σύζυγος του Χ.Βαϊτσίδη, όρμησε σε δυο μέλη του Δ.Σ. που κρατούσαν τους εκλογικούς καταλόγους για να τους σκίσει και στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση, προφανώς για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις τραμπούκικες επιθέσεις του Χ.Β.. Έφτασαν στο σημείο για να διακόψουν τη διαδικασία να καλέσουν την αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσουν τους συναδέλφους για να μην ψηφίσουν, αποδεικνύοντας με τον πιο μελανό τρόπο το ρόλο τους μέσα στα σωματεία που σκοπό έχουν να τα διαλύσουν και να τα καταργήσουν υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι «άριστοι» της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν όταν δεν πιάνουν οι τραμπουκισμοί τους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλουν την άποψή τους. Μόνο με την αποφασιστική, ενωτική και μαζική στάση των εργαζομένων μπορεί να ανακοπεί ο επελαύνων φασισμός που ζήσαμε στις διαδικασίες της ΓΣ χθες."

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στη Γενική Συνέλευση στις 4/5 υπερψηφίστηκε η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Χ. Βαϊτσίδη!

Οι τακτικές της βίας και του παρακράτους δεν πέρασαν!

 

Η Γ.Σ. την Τετάρτη 4/5/2022 αποτέλεσε μια νίκη του σωματείου, καθώς οι αποφάσεις της υπερασπίζονται αρχές και αξίες των σωματείων: α) το σεβασμό στο καταστατικό, β) την υπεράσπιση του ρόλου και της φυσιογνωμίας των σωματείων, γ) τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, δ) την ουσιαστική παρέμβαση των εργαζομένων μέσα από τη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου, ε) την αυτοτέλεια των σωματείων απέναντι στο κράτος, την εργοδοσία και όσους τους εκπροσωπούν.

Η πραγματοποίηση των διαδικασιών της Γ.Σ. και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη (90 υπέρ της διαγραφής 21 κατά) με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και τηρήθηκαν στο ακέραιο, αποτελούν καταδίκη όσων θεωρούν ότι μπορεί να κάνουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου και προκειμένου να το πετύχουν, δε διστάζουν να καταφύγουν σε πρακτικές βίας και τραμπουκισμού που παραπέμπουν σε παρακρατικό μηχανισμό.

Η Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 είχε ως μοναδικό θέμα την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της του Χ. Βαϊτσίδη για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΓΣ ήταν προκλητικοί, προσβλητικοί, καταφανώς αντισυναδελφικοί με σκοπό να εμποδίσουν την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο Χ.Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, ανάμεσά τους και συγκεκριμένοι Διευθυντές, λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους. Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ(Βούρλας)

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Χ. Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να τις αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της. Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ενώ η ψηφοφορία εξελίσσονταν, μέλος της ΔΑΚΕ και σύζυγος του Χ.Βαϊτσίδη, όρμησε σε δυο μέλη του Δ.Σ. που κρατούσαν τους εκλογικούς καταλόγους για να τους σκίσει και στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση, προφανώς για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις τραμπούκικες επιθέσεις του Χ.Β.. Έφτασαν στο σημείο για να διακόψουν τη διαδικασία να καλέσουν την αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσουν τους συναδέλφους για να μην ψηφίσουν, αποδεικνύοντας με τον πιο μελανό τρόπο το ρόλο τους μέσα στα σωματεία που σκοπό έχουν να τα διαλύσουν και να τα καταργήσουν υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι «άριστοι» της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν όταν δεν πιάνουν οι τραμπουκισμοί τους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλουν την άποψή τους. Μόνο με την αποφασιστική, ενωτική και μαζική στάση των εργαζομένων μπορεί να ανακοπεί ο επελαύνων φασισμός που ζήσαμε στις διαδικασίες της ΓΣ χθες.

Η Γ.Σ. που ξεκίνησε στις 3μμ στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και ήταν μαζικότατη, με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το καταστατικό, υπερψήφισε την ομόφωνη πρόταση διαγραφής του Χ.Βαϊτσίδη από μέλος της ΕΛΜΕ και όλα όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του. Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του δεν είπε κουβέντα για τις παραβιάσεις του καταστατικού που αφορούν στην προσκόμιση πλαστών εγγράφων στο Δίκτυο Άλφα με τα οποία όρισε τον εαυτό του “εκπρόσωπο” της ΕΛΜΕ σε αυτό, την εξαπάτηση της ΕΛΜΕ και την καταστρατήγηση των αρχών και σκοπών της ΕΛΜΕ, όπως περιγράφονται στο καταστατικό. Αντίθετα, παραδέχτηκε ότι ασκούσε διοίκηση στο Δίκτυο Άλφα και καταφέρθηκε με ιδιαίτερη ένταση και απειλές εναντίον των εργαζομένων σε αυτό και των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της ΓΣ και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Χ. Βαϊτσίδη και των μελών της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και συναδέλφων, παρόντες ήταν ως μέλη της ΔΑΚΕ ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Επίσης παρόντες ήταν και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άλλων ΕΛΜΕ( ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ και ο γραμματέας της Δ΄ ΕΛΜΕ-θ). Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως τόσοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να αποτρέψουν τέτοιες εκτροπές και βιαιότητες από πλευράς των μελών της παράταξης τους.

Καθοριστική για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν η συμβολή της πλειοψηφίας των συναδέλφων και η άψογη συμπεριφορά τους που τίμησε την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, (σε αντίθεση με την άθλια, αντιδημοκρατική συμπεριφορά της μειοψηφίας), καθώς και η αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκαν οι εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Η επιμονή όλων των μελών του Δ.Σ. να τηρηθεί το καταστατικό με ακρίβεια, όπως έπραξε σε όλο το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις του στις 22/2/2022 και στις 5/4/2022 κατήγγειλε την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική στάση του Χ. Βαϊτσίδη, ο οποίος εξαπάτησε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Άλφα, παραβίασε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και προσέβαλε την προσωπικότητά τους, ενώ προσπάθησε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα. Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του στη χθεσινή Γ.Σ. (4/5) δεν απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες. Σημειώνουμε ότι δεν εμφανίστηκε στη ΓΣ 13/4 για να δώσει εξηγήσεις, δεν απάντησε στην προφορική του απολογία στις 28/4, ενώ δεν τόλμησε να καταθέσει γραπτή απολογία ούτε στο ΔΣ, ούτε στη ΓΣ, αλλά ούτε και στον κλάδο.

Το Δ.Σ. θεωρεί βαρύνουσας σημασίας τις ομόφωνες καταγγελίες του Δ.Σ. (22/2, 5/4, 19/4. 28/4), την ομόφωνη καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο Άλφα, την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης που δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί για να δικαιωθούν οι εργαζόμενες», και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ζ΄ ΣΕΠΕ Αμπελοκήπων εναντίον του Βαϊτσίδη. Με βάση όλες αυτές τις αποφάσεις καθόρισε τη στάση του.

Το Δ.Σ. υλοποίησε την απόφαση της διαγραφής τηρώντας το άρθρο 8 του καταστατικού (η διαγραφή εγκρίνεται όταν ψηφίζεται από τα 3/4 των παρόντων μελών στη ΓΣ), το άρθρο 30 του καταστατικού (η ψηφοφορία διεξάγεται με κάλπη) και το άρθρο 7 (ψηφίζουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ). Η πιστή τήρηση της διαδικασίας διασφαλίζει την εγκυρότητα της απόφασης που έχει ληφθεί.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 111 συνάδελφοι και υπέρ της διαγραφής ψήφισαν οι 90 και κατά οι 21. Το αποτέλεσμα καταγράφηκε από τα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στην καταμέτρηση των ψήφων. Η διαγραφή του Χ.Βαϊτσίδη συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό των 3/4 των παρόντων και άρα από τις 4/5/2022 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ και δεν είναι μέλος της για ένα χρόνο.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τη συμπεριφορά του Χ.Βαϊτσίδη, η ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε μέχρι τη δικαίωσή τους. Την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτησή τους που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν να ακουστεί στη ΓΣ, την αποστέλλουμε στα σχολεία για να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για τα αίσχη του Χ. Βαϊτσίδη.

 

Τοποθέτηση στη Γ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ – 4 Μαΐου 2022

Τα 75 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο Άλφα, αποτελούν βάσει νόμου τον βασικό πυλώνα της πρόληψης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα. Εποπτεύονται επιστημονικά, ελέγχονται οικονομικά και αξιολογούνται εξονυχιστικά ως προς την απόδοση και το έργο τους από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, μέσα από τη συστηματική καταγραφή τόσο των οικονομικών όσο και των επιστημονικών απολογισμών σε πληροφοριακό σύστημα.

Τα επιστημονικά στελέχη των Κέντρων Πρόληψης προσλαμβάνονται βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών ως προς τα προσόντα τους, τα οποία έχουν τεθεί από τον ΟΚΑΝΑ και έχουν εγκριθεί από τα Δ.Σ. Η μισθοδοσία των εργαζομένων ακολουθεί το ενιαίο μισθολόγιο. Εκπαιδευόμαστε συνεχώς από τον ΟΚΑΝΑ ώστε οι δράσεις πανελλαδικά να είναι συντονισμένες και να ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές με βάση την επιστήμη της πρόληψης. Οι δράσεις που υλοποιούμε στα σχολεία σας δηλαδή, είτε άμεσα σε σας τους εκπαιδευτικούς, είτε στους γονείς, ή στους μαθητές σχεδιάζονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται ώστε να είναι αποτελεσματικές. Για παράδειγμα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι οι μικρής διάρκειας και αποσπασματικές παρεμβάσεις στους μαθητές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην πρόληψη. Οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις χρειάζεται να ακουμπούν στις ανάγκες της κάθε ομάδας στόχου, να είναι μακροχρόνιες, με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Είμαστε 5 επιστημονικά στελέχη και ένα διοικητικό στέλεχος για 400 σχολικές μονάδες. 20 χρόνια τώρα, μας γνωρίζετε οι περισσότεροι και οι περισσότερες, αξιολογούμαστε καθημερινά από σας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα αν προσπαθούμε, αν η δουλειά μας είναι ποιοτική, αν δουλεύουμε με όρεξη, αν προσφέρουμε έργο. Και να θέλαμε να χαλαρώσουμε είναι αδύνατον, γιατί καθημερινά καταφτάνουν συνεχώς αιτήματα τα οποία προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε χωρίς να αρνούμαστε. Κυρίως φέτος, ένα μεγάλο κομμάτι των απαιτήσεων του υπουργείου παιδείας έχει καλυφθεί από τα Κέντρα Πρόληψης. Κάθε μέρα το πρόγραμμά μας είναι διαφορετικό. Η υπηρεσία τις περισσότερες μέρες είναι ανοιχτή από τις 8 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ. Το ωράριο διαμορφώνεται κάθε βδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δράσεις που έχει κάθε στέλεχος. Δεν είμαστε με το ρολόι στο χέρι όταν έχουμε έναν άνθρωπο σε ατομικό ραντεβού ή όταν έχουμε ένα σεμινάριο που μπορεί να τραβήξει. Υπάρχουν πολλές υπερωρίες τις οποίες δεν πληρωνόμαστε αλλά φροντίζουμε να τις παίρνουμε σε ρεπό ή να κάνουμε μειωμένο ωράριο όταν μας επιτρέπεται. Έτσι μπορεί κάποια μέρα να έρθει κάποιος το πρωί και να βρει μόνο τις μισές εργαζόμενες και να έρθει το απόγευμα και να βρει τις υπόλοιπες.

Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι η υπηρεσία, μέσα από τις δράσεις της, προσπαθεί να προωθήσει κάποιες αρχές και αξίες , οι οποίες ολοένα και χάνονται και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία της κοινωνίας μας γενικότερα. Οι αξίες αυτές είναι η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η επικοινωνία, η αποδοχή του άλλου, τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ.

Από το 2016 έχουμε έναν πρόεδρο που σταδιακά είδαμε ότι κινείται προς εντελώς άλλη κατεύθυνση από τις αξίες αυτές: Έλλειψη σεβασμού απέναντι στο γυναικείο φύλο και την εργασία μας, εγωισμός, υποτιμητικά σχόλια, απαξιωτική στάση, προσπάθεια διάσπασης της ομάδας. Ο πρόεδρος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ουσία του επιστημονικού έργου. Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει αντιληφθεί τη φύση της δουλειάς μας και τον κόπο που καταβάλλεται. Αντιθέτως αντιμετωπίσαμε μια κριτική και ελεγκτική στάση και μία αδικαιολόγητη προσπάθεια άσκησης εξουσίας η οποία επιδεινωνόταν όταν ερχόταν φορτισμένος από δικές του εργασίες. Απαίτησε να καταγράφουμε εβδομαδιαίως τις δράσεις μας, το οποίο κάναμε για ένα χρονικό διάστημα χωρίς ποτέ να πάρουμε επανατροφοδότηση. Έκανε συχνά αρνητικά και ψευδή σχόλια για τις εργαζόμενες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εισηγήθηκε ξαφνικά στο Δ.Σ. το 2020 την αγορά μηχανήματος για να χτυπούν οι εργαζόμενες κάρτα (κάτι το οποίο σε κανένα Κ.Π. δεν υφίσταται) και συζήτησε την 8ωρη εργασία όταν εκ της σύστασης του Κέντρου βάσει απόφασης Δ.Σ. το ωράριο είναι 7 ωρο. Έδωσε οδηγία στον δικηγόρο της υπηρεσίας να κρατήσει σκληρή στάση εναντίον των εργαζομένων στο δικαστήριο, όταν διεκδικήσαμε να μας επιστραφούν τα δώρα που μας κόπηκαν πρόωρα.

Αντιμετωπίσαμε έναν πρόεδρο, που όταν το Κέντρο κατάφερε και με τη δική του συμβολή να αποκτήσει ένα αποθεματικό χρημάτων, να φέρεται σαν η υπηρεσία να του χρωστάει χάρη. Έναν πρόεδρο που ήθελε να έχει το δικό του γραφείο, να αξιοποιεί τον εξοπλισμό του χώρου για δικές του εργασίες, να μιλά και να φέρεται στη γραμματέα σα να ήταν υπάλληλός του και να καλεί συναδέλφους, μιλώντας μεγαλόφωνα και φερόμενος χωρίς διακριτικότητα σε υπηρεσία ψυχικής υγείας. Αναφέρουμε σχετικά και στην αρχική μας καταγγελία.

Είδαμε έναν πρόεδρο, εκπρόσωπο συνδικαλιστικού φορέα, να συμμετέχει σε πανελλαδικό όργανο των διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης και να παίρνει αποφάσεις ενάντια στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των χρόνιων διεκδικήσεων του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Τον είδαμε να ανεβοκατεβαίνει, εν μέσω πανδημίας, στην Αθήνα για συνεδριάσεις του οργάνου αυτού και για επαφές με βουλευτές και υπουργούς όπως έλεγε, και να ξοδεύει χρήματα της υπηρεσίας, χωρίς πάντα όπως αναφέρουμε στην καταγγελία μας προς το Δ.Σ. μας, να έχουμε τις σχετικές προσκλήσεις. Σε μία περίοδο που δεν υπήρξε ούτε μία δαπάνη για μετακίνηση των εργαζομένων καθώς όλες οι εκπαιδεύσεις και συναντήσεις γινόταν εξ αποστάσεως.

Είδαμε έναν άνθρωπο που ήθελε να γίνεται το δικό του, που δεν δίνει τίποτα χωρίς αντάλλαγμα, που ένιωθες ότι μπορούσε να λειτουργήσει εκδικητικά αν δεν του’ κανες τη χάρη, που δεν «σήκωνε» αντίθετη γνώμη. Έναν άνθρωπο που ήθελε να βάζει δικούς του ανθρώπους στην υπηρεσία όταν υπήρχε ανάγκη για εξωτερικό συνεργάτη. Έναν άνθρωπο που όταν δυσκολευόταν απειλούσε, υποτιμούσε και έφευγε θυμωμένος.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν πια αποδείχτηκε ότι ο πρόεδρος λειτουργεί σα να έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Αθέτησε νομική υποχρέωση που έχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και, όπως αναφέρουμε στην καταγγελία μας, στράφηκε, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του, εναντίον της υπηρεσίας και της γραμματέως, η οποία αποδεδειγμένα ενημέρωνε ανελλιπώς. Έναν πρόεδρο που χωρίς ντροπή εισηγήθηκε στο Δ.Σ. να του πληρωθούν τα πρόστιμα της παρανομίας του.

Όταν αντικαταστάθηκε από την ΕΛΜΕ και λίγο πριν προλάβουμε να κάνουμε Δ.Σ. επανήλθε ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο οποίος βάσει καταστατικού συμμετέχει υποχρεωτικά στο Δ.Σ του Κέντρου. Έκανε επανειλημμένα τηλέφωνα στην αντιπρόεδρο του Δικτύου Άλφα, πιέζοντάς την να τον ψηφίσει να ξαναβγεί πρόεδρος, φτάνοντας να την απειλήσει με μήνυση γιατί έστειλε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατέφθασε στη συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου, με πραξικοπηματικό τρόπο, φέρνοντας μαζί του εκπροσώπους δύο Δήμων που είχαν εκλεγεί στη Γ.Σ. ως αναπληρωματικοί, καθώς και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δεν νομιμοποιείται για κάποιο λόγο να συμμετέχει και απαίτησε να είναι αυτοί μέλη του Δ.Σ. αντί της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Παύλου Μελά, οι οποίοι είχαν πρόσφατα αλλάξει τους εκπροσώπους τους. Ξαφνικά δηλ. για τον κ. Β. το καταστατικό έπρεπε να ερμηνευτεί με άλλο τρόπο και έπρεπε να αναιρεθούν όσα ίσχυαν εδώ και 20 χρόνια. Έφερε μαζί του επίσης στο Δ.Σ. και σχετική γνωμάτευση του δικηγόρου του, ο οποίος μετά από λίγες μέρες έστειλε το τιμολόγιο πληρωμής του στο Δίκτυο Άλφα.

Εξ΄αιτίας του κυρίου Βαϊτσίδη και της εμμονής του να ξαναγίνει πρόεδρος, καθώς νοιάζεται για το καλό της υπηρεσίας, έχουν μείνει απλήρωτοι εν μέσω εορτών όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές της υπηρεσίας. Έχουν μείνει σε εκκρεμότητα επείγοντα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο για να συνεχίσει η λειτουργία της υπηρεσίας.

Το ψυχικό κόστος για τις εργαζόμενες όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιο.

Για όλα όσα λέμε υπάρχουν μάρτυρες, αν χρειαστεί να πάμε παρακάτω. Υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες, φοιτητές, εθελοντές, συνάδελφοι που έζησαν και γνωρίζουν τόσα χρόνια την κατάσταση.

Το θέμα αγαπητοί εκπαιδευτικοί, δεν είναι προσωπικό, ούτε κομματικό. Έτυχε ο κ. Β. να είναι εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ. Μπορεί να ήταν εκπρόσωπος άλλης παράταξης, μπορεί να ήταν εκπρόσωπος κάποιου Δήμου. Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσαμε. Γιατί το θέμα είναι ηθικό. Έχει να κάνει με τις αξίες και την ηθική μας σαν πρόσωπα και ως επιστήμονες. Όλοι οι χώροι, όλες οι ομάδες είτε είναι θρησκευτικές, κομματικές, επαγγελματικές, έχουν ανθρώπους με ήθος και άλλους που επιλέγουν άλλες πρακτικές. Μπορεί και στην ίδια μας την οικογένεια κάποιος να φέρεται με ασέβεια. Μόνος του ο κύριος Β. οδήγησε εδώ τα πράγματα και ανεχτήκαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Η ασέβεια απέναντι σε πρόσωπα και διαδικασίες είναι μια μορφή βίας. Όσο καλύπτονται αυτές οι συμπεριφορές και δικαιολογούνται, τόσο θεριεύουν, όπως λέμε και στα σεμινάρια και όπως αποδείχθηκε και στη δική μας περίπτωση. Εμείς κάναμε το καθήκον μας.

 

Ζουντουρίδου Βασιλική, Ψυχολόγος

Λαγουμάκη Αθηνά, , MSc Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος

Μακρογιάννη Χριστίνα, MSc Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος των Εξαρτήσεων

Μαρόγλου Φωτεινή, MSc Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Ντέλλα Δήμητρα, ΤΕΙ Λογιστικής, Γραμματέας.

Σπυροπούλου Ελευθερία, , MSc Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος, Υποψήφια διδάκτορας Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search