• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

May 10, 2022 114

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Μετά την αύξηση κατά 50 ευρώ του Βασικού Μισθού στον ιδιωτικό τομέα την οποία αναγκάστηκε να κάνει η Κυβέρνηση ΝΔ μήπως και καταφέρει να ανακόψει το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας λόγω πληθωρισμού, πλέον ο μικτός Βασικός Μισθός στον Ιδιωτικό Τομέα είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο του Δημόσιου Τομέα.

Συγκεκριμένα:

Βασικός Μισθός Ιδιωτικού: 713*14 (λόγω Δώρων) = 9.982 ευρώ ετησίως,

Βασικός Μισθός Δημόσιου (ΜΚ1, ΔΕ): 780*12 = 9.360 ετησίως.

Καλά κάνουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού και τα πήρανε - μακριά από μας κάθε λογική κοινωνικού αυτοματισμού. Εμείς, όμως, πότε θα αναπληρώσουμε στοιχειωδώς τις απώλειες του εισοδήματός μας; Ο πληθωρισμός πλέον τρέχει σχεδόν με 10%, δηλαδή αν συνεχίσει έτσι, σε σχέση με πέρσι θα είναι σαν να έχουμε περίπου 100 ευρώ λιγότερα!

Μέχρι πριν λίγους μήνες οι απαντήσεις της κυβέρνησης ήταν συγκεκριμένες. Στα αιτήματα για μείωση των φόρων και αύξηση των μισθών απαντούσε «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα». Στα αιτήματα για Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση του μισθού (δηλ όσο αυξάνει ο πληθωρισμός τόσο να αυξάνει κι ο μισθός ώστε να αναπληρώνεται κάπως η απώλεια), αυτή μίλαγε για «πληθωριστικές πιέσεις», «επιστροφή στη δεκαετία του ’80», «να αφήσουμε την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει»;

Τώρα και μικρή αύξηση του μισθού δίνει, στον ιδιωτικό μόνο τομέα, και επίδομα για την ενέργεια και μιλάει, έστω φραστικά για πλαφόν. Είναι ψίχουλα, μπροστά στις απώλειες που έχουν οι εργαζόμενοι, και στα πλαίσια μιας επιδοματικής πολιτικής και όχι μόνιμης ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων, όμως δείχνει ότι μόνο με την αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας μπορεί να υποχωρήσει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που αποστολή της είναι να κάνει αναδιανομή του πλούτου από τα λαϊκά στρώματα προς την αστική τάξη.

Το ερώτημα για μας είναι πως αυτή η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γίνει φωνή. Αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας και μια ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ δυναμική κι όχι κυβερνητική-συμβιβασμένη! Η αφωνία-απραξία της σημερινής πλειοψηφίας ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ, με την ανοχή του ΠΑΜΕ, είναι άνευ προηγουμένου. Ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα του αξιοπρεπούς μισθού δε θέλουν να υπερασπιστούν. Ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας! Θέλουμε:

· Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση (ΑΤΑ) του μισθού.

· Αυξήσεις τουλάχιστον 10% για να αναπληρωθούν οι φετινές απώλειες. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού!

· Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

· Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά είδη. Αίτημα έκπτωσης προς τον Εμπορικό Σύλλογο με επίδειξη της κάρτας της ΕΛΜΕ. Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

· Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες.

· Διπλασιασμός οδοιπορικών για μετακινούμενους συναδέλφους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Μάης 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search